Седмокласници 2020/2021 - Тема 8

• 32 319
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
едно по едно - мечката се бори, когато се появи.
не виждам нужда да правим "сухи" тренировки.

# 661
Наистина не ми е интересно, но смятам, че не е нужно да се подава невярна информация и една наборна тема за седми клас да се превръща в спамо-чат за образованието. А и съм достатъчно голяма, за да преценя сама какво да прочета, какво да коментирам и какво да подмина.
Между другото, момичета, имате поща. Simple Smile
Desem, аз за цветно ламинирано копие на свидетелството за основно образование си спомням във връзка с едно четвърто класиране в СМГ.

# 662
  • София
А няма ли да организираме палатков лагер на хапващите? Аз не че съм трезвеничка, но някак си храната повече ме изкушава. 😀
gerka, то накъде пиене без замезване Joy То аз на пиене много не нося, но на ядене не се предавам Joy Затова и с двете бременностти качих 50+ кила/без майтап/, добре, че успях да се вкарам във форма.
Та, пиячите ще хапват, ще удрят по едно рамо на решаващите задачи. Трезвеничките ще хапват и решават, после ще удрят по едно рамо на прекалилите с алкохола. А децата ще се пържат на бавен огън - то цял отбор бгмама им е съсед Joy Кой е в най-изгодна позиция - не се знаЙ Joy

# 663
Дидева, отговарях на конкретен пост на потребител, който явно е сметнал дискусията за достатъчно интересна и не спамова. И други назад казаха същото. Коя е невярната информация,  sbetlaem  сподели, че е за сметка на природни науки, а аз споделих точно за изисквания за хорариум, които съществуват и с които съм се сблъсквала.
. Не мисля, че дискусия за хорариума и предлагани профили в гимназиите е спамочат в тема за 7- класници, които точно това ще избират. Поне не повече от разговор за пиене и лични карти, който за мен е напълно ок, никой от нас не е робот, все пак.
А ако в.темата могат да пишат само одобрени от теб потребители, е добре да го сложиш но 1 стр да се знае Simple Smile

# 664
едно по едно - мечката се бори, когато се появи.
не виждам нужда да правим "сухи" тренировки.
За да бориш мечката, когато се появи, е трябвало да си вземеш пушката, преди да тръгнеш из гората. Когато я срещнеш, е малко късно да я бориш успешно без пушка. Не е невъзможно, но струва.много.

# 665
Ще се опитам да го обясня за последен път. Няма намаление на часовете по ООП по природни науки и география, освен тези по физика. Приложила съм снимка със сравнение.
Скрит текст:
И ще помоля да не ми приписваш твърдения, които не са мои. Никога не съм оспорвала правото на потребител да чете и/или пише в темата.

# 666
  • София
Не си спомням къде съм го чела (нейде из бг-мама), но мама (ако не се лъжа, на младеж) бе направила "дубликат" на личната карта. Снимала цветно двустранно, ламинирала и дала това за документ за самоличност, а оригиналът прибрала. Joy
Аз направих същото на каката, как пък няма да дам на блейката ЛК, като знам колко пъти сме обръщали буквално къщата да търсим забутания някъде си бележник. 
Май към 16 г. взе да излиза с оригинала, дотогава навън с копието.

# 667
Ок, няма Simple Smile Тогава остава увеличеният профилиращ хорариум да е за сметка на извънучилищното време, след като хорариума по неррофилиращите е същият. А  svetlaem просто се е заблудила. Трудно мога да си представя как се случва това в училището на моето дете, като знам колко бяха натоварени някога. А и време за спорт, да извънкласни, за излизане трябва, срещи, любови, тийнове са все пак.
Защо тогава се чувстваш длъжна да класифицираш кое е спам  и кое не е. Не ти е интересно, не четеш, виждаш, че на други им е интересно и отговарят, има дискусия. Всеки с изборите си.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 23:37 от Анонимен

# 668
Скрит текст:
Основно образование вече се завършва в седми клас, а осми клас е част от гимназиалната степен, т. е. гимназия се учи един вид  чисти пет години. По старата програма предмети от основното образование се доучваха и в девети клас при ИИЧЕ. Просто погледни снимката. Сравнението е достатъчно ясно.

# 669
  • у дома
Ок, няма Simple Smile Тогава остава увеличеният профилиращ хорариум да е за сметка на извънучилищното време, след като хорариума по неррофилиращите е същият. А  svetlaem просто се е заблудила. Трудно мога да си представя как се случва това в училището на моето дете, като знам колко бяха натоварени някога.
Ами по старата програма напр историята се изучава до 12кл с 2ч седмично-по новата ако не е профил  в 9 и 10 кл са по 4 май-мързи ме са ровя,но знам,че математиката ,по която ще се държи НВО в края на 10кл в този клас се изучава с 2 часа седмично,а историята 4-безумие просто.

# 670
  • София
Тъй като аз повдигнах темата с пиенето, да си кажа..  Не обичам да се включвам в нищенето на сериозни въпроси - не е защото нямам мнение или информация. За някои това може да изглежда като невежество, но не е. Прочитам всяко мнение и си отсявам това, което е важно за мен - било заради това, че ме обогатява със знания, било заради това че ми повдига настроението. Опитвам се да разведря обстановката - темата е "Седмокласници...", което, лично за мен означава, че може да споделяме и "говорим" на всякакви теми - ежедневието ни не се върти само около НВО, наборите, а и майките им, ги вълнуват и други неща. Тук аз разпускам, черпя информация от опита на другите, за което съм изключително благодарна.
Дидева, ти идваш ли с нас на лагер? Без теб няма да е същото:kissing_heart:

# 671
Дидева, ако броят  учебни часове за 5-те години е същият, а има повече.часове за профилите, значи, има по-малко часове за непрофилите. А ако има същите часове за непрофилите при повече.часове за профилите, значи, общият брой.часове за 5-те години е по-голям. Не виждам какво може да обори простата аритметика. Как се водят точно и дали нещо е било в  прогимназията, а сега е в гимназията, не виждам как може да промени законите на аритметиката.

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 00:05 от Анонимен

# 672
Варна ли споменахте, или така ми се стори? Joy Без друго варненската агитка май е най-сериозна в темата. Редно е да ни поканят на гости. Пък ние ще се отчетем с каквото можем.

# 673
Аз предлагам Варна да си я оставим за финала на епопеята ни. Сега елате при нас в Пловдив. Кеф ви на тепето, кеф ви на гребната база ще опънем палатките.
Винпром Пещера е близо, от мен имате френски макарони Wink

# 674
  • София
Дидева, ако броят годишни  учебни часове е същият, а има повече.часове за профилите, значи, има по-малко часове за непрофилите. А ако има същите часове за непрофилите при повече.часове за профилите, значи, общият брой.часове е по-голям. Не виждам какво може да обори простата аритметика. Как се водят точно и дали нещо е било в  прогимназията, а сега е в гимназията, не виждам как може да промени законите на аритметиката.
Попеа, профилите се изучават в 11-ти и 12-ти клас, в които НЕ се учат история, география, химия, биология и физика /освен един или два от тях, в случай че са избрани за профил/. ООП по посочените предмети приключва в 10-ти клас. В 11-ти и 12-ти клас има ООП само по двата езика, бел, мат, гражданско образование и физическо. Така че, това, че има по-висок хорариум по профилите, по никакъв начин не увеличава общият седмичен брой часове. Аритметиката не ти излиза, защото очевидно не си запозната с новата учебна програма.

Общи условия

Активация на акаунт