Седмокласници 2020/2021 - Тема 8

• 32 314
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Не съм се интересувала за университет в чужбина, но голямото ми дете завърши ТУЕС и много от съучениците му продължиха в Холандия, Обединетото кралство - вероятно и в други държави - та хорариума там явно стига за университетско образование в чужбина.

# 721
А л.к. от 14 години не в задължителна, а пожелателна, нали? За какво полезно може да служи, се чудя?!

# 722
arino, и аз така си мислех, но по-назад в темата научих, че е задължителна. До месец, след навършване на 14 трябва да се издаде, иначе глоба.

# 723
  • София
А л.к. от 14 години не в задължителна, а пожелателна, нали? За какво полезно може да служи, се чудя?!
Напротив, задължителна е Simple Smile подлежите на наказание, ако не я извадите в срок.
Служи за същото, за което служи и вашата, например за пътуване в ЕС с нея, вместо с паспорт.

Намерих за какво да се включа в темата, хаха.
При нас предстоят концерти, пътувания - през Април едно до Варна и 2 в чужбина. Подготовка за НВО, за изпитите по пиано и солфеж. Весело е е при нас Wink

# 724
  • София
Аз лично не се притеснявам от многото материал, който трябва да преговарят, а от това че тази година може НВО - то да е много лесно. Предвид това, че миналата година седмокласниците бяха само вторият срок онлайн изпитите бяха твърде лесни, а сега са почти цяла година и за да докажат, че онлайн обучението е много ефективно като нищо може НВО - то да е още по - лесно 🙄

# 725
  • София
Честити да са ви рожденичките, VAVA, Дъждец! Нека бъдат последователни и смели в мечтите си, нека гребат с пълни шепи от Живота и се наслаждават неуморно на всеки един момент от него Kissing Heart
Аз бях на състезание - отново се просълзих, момичета, мислех, че съм претръпнала, но не би - малката ми принцеса се превръща в изискана дама на сцената, забравям всякакви неволи и трудности... Да сме живи и здрави, за да можем да се наслаждаваме на техните метаморфози, както и да сме им опора, когато не всичко върви по план...

# 726
  • Sofia
Дори да е лесно НВО-то тази година, за което няма гаранция, децата ще трябват да преговарят повече след като се включва повече материал от предишните години. По наблюденията ми от последните 3-4 години, накрая децата не издържат и искат всичко да приключи. Последния месец, напрежението им идва в повече. Те са деца все пак. За момичетата говоря основно:) И не говоря за децата, които не са учили, а напротив, старателни и ученолюбиви деца. Като си спомня какви преговори правехме със сина ми преди три години, не ми се мисли какво я чака дъщеря ми тази година. Последните две години, някои от децата, на които преподавах ставаха в 6 сутрин, преди училище да пишат домашни за уроци и школи и лягаха след 23:00. За мен този стрес е абсурден.

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 23:23 от maibg

# 727
И аз се притеснявам, че заради намалени часове, редуването ПО-ДО, при което учителите се мъчат с включване от училище и половината час минава в уточняване има ли връзка или не, няма да успеят да вземат материала по програма. Засега са на "Една българка", а има още много произведения. По математика също има изоставане. Накрая ще се претупа и време за преговор няма да остане. Тъпото е, че не важи за всички, защото в малките училища си учат присъствено. Та не вярвам да отпадне материал, защото явно някъде ще имат достатъчно време да се преподаде изцяло.

# 728
  • у дома
Poppea,моето е 12 клас и учи профил математика/по старата програма/-учиха си производни-май началото на  тази година,а вероятностите по старата програма се учеха от всички в края на 10ги клас,а не само от профил матемагика.

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 09:06 от svetlaem

# 729
  • София
на дъщеря ми я извадихме чак сега, половин година след като навърши 14
опашките бяха километрични, тя на училище до 14...как пък нямаше да висим като преоценени луканки, щото някой не измислил възможност за он-лайн подаване на документи
нямахме никакви глоби...никой не ми го направи на въпрос...
а личната карта ни трябваше най-вече защото от гимназията поискаха банкови сметки на всички деца, които вземат стипендия, и без лична карта не ставаше...
иначе сигурно още щях да се помайвам..

# 730
  • Варна
Добро утро. След правене на цяла тава мекички сядам да си пия кафето с вас.
Някой може ли да сподели впечатления от вчерашния онлайн ПИ към МГ Варна?

# 731
Здравейте и от мен Simple Smile Честно казано, съвсем бях забравила, че в един момент ще трябва да се преговаря и всичко от шести клас по БЕЛ, дано да им предвидят време на школите и в училище за това, че с всички тези стихотворения голяма каша ще стане... Не знам как е при вас, но моята девойка учи всяко стихотворение, като я изпитат е бетон и две-три седмици след това вече почти нищо не е останало...
Купих и онези карти за преговаряне на произведенията, не ги е използвала още, но към май месец трябва да ги пуснем в действие..

Много се радвам на хубавите ви вълнения, рождени дни, лични карти, ние ще трябва да почакаме до края на годината Simple Smile

# 732
  • София
В училище нищо не преговарят по БЕЛ, но там и като цяло нищо не учат. Тази година им смениха учителката с идеята да ги подготви за НВО, но е пълна скръб. Това което правят всеки час са някакви планове с т.1, т.2 и т.3, нищо повече. В курса, обаче учителя си ги подготвя много добре. Още от самото начало започнаха с Хайдути, после минаха през произведенията от 6 клас и стигнаха до тези от 7 клас.
За това, че няма да е преговорила материала не се притеснявам, притесненията са ми както казах по нагоре за лесно НВО.

# 733
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
на дъщеря ми я извадихме чак сега, половин година след като навърши 14
опашките бяха километрични, тя на училище до 14...как пък нямаше да висим като преоценени луканки, щото някой не измислил възможност за он-лайн подаване на документи
нямахме никакви глоби...никой не ми го направи на въпрос...
а личната карта ни трябваше най-вече защото от гимназията поискаха банкови сметки на всички деца, които вземат стипендия, и без лична карта не ставаше...
иначе сигурно още щях да се помайвам..

заради пандемията удължиха някои срокове.
сега вече няма да се размине глобата - бюджет трябва да се пълни. Sad
предполагам, но само предполагам, че тази предварителна карта се е наложила заради учениците, отиващи в друго населено място след 7 клас. навремето никак не беше лесно да обяснявам коя съм и защо съм по гарите по никое време. Sad

# 734
Честити рожденички на VAVA и Дъждец! Живи и здрави и да сбъдват мечтите си!

Дъщеря ми е родена в началото на юни. Трябва ли до HВО да извадим л.к. или не? Това изобщо не съм го мислила. A профилирането, което обсъждате на последните страници ми е тъмна Индия, напълно се обърках. Hейните желания са за езикова гимназия и досега сме обсъждали само избора на първи и втори език, останалите два предмета смятах, че са проформа и не е толкова важно какво ще избере.

анима, може ли линк към картите за преговор на произведенията, моля! Cинът ми научи азбуката само по този начин. Преди това беше мъка, бъркаше ги, забравяше, накрая с картите на Kлевър бук ги усвои за по-малко от седмица. Затова ми изглеждат много добра идея, не знаех, че има такива.

Общи условия

Активация на акаунт