Кръщене - организация, общи въпроси, традиции, подаръци

• 54 810
  • 353
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря Ви! Уточнихме нещата с църквата. Ще издадат ново без никакъв проблем. 😊

# 316
Здравейте, тук съм с едно питане.
Ако даден човек е бил кръстник на моето дете, може ли после аз да съм на неговото?!

# 317
  • Melmak
Не е редно взаимно да сте кръстници.

# 318
Здравейте, бих искала да попитам вече миналите през тази организация от кога започнахте да я подготвяте?
Ние сме решили да направим в тесен кръг кръщенето на малката догодина лятото. Но как сте процедирали със запазването в църквата и ресторанта, както и фотограф? Рано ли ще е ако отсега ги попитам.

# 319
Не е рано, по-добре от сега запазвайте. Особено за църквата при нас имаше и смяна на дата заради това, че имаше задушница.

# 320
Не е рано изобщо.Лятото има много сватби и кръщенета, тоест и ресторантите и читавите фотографи се запазват много по-рано.

# 321
Благодаря Ви! Ще се задействам тогава.

# 322
  • Melmak
Действайте, особено ако искате някоя по-популярна църква или заведение. Ние това лято бяхме кръстници и кръщенето беше в тесен кръг и организирано на бързо. Родителите искаха една черква, но нямаше свободни дати. Намериха, разбира се, беше много хубаво, но те са по-спонтанни хора и не биха планирали от рано.

Аз ви съветвам да си запазите ресторант, черква и фотограф от сега. Иначе лятото има и сватби, и кръщенета и е сложно.

# 323
Аз по това време организирах кръщенето на малкия за 15 ти Август.
Платих една цена и даже се наложи да доплатя .
Всичко ни беше готово за датата.

# 324
Здравейте отново, можете ли да ми препоръчате някой който изработва от гръцките ритуални свещи, които са по 42 или 80 см?

# 325
Здравейте , тъй като сме канени на кръщене , моля за малко съдейстие , носят ли се цветя за майката и кръстницата , ако да кога се подаряват - в църквата или в ресторанта ? И идеи за подарък или най-добре парички и той също кога се дава ? до сега не сме ходили и се притесняваме , искаме да сме подготвени.
Благодаря предварително !

# 326
  • Melmak
Цветя вземете ако искате, бих ги поднесла след самото кръщение в църквата.

Иначе за подарък - може да питате майката от какво има нужда детето, за да не се дублира вече купен подарък или излишни вещи. Можете да сложите пари в плик или да подарите златна монета примерно.

# 327
Здравейте!

Някой правил ли е скоро кръщене в Троянския манастир? Търся информация как горе-долу преминава кръщавката - претупват ли ритуала? Също актуални цени, списък с необходимите неща, препоръки за фотограф и заведение за почерпка на гостите.

# 328
  • София
Здравейте, някой може ли да ми препоръча ресторант около Семинарията? Спряхме се на параклиса в Семинарията за кръщене.

# 329
Здравейте,

Интересно ми дали има някои, които са си взаимно кръстници? Тоест, както аз съм кръстила детето на моя приятелка, така и тя да кръсти моето дете или обратно. И дали е възможно, разбира се.

Чувала съм, че за църковен брак не може да сте си взаимно кумове.

Общи условия

Активация на акаунт