Кръщене - организация, общи въпроси, традиции, подаръци

• 54 921
  • 353
  •   1
Отговори
# 90
Подаръкът опакова ли се или заедно с хавлията се дава на свещеника?
Ако ще се освещава (кръстче, икона) по-добре да са в нещо, от което лесно да бъдат извадени.
Иначе подаръкът е за детето, не се дава на свещенника. То всъщност всякакви сапуни, олио и т. Н неща се предават на клисаря, сяещвнника нищо не взима, рой само провежда ритуала.

# 91
Здравейте,предстои ни кръщене!Да попитам оставя ли се някаква почерпка в църквата ?И трябва ли да нося специални шишенца за олиото и светената вода,тъй като някъде четох че трябва ?

# 92
  • София
Питайте в църквата какво е необходимо, всяка по различен начин процедира.

# 93
Попитайте в църквата.
Ние оставихме почерпка, защото така преценихме.
А от църквата държаха шишенцето за мирото и свещите да са закупени от тях и съответно си поръчахме целият комплект за кръщенето от там (работят с момиче, което изработва всичко според желанията на хората).

# 94
Здравейте, дъщеря ми е родена на 6 Август и много ни се иска да направиме кръщенето и рожденият ден в един ден. Знаете ли някоя църква, която прави кръщенета от 1 до 15ти Август?

# 95
  • София
Евентуално някоя протестантска. В православните е забранено.

# 96
  • София
Това не е вярно, кръщене може да бъде направено във всеки един ден, забрани има само по отношение на църковния брак.

# 97
За кръщене няма ограничения, може винаги

# 98
  • София
Според каноничната традиция през пости се кръщават само скорородени болнави дечица. За всички други случаи не се препоръчва кръщене.

# 99
  • София/Севлиево
Евентуално някоя протестантска. В православните е забранено.
Не мисля.Кръщенето на племенникът ми ще е на тази дата.
Според вас каква е приемната цена за фотограф за кръщене?Понеже и моят малкият ще го кръстим август сега съм се хванала с подготовката и стигнах до фотографът.Дадоха ми няколко оферти около 150-200 лв за снимки в църквата и още 1-2 часа след това.На идея си нямам дали е добре.На голямото дете не виках фотограф, защото имахме приятел с професионален апарат,но сега него го нямаЗа сватбата ни пък имахме оператор и снимките бяха извадени кадри от видеозаписа ,но бе толкова отдавна,че изобщо не помня колко бе като цена...

# 100
За на баткото кръщенето ни взеха 120лв преди година - църквата и час и половина в ресторанта, само снимки.
След две седмици ще правим на малкия и ще видим колко ще ни струва със същите условия и времетраене.

# 101
  • София
Не мисля.Кръщенето на племенникът ми ще е на тази дата...

На коя точно дата?
Следващата седмица сме кръстници за пореден път (това е 7-мо детенце, което кръщаваме като семейство) и за фотографа сме се договорили за 150 лв. Без видеозапис. Само снимки - преди, по време и след кръщенето + ресторанта.

# 102
  • София/Севлиево
На 6.08 ще кръщаваме племенникът,а на 21.08 Росенчо.Значи цената е ок,остава само да избера кой.За нашият малък град изобщо не предполагах,че има толкова много хора ,които се занимават с тази услуга...

# 103
На 6.08 ще кръщаваме племенникът,а на 21.08 Росенчо.Значи цената е ок,остава само да избера кой.За нашият малък град изобщо не предполагах,че има толкова много хора ,които се занимават с тази услуга...
Аз те съветвам да разгледаш техни снимки от други кръщенета, за да прецениш най-добре. А, ако имаш и препоръки от твои близки за някой конкретен фотограф, още по-добре.

# 104
Здравейте. Аз искам да попитам кога се дават подаръците от кръстниците?? След като приключи ритуала или по късно!?

Общи условия

Активация на акаунт