Любители на Котки - Тема 156

• 31 539
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Милата тя, аз давам добавка на Beaphar.

Аз давам Beaphar Dental Bits, но не бих казала, че има ефект. Иначе са й вкусни. Чудя се за вода за уста, има на същата марка и се добавя съвсем малко в купичката вода.

# 106
Меломан(ка)

# 107
Здрасти хора.

Ще пътуваме с кола, в държава извън ЕС (Молдова) и имам питания.

Първо - аз така си ги мисля нещата с тоалетната, че ще й сложа нейната си ВЦ на пода, на задната част, на колата и тя ще си ходи, НО дали ще се случи в движение, или ще трябва да се спира?

Второ - паспорт с ваксини... Изключително против съм за ваксината срещу бяс, а тя е задължителна. Идея (на ЛС) - кой вет ще се съгласи да я фейкне в книжката?

Трето - каквото се сетите вие.

# 108
  • София

И пак да питам за устата хигиена - ползвате ли нещо специално?

Аз давам тези, много ги харесва
Скрит текст:

Взех ѝ и пръчици от мататаби, но само се гали в тях и ги подмята, не ги дъвче.

# 109
След час ни е часът за вет. Стискайте палци. Записвам се с тая беля.

# 110
Да му няма нищо на Закчо!

# 111
Още нищо няма.......

# 112
 Здравейте! Купих пипета Broadline за вътрешно и външно обезпаразитяване на моето коте, което  е на 4 месеца и няма 2,5 кг.
Много се притеснявам как ще и я сложа. Цялата пипета ли трябва да поставя на врата? Може ли някакви напътствия.

# 113

Върнахме се, взеха му проба и чакаме резултат другия петък. До тогава нищо сме нямали да правим, само с конуса,. Вет предполага гъбички, потвърди, че е опасно за детето. Зак е стресиран, опитва се да се гали,  но това му пречи, не. може да се храни, голяма драма е. Не знам  как ще чакаме до петък

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 19:40 от red soul

# 114
Здравейте! Купих пипета Broadline за вътрешно и външно обезпаразитяване на моето коте, което  е на 4 месеца и няма 2,5 кг.
Много се притеснявам как ще и я сложа. Цялата пипета ли трябва да поставя на врата? Може ли някакви напътствия.

Хващаш котето между краката си и му разтваряш участъче с козинка в областта на черепа, по-горе от мястото между плешките, за да не се ближе. Ако оближе, най-много да се разлигави (лиги) и ще му е неприятно.
Самата "спринцовка" се изважда от опаковката и преди да махнеш гумичката, издърпваш малко назад, след това махаш гумената тапа, слагаш нещото върху кожата на котето (в онзи участък), и избутваш течността, равномерно, а не рязко, за да не се разтече.
След процедурата, не галиш котето на това място, за ден - два. С гребенче разресваш козинката.

# 115
Red soul, дано се окаже нещо безобидно и да мине бързо!
Ние хранехме от шепа и вода давах в капачка от бурканче. И Прасковка беше с такъв конус и не можеше да се храни .

# 116
  • на брега на морето
Здравейте! Купих пипета Broadline за вътрешно и външно обезпаразитяване на моето коте, което  е на 4 месеца и няма 2,5 кг.
Ние слагахме Бродлайн и на двете котки. Опасявах се, че са големи количества, мазни, как ще попият и бла-бла-бла.
Дъщеря ми раздели малко козина, цръкна, после  по-надолу раздели козина, пак цръкна и втриваше с пръсти. Котките седяха като  гръмнати, не мръднаха по време на процедурата. Козината се омазни, с времето се изчисти от мазнотията. Важно е да не стигат мястото и да облизват.
На другия ден имаха слаба промяна в поведението - бяха малко омърлушени, вяли, но ядоха. След това всичко си стана както преди.
И да - цялото количество от спринцовката се втрива.

За котарака, който не може да  пишка - НЕЗАБАВНО лекар.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 17:17 от Котьо

# 117
  • София
Днес бяхме отново на лекар. Снимката не показва нищо притеснитрено! Постави  и АБ и витамини. Даде ни рецепта за хуманитарни лекарства с които да продължим още 10 дни вкъщи, и ще я проследим..... Вероятно има някаква вирусна или бактериална инфекция🙄Дано я овладем! 🙏Ако продължава така ще пускаме и с други изследвания. Давам и пробиотик на Про план. Сега като се прибрахме повърна. Лекарката каза, че е от лекарствата и, че ако е еднократно не е страшно. Днес хапна малко,но много отслабнала милата. От 3.500 вече е 2.800 кг 😔

# 118
Бързо да се оправят двете болни котенца🤗

# 119
Изтървала съм новата тема. Скорошно оздравяване на болните котета. От мен един малък джентълмен. 😂
https://photos.app.goo.gl/c9nrxbVsVkSyxoCC8

Общи условия

Активация на акаунт