Любители на Котки - Тема 156

• 31 535
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Нашата Ая я взехме преди 5 г. от улицата. Вет каза, че е на около 2 години. Аз даже не я исках. А тя е и с алергия и се четеше постоянно и си правеше рани. Избързах, преди да свикне с нас и я кастрирах на втората седмица. На другия ден раната се отвори и я водихме наново да я шият. Давахме и антибиотици, стоя сума ти време с яка, заради чесането пак лекарства и т.н. В началото изобщо не идваше при нас. Не се е крила, но стоеше предимно в кухнята на любимия и вече скъсан фотьойл, на който бях постлала одеало. И така около 2 месеца. Една нощ усетих, че дойде сама и легна в краката ми. И от тогава стана най-лигавата и гальовна и добричка котка на света. Само ме чака да седна или легна някъде и ведната се е настанила върху мен и почва да мърка като трактор. Но иначе, като чуе някой да се качва по стълбите, застава пред вратата и започва неистово да мяуче. Същата история е на балкона - като види да минава някой отдолу, започва да му се оплаква, колко е нещастна, че е затворена а другите са свободни🤣. Мисълта ми е, че не свикна лесно в къщи, но все пак свикна. Понякога, като отворим вратата успява да се промъкне покрай нас. Като стигне до първия етаж, ние сме на втория, я хваща шубето, прави обратен завой и на бегом се прибира у нас.

# 91
Аз искам да я задържа, защото е много изпатила и винаги тайничко съм си я обичала. Ще ви послушам и няма да избързвам. Дано успее да свикне. Дано! Историите, които описвате ми вдъхват кураж определено. Знам, че мога да разчитам на вас и че споделям с хора, които ме разбират. Благодаря Ви!

# 92
Ета я, пак е върху мен😀

# 93
Ивекс,а вие правихте ли изследване за това петно? Дста лоши неща чета,в групата предположиха нещо,което ме притеснява.Писала съм вече в клиниката,чакам час,но те рабоят за час-два само на ден,та става трудно,а а з не искам да минава време,без да знам какво е.Той,милия е ужасно объркан.Пазя го от детето,а той не разбира и е тъжен.

# 94
  • Варна
Димяни, чета, че и твоето коте го мъчи разстройство.
Аз днес намерих 3 пръчки ако от Женето. Чак ми идва да ви покажа, ама хайде! 😜Заради суровото свинско месо. Отне повече от седмица, но засега проработи тази диета. Явно гранулите започнаха да ѝ вредят, без значение какви, от какъв клас, лечебни или не. Искрено се надявам това да е. Успех и при твоята котка!
Аминка, Hug
Благодаря за съветите на всички!

# 95
Лично ние не, но в клиниката в която го водим са го водили като са го намерили, нищо притеснително според докторите, а не един го е гледал, при него е малко, не е като при Зак. Според мен не се филмирай, знам какво е, защото аз съм същата, като го прегледат и изследват ще се успокоиш.

# 96
  • София
Днес водих Блеки на ваксина.
Като го изсипах от клетката, д-рът възкликна "Ехааа, какъв котарак!". Каза,че не е дебел, супер е даже, просто си е голям - и висок и дълъг.  В следващите няколко години може да стигне 10 кг без да е дебел, щом живее и навън и вътре.
Момчето се държа супер прилично в кабинета. 😻
Сега не може да се накефи, че си е у дома

А аз не мога да му се нарадвам, че е добре и че беше толкова "възпитан " и само го щракам 🤣 (мм  се възмути "що не ме снимаш мене така" 🤣)

Редактирам се... тъкмо го похвалих и той скочи и се развихри 🤣 (това значи, че всичко е ОК)

# 97
Здравейте,  мили хора ! Интересувам се от добър кардио-специалист в Стара Загора за моя котаран. От В. Търново сме, но тук не могат да ни помогнат и ни изпращат там. Тези  дни ще имаме възможност да пътуваме и ще съм много благодарна , ако ме насочите към добър специалист  ! Предварително благодаря ❤

# 98
  • Стара Загора
Здравейте,  мили хора ! Интересувам се от добър кардио-специалист в Стара Загора за моя котаран. От В. Търново сме, но тук не могат да ни помогнат и ни изпращат там. Тези  дни ще имаме възможност да пътуваме и ще съм много благодарна , ако ме насочите към добър специалист  ! Предварително благодаря ❤
Доцент Русенов в Клиниката за дребни животни към Тракийски университет.

# 99
  • София
Стейси Грей, в крайна сметка ще опитам и това, но искам да се стабилизира мъничко! ☺️🌺Днес я заведох на снимка, нищо видимо нямаше от този доктор който я разгледа, но утре ще е другата лекарка и ще видим какво ще каже. Биха и 2 инжекции, АБ и Б12 и и дадоха Панакюр. АУтре 16.30 ще отидем пак и ще видим как ще продължим. Не е повръщала, няма температура. Ходи по голяма нужда не много оформено, но не е  воднисто. Гонеше я глад, но тази диетична храна не я иска и това си е, и ми казаха да си и дам от нейната. Хапна, но и сложих мъничко за да не и стане тежко. Поръсих гранулата с пробиотик на Pro plan, хареса и Simple Smile

# 100
  • София
Добро утро! Имам нужда от спешен съвет - къде да заведа нашия котарак 7 годишен, който от сутринта се мъчи и не успява да пишка. Моля за съвети за София!

# 101
Добре дошли на новите попълнения , а на момичето ,което иска да задържи котето ,адмирации!

Тути е по-добре отърва дупарата от инжекция ,тъй като станах професионалист в даването на антибиотика.

# 102
ЛориХю, аз ти препоръчвак или клиника Бест Вет (в Иван Вазов) или клиника Свети Георги (Редута). Сигурна съм, ч има и други много, много добри. Не се бави. Проблемът не е никък безобиден

# 103
Здравейте!
Бързо оправяне на болните приятелчета!
Ние махнахме конуса сутринта. Раната е с дебела коричка и вече много се в събрала . Разбира се , Прасковка се активира да се къпе (5 дена не го е правила), затова сложихме един тънък чорап от ликра 😅 Тича като луда, усети свободата! Просто това кастриране се оказа малко предизвикателство. Слагам снимка с новия “тоалет”.
Скрит текст:

И пак да питам за устата хигиена - ползвате ли нещо специално?

P.S. Едно положително нещо е, че може да ползваме конуса, когато режем нокти и я къпем. Да няма борба все пак Simple Smile

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 10:45 от rose_tattoo

# 104
Милата тя, аз давам добавка на Beaphar.

Общи условия

Активация на акаунт