Любители на Котки - Тема 156

• 31 553
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Бубе, как мина? Взехте ли Пиги?

# 166
  • София
Чувствам се обичана Animal Heart Eyes Cat

# 167
  • Между гори и планини
Три от четири ме обичат 🥰 Точка само като е гладна 😝

# 168
  • София
Туку що се върнахме от ветеринаря. Обезпаразитиха го вътрешно, този път за да не е като предният път с хапче. Ветеринаря успешно с пинсети му го натика в гърлото и макар да се опита да ни одере не успя. Дадоха ми и капки които да накапя утре или други ден на врата за външно обезпаразитяване.
Говорихме отново за кастрацията, не желаят да се случи преди годинка. Питах все пак колко ще струва за да знам.
Самата кастрация на мъжки е 50 лв, упойката ако е венозна е 30 лв, а инхалационната която препоръчват е 60 лв. Изследванията са още 70лв, дотук 180 лв и държали да приема АБ след това? Вашите мъжки котета пиели ли са АБ след кастрацията? Толкова ли пари бяха изследванията преди кастрация и при вас?

# 169
Имам казус. Гледаме в момента 4 котки. Майка, кастрирана от зимата(минали са поне 3 месеца от кастрацията ѝ), едно нейно дете на около година, друго нейно на 5 месеца и един котарак, който се присламчи към прайда преди година и половина, когато беше малко бебе. Котките си щуреят на двора, съседните дворове и улици. Храня ги редовно, получават милувки, имат подслон за мокри и студени дни и т.н. Тези дни забелязвам, че котаракът пришълец гони кастрираната женска, когато им слагам храна. Защо?
Така правят. Няма страшно. И ние имаме такива.

# 170
  • Шумен
Aila, антибиотици не сме давали. Цената на упойка и кастрация беше под 100 лв по спомен, но това преди повече от три години.  Даже не съм убедена, че упойката е била инхалационна, просто не сме уточнявали предварително. Цените варират според населеното място според мен, както и от саматата клиника. Заведохме го в осем сутринта и си го взехме след пет.  Беше посред студена зима, след месец и нещо маркиране и зверско мяукане. Нито е повръщал, нито се е напишквал. На другия ден беше пушка.

# 171
Ние давахме 2 дена хапче (антибиотик) - деня след операцията и следващия. Това миналата седмица. Кастрирането беше 100лв, пуснахме ПКК за още 55лв.

# 172
  • Между гори и планини
А ти защо държиш те да го кастрират? Те ли ще чистят като започне да маркира. Аз бих го кастрирала сега, да му мине бързо и като е хубаво времето и отидеш на село да го пуснеш без страх че ще зачезне.
Антибиотик не съм давала дори на женски с коремна операция,  при мъжките е много лека. Цената беше около 50лв . На мъжките им трябва ден спокойствие да излязат от упойката,  не е коремна операция. Нито една не е стояла с конус, никой не е дърпал конци.

# 173
  • Варна
На нас ветеринаря също ни препоръча кастрация около година на котето. При мъжките било важно физическото развитие да е завършило преди да се премине към кастрация. В противен случай водело до проблеми с отделителната система при възрастните котараци.

# 174
  • София
На нас ветеринаря също ни препоръча кастрация около година на котето. При мъжките било важно физическото развитие да е завършило преди да се премине към кастрация. В противен случай водело до проблеми с отделителната система при възрастните котараци.
Да същото споделят и моите ветеринари, както и от Добро Хрумване, където също попитах.
Ние не сме сигурни за РД на СТрах, определиха го около април. Съответно той в момента е на 10-11 месеца, ще се опитам да издържим до април, дано да не почне само да маркира, защото мъжът ми съвсем няма да се зарадва.
Доня, тази ветеринарна клиника ми е на пешеходно разстояние и като цяло съм доволна от тях. Отделно и тяхното мнение импонира и с моето усещане, просто исках да съм подготвена и да знам цената и ако почне да маркира дали биха се съгласили и по-рано да го кастрират. Даже ги питах дали има опция при котките само за прекъсване на семенните канали, без премахване, но ми казаха че няма Simple Smile Все още имам сериозна вътрешна съпротива за кастрирането, но предвид желанието ми да излиза навън и да го водя на село нямам избор.

# 175
  • Велико Търново
Пиги не е кастрирана и засега отлагаме процедурата. Правиха и антегенен тест за наличие на корона и е положителен макар самите стойности да са по - скоро в безопасна зона. Въпреки това не искаме да рискуваме с оглед на опита ни с Рижко Sad След обсъждане с вет, както и с най-запознатите с ФИП хора решихме да и сложим имплант. Вече трябва да са и го сложили. Неговата роля е на централно нервно ниво да не предизвиква отделяне на хормони от яйчниците. Няма нищо вредно в него и общо взето няма минуси с изключение на цената и на това, че има срок на действие, в който отделя нужните вещества. После с времето се разгражда сам. Самото поставяне не е болезнено за животното и не предизвиква никакъв дискомфорт.
Та така, Пиги Шмиги ще е чипирана 🙄 Simple Smile

# 176
Нраво на Пиги:)
Наш Шошо не се разгони честно докато го кастрираме, беше на година и 3 месеца май. Сега ходи и души другите кота и или където припръскват Simple SmileBlushStuck Out Tongue Winking Eye
Не помня цената на каста вота, защото по Шошо дадох толкова за 1 година...
До сега 3 живота сме изхабили.
-Панливкопения по това време мин Година. Обяснявах се с полицаи по караулките на първия локдаун защо се мукна с клетка:). Там що пара отиде...
- ужилен от пчела след 1 месец и подута шия посред нощ
- прибра се със счупен зъб и обърната устна. Зъболекар, умъртвяване и т.н за да спасим визията ( ДС не вадим зъба)
- закачен на изкуствена риболовна примамка...

Абе диване хлапе:)
Ей го на сега - космат парцаланко изпънат на килима Simple Smile

# 177
Бубалеса, много лошо за коронавируса. Но май Пиги до сега не е проявявала симптоми на каквото и да е заболяване. Сега се разрови в нета - твърди се, че само мутиралата форма на гадината причинява сериозни проблеми, много по-рядка е, а тестовете не могат да разграничат двата варианта. Така че Най-вероятно Пиги спокойно ще доживее здрава до дълбока старост.
Но си представям вашият шок при тази новина, след това, което преживяхте с Рижко.
Пишеш, че е правен антигенен тест, което би трябвало да означава активна инфекция. Което за мене е странно, защото Пиги е при вас от много време без каквито и да е видими проблеми.
Хрумва ми е нещо доста налудничало - може ли тя покрай тебе да се е запазила с човешкия, ако тестът хваща  някакъв коронавирус без ясно разграничаване. В такъв случай не би трябвало тя да има каквито и да е проблеми.
Аз стискам палци, а Мъри четири лапички да няма чаровната Пиги каквито и да е проблеми!

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 20:34 от Недоволна

# 178
  • София
Aila, на Блеко кастрацията струваше 60 лв (преди 2 години). В тази цена беше  включен и антибиотик и обезболяващо с удължено действие.

# 179
Макс е кастриран в София, Овча купел, във VetHouse, струваше 60 лв операцията и 20 лв ПКК. Не знам с каква упойка е бил. Дадохме го и след няма и 2 часа ни го върнаха буден. Спа няколко часа и после беше пушка. Кастрирахме го на 7-8 месеца.
Купих Фурминатора за пробва, сваля адски много косми, Макс не го търпи дълго, особено ако го оскубя. Нямам опит с други четки, плаши се от повечето неща, които доближавам до него.

Общи условия

Активация на акаунт