Любители на Котки - Тема 156

• 31 556
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Като чета тези цени си е абсолютен рай.Тук да му видят ушите с джаджата,да го срешат веднъж,за да видят дали няма бълхи,да го опипат и видят зъбите и да вземат проба за гъби-над 100 евро.За Фин съм плащала винаги над 150 за преглед.Не знам какстрацията тук колко ще мие.В Бг кастирах Фин,защото го носех с нас,докато беше лек.Струваше ми 60 лв.В Пловдив.
Пръскам Зак със сребърна вода и до тук направих сн почистване с дезифектанти в къщи.В момента сме намазани с детето със сок от лук и да си кажа-изобщо не си представях ваканцията,съчетана с това чудесно време,което за тук е рядкост,с такив анеща Sad

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 19:21 от red soul

# 181
  • Велико Търново
Недоволна, тестът показа леки антитела на короната, той не е за фип. Пиги няма фип Simple Smile Има безобиден корона вирус, който е чревен при котките и може никога да не създаде проблем. Много котки го носят в себе си. По принцип преди кастрация дори не се прави тест за това. В вашия случай вет го поискаха заради нас и Рижко. Смята се(пак без да е категорично), че анестезията и стресът от кастрация са един от факторите за отключване на фип при някои котки, не при всички, до организъм е. В случая ние просто се презастраховахме, защото не искаме да минаваме през същия ад. Статистически почти всички, които се разболяват, са на възраст до 2 години. Затова нашата идея е да изкараме един цикъл с импланта и живот и здраве като стане по-голяма тогава да я кастрираме.
Иначе кръвните и показатели са много добри и всичко изглежда наред. Гледали са я и на ехограф заради по-продължителното разгонване. Няма кисти и такива проблеми (това е важно, защото ако има кисти, имплантът няма да действа).
Благодаря за сниснатите палчета. Преживях малък шок от теста, после докато решим какво да правим-дали да рискуваме и да кастрираме, дали не... Абее, силно емоционален и притеснен ден беше. Тя ги е подлудила в клиниката, а като отидохме за я вземем съскаше като лъв ако щете вярвайте 😄 Викам на док Какво ни направихте с котето 🙄😂 В момента, в който влезе вкъщи, си е старата Шмиги ❤️

# 182
Господин Панта след третата ракия. 😂

😂 Много сладко!

# 183
  • Между гори и планини

Гладно сомалийско коте, проси за кюфте 😂

# 184
Бубалеса, радвам се на добрите новини.

# 185
И аз. Hug
Доня, страшна комбина са. Hug

# 186
  • Между гори и планини
И аз. Hug
Доня, страшна комбина са. Hug
Ти виж мъжът ми как си пази с ръка чинията, че Черьо краде 😂 пак намаза и изяде половин кюфте 😋

# 187
  • София
Димяни, като се зачетох за ФИП - при вас имате ли  изследване за котешкия коронавирус? Предполагам, че да, след като толкова много се пускаха, но явно едно от проявленията му е именно проблеми с изхожданията и диария. Доколкото четох може да се овладее със съответните лекарства. Другото което си мислех е както и при хората с цьолиакия, явно и част от котките имат проблеми с глутена. Пробвали ли сте досега изцяло без глутен храна само да давате на котето?

# 188
Когато ни диагностицираха с Панливкопения, ни правиха и тест за коронавирус. За котките било срещано.
Мале как за 2-3 часа се промени котака с тази Панливкопения - както дивееше, след 3 часа не можеше да диша ... 3 дена изкара на системи в клиниката ...
На никой не пожелавам!
Ще се оправитеее!
Кадррациятя е към 50 лв май за младежите и 80тина за мацките - там отива по-специално слагането на упойката, по-дълго И т.н.
И изследвания - да.
В Пловдив ние ходим в Тракия в Провет - много съм доволна! Зъболекарят им е в другата клиника - в Кършака - също много внимателна д-Р Стоянова.
Ето я моята любимка Simple SmileHeart
Така - цял ден, но полегнала Simple Smile

# 189

Болното ми момиче Heart

# 190
  • София
Aila, тествана е за това. Отрицателен е! Овладяхме дрискането.🙏 Давам и сутрин и вечер лекарства от хуманитарна аптека, забравих как им беше името....и пробиотик.
Смених храната също, защото лечебната не иска. 🙄Сега и давам колкото и да не ми се  иска на  Royal Canin.

# 191

Чака ме да си лягам...

# 192
Тъкмо кастрирахме черньо, който сега е на около 8 месеца. Много се надявам, че в бъдеще няма да има проблеми заради по-ранната кастрация. Водим ги по принцип в един квартален ветеринарен кабинет и някак ветеринарят не спомена нищо за изследвания преди операцията... Сега като прочетох какво сте писали започнах да се чудя доколко е безопасно това Sad Но всичко засега е наред, операцията приключи за 10 минути и после веднага го взехме. Струваше 80 лева, с венозна упойка. Събуди се след 5-10 минути, но няколко часа залиташе, а лошото беше, че не искаше да стои мирен. Трябваше все някой да го следва и да го пази да не падне от високо. Чак по-късно реши да поспи и в момента също си спи спокойно, свит в любимата играчка... любима за сън, не за игра. Дребен е, затова още се събира някак в това кръгче. Не знам защо толкова му харесва точно там да спи.

Пожелавам на всички котета в темата да са здрави или да оздравяват бързо Heart

# 193
Кастрацията на Тошко беше 50лв. миналата година. Не знам с каква упойка е бил. Никой не ни обясни. Заведох го сутринта и след 2 часа го взех. До вечерта си беше ок. А аз да се похваля, че от седмица Тошко си има другарче. За 2 дни се разбраха без особени драми и вече не се отделят един от друг. Ариел е на около 9-10 месеца осиновихме я кастрирана. Сега обаче изобщо не ни отразяват. Толкова са си достатъчни двамата, че се умилкват около нас само като огладнеят. Ето ги и тях.

# 194
  • София
Чарла ❤

Не сме се виждали 2 седмици и голямо гушкотене и лигавотене пада 

Направо си се чувства у дома си...

Общи условия

Активация на акаунт