Любители на Котки - Тема 156

• 31 898
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Взеха кръв на Страх в Добро хрумване, чакам да излязат резултатите и да звъннат за записването на час за кастрация. Наложи се двама мъже да го държат и видяха зор със взимането на кръв, но се справиха успешно Simple Smile
Все още съм в много лошо настроение заради решението ми за кастрацията. Решила съм заради воденето на село и другите котки - женски и мъжки да го кастрирам, но ако беше само апартаментско коте най-вероятно нямаше. Както един друг потребител по-горе писа, то и тинейджърите ще се кротнат и няма да правят глупости ако го няма тостестерона, но не ни хрумва да ги направим евнуси. Също и махането на здрави органи не приемам, но заради боевете и женските котки ще го направя. Опитах се да изкачам максимално, почти не годинка е котарака. От няколко дни се опитва постоянно да "оправя" едното одеало, захапва го, почва да прави и постъпателни движения и изобщо съвсем разгонен си е вече, а и пролетта идва и отново започваме често да ходим на село и на двора.

# 631
  • Стара Загора
Закърпена мацка.

# 632
Леле, колко е сладичка. Много целувки.

# 633
Ой, милото. И нашите бяха с такива дрешки, но много им се набираха. Гащите също не вършеха работа.
Наша Кира вчера се завърна. Премръзнала и гладна като вълк. Повече никакво пускане!
Вчера се навърши една година от нейното обучение. Научи се да чете и пише, смята, участва в конкурси към училището.

# 634

Здравейте отново, вчера при преглед се установи ушна краста. Странното е, че няма контакт с други котета. Търсих коментари, но са стари. Накапаха го само с обезпаразитяващо на вратлето и казаха, че е достатъчно. Все си мисля, че трябва да се лекува и вътре ухото, но ветеринаря нищо не каза. При оглед на зъбките се видя, че имат зъбен камък и венеца е възпален. Единственото решение е пълна упойка и почистване. Проблема е, че сега става на 9години, изглежда здрав и е енергичен за възрастта си. Ще направим първо кръвни и ще се види сърцето и коремните органи на ехограф и вет. тогава ще прецени дали ще издържи упойката. Много ми е притеснено, преди три-четири години чистихме зъбен камък, но вече  е  възрастен и не искам да го оставям да се мъчи с тези зъбки. Някой бил ли е в подобна ситуация на тази възраст, няма нужда да ви казвам колко се притеснявам да го упоят и да не се събуди...

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 11:52 от eli2424

# 635
eli2424, Единият от моите котараци като малък имаше ушна краста. Слагахме капки, но не помогнаха много (поне не напълно). Мина след обезпаразитяване с капки (повторено няколко пъти мисля през 1 месец).

За упойката - обади се в някоя клиника, където правят инхалационна упойка и питай дали тя е приложима и в случай на чистене на зъбен камък. Може да опиташ и със специалните гранули. Ако ти позволява котката, може и ти да опиташ да чоплиш от зъбния камък малко помалко.

# 636
eli2424, има един препарат Chanhold, много добър. За външни, вътрешни паразити и ушна краста.Единственото, което наистина подейства.

# 637
  • София
Добре де.. Ами ако вземат всички да кастрират котките няма ли да изчезне котешки вид в един момент?
Честно и откровено признавам, че преди да вземем Бетси бях категорично всеки да кастрира.
Когато я взехме продавачката имаше условие да не се кастрира. Мотива й... Характера им се променял...Поггледнах скептично, но обещах.
Сега поглеждам на нещата от друг ъгъл. И вероятно ще бъда упреквана. Но котешки вид се е присламчил към хората заради мишките. . . или пък хората са ги взимали. заради това. Някак те са си били взаимополезни. Котката ражда примерно 10 за год., но малко оцеляват. Но котараците се бият за да успеят да създат поколение. Съответно. Най силния успява да създаде поколение. И най силното коте оцелява. Естествен подбор, но природата е жестока, а ние не сме Богове, за да решаваме. Има друга гледна точка..
Ние с моите деца бяхме на кантар дали да я кастрираме. В един момент сина ми ме попита дали ако кастрирам него няма да имам по малко проблеми...
Отговора е ДА. Тестостерона е източника на агресия, но и движещ импулс. Затова ще се отнесла хуманно или човешки. И ще си третирам котето, както си третира децата. Няма да кастрирам

Нв искам да убеждавам или разубеждавам никого, но некастрираните женски котки, ако не раждат с всяко разгонване, много често развиват рак на матката, яйчниците или млечните жлези, или пиометра. . Природата не е предвидила вариант здравословен живот без раждане за тях.
Просто бих препоръчала да се осведомите добре за последствията от решението си, защото отговорността за живота и здравето на животинчето е във Вашите ръце.

# 638
Нв искам да убеждавам или разубеждавам никого, но некастрираните женски котки, ако не раждат с всяко разгонване, много често развиват рак на матката, яйчниците или млечните жлези, или пиометра. . Природата не е предвидила вариант здравословен живот без раждане за тях.
Просто бих препоръчала да се осведомите добре за последствията от решението си, защото отговорността за живота и здравето на животинчето е във Вашите ръце.
Абсолютно подкрепям!Дали ще ражда на всяко разгонване или не, резултата за здравето е почти един и същ, ако не и по-лош.Специално за женските котки според мен, кастрацията е изключително важна.Преди години имах порче, женско, на преглед при ветеринар, ме предупредиха за кастрацията, от каква изключителна важност е за тях.Ако не се кастрира преди първото разгонване, то тогава задължително трябва да бъде заплодено иначе в голям процент от случаите настъпвал фатален край.

# 639
Привет на всички в групата. Имаме си котарак  - Сивушко, почти на 2 годинки е. Основно го гледаме в апартамент. В събота го кастрирахме след дълго чудене и умуване. Причината е, че през лятото често ходим на вилата и там го пускаме да върлува на воля в двора, но той не се задоволавя само с него Simple Smile Притесняваме се да не изчезне, да се сбие с друг котарак и  от всички други опасности, които крие пускането на некастриран мъжки котарак извън къщата. Моля ви споделете впечатленията си от периода на в ъзстановяване, колко време продължава, какво да очакваме като промяна  в поведението и т.н. Много ми е притеснено, защото от мед. гледна точка процедурата мина успешно, бързо излезе от упойка, няма странични реакции като повръщане, разстройство и др., но все едно не е същия котарак - в събота беше дори хиперактивен, почти не спа през деня (явно от стреса), но от неделя почти по цял ден лежи, не винаги е заспал, гледа тъжно, страни от нас, спря да издава звуци, а ако все пак измяучи, то е някак слабо и вяло, спря да мърка.... Появява се само да хапне и до тоалетна, а преди кастрацията беше диваче, буен, игрив, постоянно издаващ палитра от звуци (смеехме се и го наричахме говорещия котарак),  непрекъснато любопитстваше кой какво прави, ходеше по петите ни - сега нищо от това не остана.... Много съм притеснена и се обвинявам дали не направихме грешка. Доста статии изчетох, в тях се твърди, че кастрацията не оказва влияние и не променя темпераментът и характера, които са заложени на генетично ниво, а само хормонално обусловените прояви (агресия, маркиране на територия и т.н., прояви свързани с разгонването и т.н.), но започвам да се чудя дали наистина е така... Моля ви за мнения и коментари - нормална ли е тази ситуация.

# 640
  • София
Упойката се изчиства няколко дена и през това време преминава през различни състояния.И не, кастрацията не му промени характера и любовта към нас. На мен Барни почти не ми мърка, обаче види ли сина ми, започва да мърка, преди той да го е докоснал. Ние наричаме сина ми "играчката на Барни".

# 641
  • София
Monika, ще му мине. Стресиран е още, а може и да го боли.
Моят котарак си остана същото хапещо и драскащо диване- кастриран е на 1.5 години). Сега си стои вкъщи и не дава на нищо да припари в двора.

# 642
  • Между гори и планини

Баба Марта е сърдита от вчера - ту дъжд,  ту сняг, леден вятър.  Всички са на топличко.

# 643
Идвам ти на гости, сериозно.

# 644
  • Между гори и планини
Идвам ти на гости, сериозно.
На мен ли? 😊 Заповядай, тъкмо има бананов кекс 😋

Общи условия

Активация на акаунт