Любители на Котки - Тема 156

• 31 535
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Ell, много ти благодаря! Приеха ме,писах и чакам да го одобрят.
Благодаря и за идеята за мазилото,но тук не го намирам,а ако е антибиотик не мога и да го купя без рецепта.Обаче имам човешки гентамицин,дали мога с него да го намажа?

# 76
red soul нека му направят изследвания за гъбички. Става лесно и бързо излизат резултатите. Ако са, те ще ти кажат с какво да го мажеш.
Моето едното коте също има такова плешиво петно. Установихме, че не са гъбички. Лекарят каза, че е много възможно да се е получило от по-силна травма на това място, която може и да не е била нанесена скоро, а отдавна (преди няколко години). Каза, че се наблюдават такива реакции по кожата след време. Да го наблюдаваме и ако не се разраства, да не се притесняваме.

# 77
Здравейте !
Чета ви от Декември месец , тъй като решихме да увеличим семейството и да си вземем коте.
Колебаех се между осиновяване (следях няколко групи и писах за 2 котета, но все ме бяха изпреварили) и взимане на коте от развъдник.
Решихме да вземем коте от развъдник с порода Британска късокосместа .
В края на Януари си взехме госпожицата на име Прасковка на 6 месеца , цвят червена (за мен рижава Simple Smile )
И тъй като основно от темата съм се информирала за житието и битието на котетата, бях твърдо решена да я кастрираме веднага щом свикне с нас. Тя много бързо се адаптира . Много е мила и любвеобилна и се оставя в плен на любовта и на двете ни дъщери , което много ме радва!
Предния понеделник я заведохме в клиниката за кастриране. Май не бях съвсем подготвена какво ни чака. Всички казват рутинна процедура, но като си я взехме беше много жалка картинка. Все още се полюшваше от упойката, беше се напишала в транспортната чанта, нямаше сили. Бяхме й приготвили гнездо от одеала и цяла нощ спа завита и слагахме бутилки с топла вода. Към четвъртък вече беше в доста добра форма и явно тогава е установила, че може да си ближе раната и почти да я отвори. В петък сутринта я видях и отново я заведохме на вет. От тогава е с конус...Раната вече хвана коричка (мазахме с крем) и се надявам до няколко дена да махнем конуса.
Слагам снимка да ви запозная с Прасковка (на кратко Праси..хаха) и да приветствам цялата котешка дружинка тук Heart
Скрит текст:

# 78
Чудна Прасковка! И Фин беше червен британец❤️

# 79
  • София
Тази нощ/сутрин  беше нещо страшно! Около 4-5 часа започнаха да беснеят и не можах да ги укротя с часове. Едва на светло заспаха, а когато се събудих, заварих Богдана така:

Joy

Ако се чудите какво е, това е забит нокът. Joy Опитах се да я хвана и да го махна, но при първия опит установих, че е доста дълбоко забит, а втори опит нямаше, защото започна да се крие. Joy Махнала го е вече, но доста време ходеше с пиърсинг. Joy

red soul, дано да ти помогнат в групата! Но най-сигурното е да направят изследване. Може да са гъбички, следа от някакво нараняване, алергия. По снимка трудно ще се определи. За мазане на своя глава бих използвала само сребърна вода. Не знам колко ще помогне, но поне няма да навреди.

Aila, страхотно преживяване си имала! А със забраните на гледачите ми напомни как при подобни обстоятелства издърпах един крокодил от ръцете на гледача му, докато позирахме за снимка. Не беше голям, но имаше метър и нещо. После човекът поиска разрешение от мъжа ми, за да ме поздрави за смелостта. Joy Joy Joy А аз дори не се бях замислила, че правя нещо опасно. Joy Крокодилът си беше съвсем спокоен. Joy В момента, в който започваше да мърда, гледачът му подръпваше опашката по специален начин и го успиваше. Joy Често подръпваме котешките опашки по същия начин и се шегуваме, че така се укротяват злите зверове. Joy

Добре дошла на Прасковка! Heart

# 80
  • Между гори и планини
В рамките на ден Чери ми е донесъл на бетонната площадка пред къщата 2 земеровки . Не е Точка, тя си изяжда улова. Наредил ги е, сигурно ме съжалява, че ям макарони 🙄😝 По принцип се радвам на улова, когато не са птички и земеровки, последните са най-дребния бозайник и са на изчезване.  Живеят само на чисти места с добро био равновесие.

# 81
В рамките на ден Чери ми е донесъл на бетонната площадка пред къщата 2 земеровки . Не е Точка, тя си изяжда улова. Наредил ги е, сигурно ме съжалява, че ям макарони 🙄😝 По принцип се радвам на улова, когато не са птички и земеровки, последните са най-дребния бозайник и са на изчезване.  Живеят само на чисти места с добро био равновесие.
Доня Дафина, как да се сдобия в градината на село с тези миниатюрни хищници, които ядяли охлюви. При мене е кошмар, особено с грамадни плужеци. Не вярвам да могат да се правят с огромните крастави жаби, на които много държа, защото няма и помен от комар. Но пък в субполярния ми климат сигурно няма да преживяват зимата. Със сигурност не съм срещала такова животинче, а предишната ми котка, която беше голяма ловджийка, все щеше да донене някоя, ако имаше налични.

# 82
Здравейте на всички, днес се наложи да изкъпя моето коте обаче нямах котешки шампоан , и използвах моят на Rexona ! Мисълта ми е дали е опасно да се къпе с такъв човешки шампоан и дали ще има някакви последици след като се ближе според вас .....

# 83
Плъх се гуши

Здравейте на всички, днес се наложи да изкъпя моето коте обаче нямах котешки шампоан , и използвах моят на Rexona ! Мисълта ми е дали е опасно да се къпе с такъв човешки шампоан и дали ще има някакви последици след като се ближе според вас .....

Следващият път - с котешки 😼

# 84
  • Между гори и планини
Недоволна, къде го намери тоя субполярен кримат? За плужеците,  не мога да дам съвет и аз имам много,  въпреки таралежите, земеровките и дъждовника в двора. Природа!

# 85
Недоволна, къде го намери тоя субполярен кримат? За плужеците,  не мога да дам съвет и аз имам много,  въпреки таралежите, земеровките и дъждовника в двора. Природа!
С. Трекляно, най-северната част на Кюстендилско - между Кюстендил и Трън. 850 м над морето, затворено от всякъде от планини. Зимата редовно пада под - 20. Слани - между средата на септември и средата на май. В последните години в някои нощи през април температурата пада до минус 10. Дори през юли и август минималните денонощни температури са под 10 градуса. Не ме питай как и какви домати гледам там.
Ти като имаш проблем с плужеци и живееш постоянно, защо не пробваш с някоя гъска? Твърдят, че гадините им били любим деликатес.

# 86
Благодаря за топлия прием ☺

Таня, голяма игра е паднала, щом и нокът има за доказателство!

Георги, ако си изплакнал добре с вода, сигурно е ок като за 1 къпане. Със сигурност е добре да вземеш котешки шампоан, защото е със състав , съобразен с нуждите на козината на котетата.

В този ред на мисли, планирам и аз да изкъпем нашата Прасковка. Сега няма как, че все още не е паднала коричката на раната. Утре ще идем до зоомагазина за провизии - храна, постелка за тоалетната (взимам една с мирис на бебешка пудра и съм много доволна - от темата я знам) и ще взема шампоан.

Да питам кога ще й порасне козинката на коремчето? В момента все едно в минала на кола маска и освен прякора “Конус”, се сдоби и с “Полукосмато топче” 😅

И още нещо искам да попитам - за дъха на котетата. Нашата писана има дъх на риба, четох, че било нормално. Храни се с РК Киттенс. Пауч отказва. Ползвате ли някакви продукти за устна хигиена , които евентуално абсорбират миризмата?

# 87
Благодаря за съветите за майчицата на Рижко. Историята накратко е следната: Тя е от уличните котки при нас, които съм кастрирала още преди две три години. Храня ги всяка сутрин и вечер и една вечер тя дойде плачейки при мене. Метнах я веднага в колата преди да се усети. Заведох я на лекар и се оказа, че има входно-изходна рана на лявото рамо. Беше започнала да гние месото вече. Левкоцитите бяха извън всякакви норми. При нормални 15 тя беше със 76. Промиха й раната, почистиха я и й назначиха лечение, което трая 3 седмици. Отначало, когато я водех в клиниката всекидневно и не й давах аз хапчетата тя беше по-общителна. След като започнахме да й даваме антибиотици сутрин и вечер вкъщи, тя се стресна много и след приключването на антибиотиците вече две седмици се свива в гардеробната стая, под дрехите скрита и не иска да излиза. Ето това ме притеснява. Това не е живот. Ако я пусна навън обаче не се знае докога ще живее, защото е опасно... Направо не знам... Искам най-доброто за котчицата. Много ценя вашите съвети. С нея стават 7 броя.

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 20:24 от 𝒮𝓅𝓇𝒾𝓃𝑔 𝓅𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒𝓈𝓈

# 88
  • Между гори и планини
Дай и време. Ще свикне. Миличката,  много е преживяла. Всеки ден и' говори, и милвай.  Днес 2 минути,  утре 5, и така постепенно увеличавай времето. Като покаже, ме я дразни- спираш.  Носи лакомства,   саламче, каккавалче. Да види , ми ръката ти не е опасна  .

# 89
Аз съм без думи, горката тя...
Мила, дай й време, при теб ще е добре, стига ти да искаш да я задържиш.
Браво, момиче, браво.

Общи условия

Активация на акаунт