Любители на Котки - Тема 156

• 31 545
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
  • Между гори и планини
Болните  да оздравяват по-бързо!

Мъжът ми така надул камината, ме не знам как Точка не се изпече 😊

Гушливко 🥰

# 121
Добро утро! Имам нужда от спешен съвет - къде да заведа нашия котарак 7 годишен, който от сутринта се мъчи и не успява да пишка. Моля за съвети за София!
особено ако е кастриран , и хранен предимно с гранули (най- вече ако е предразположен, преди амах котка мъжка некастрирана, ядеше само гранули и си живя доста добре), това е изключително опасно, може да се стигне до летален край  ако не се вземат мерки! Пожелавам бързо въстановяване и дано е нещо по леко като уринарна инфекция а не пълен блокаж ....

# 122
Първо за пътуващото към Молдова коте. Животинката возена ли е някога дълго в кола, как приема това? Защото от собствен опит мога да кажа, че реакциите и държането са много различни. Като млада и без инфо от току-що прохождащата мрежа натоварихме на трабанта първата котка (тогава транспортните клетки бяха нещо на практика неизвестно у нас), пред задната седалка сложиш котешката тоалетна и отпрашихме с костенуркова скорост (трабито имаше крайцерска скорост 80 км/ч, ако не се катери баир) от София до Крапец. На отиване при това посетих за около час роднини във Варна. В резултат - близо 12 часа животинката в колата, без никакви проблеми, не посети тоалетната. И на връщане нямаше проблеми.
След като тази животинка стана звездичка на небето, се появи Лъки. Нейното пътуване (многократно) беше в продължение на два часа - от къщи до село или обратно. Докато беше в трабанта, беше без клетка и с тоалетна пред задните седалки. Със смяна на колата - вече в голяма клетка. Но тя имаше проблеми с пътуването. Много пъти е акала,  също така и повръщала в клетката.
2. Рисково е на дълъг път да се кара незатворена котка - не се знае как ще реагира, може да скочи върху шофьора и да предизвика катастрофа. За мене трябва да е в клетка, в случая на дълъг път е добре да е много голяма и просторна. В такъв случай може дори и вода и храна с.да има вътре. А отдолу - от еднократните чаршафи за болни, които отдолу са с найлон. В багажа - запаси от тях.
3. Днес за минута светна слънце вътре в тъмницата. И успях да снимам от близо мързела Мъри в котешкото легло.

Надявам се Зак да няма гъбички и всички болни животинки да се оправят и да нямат повече проблеми.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 23:37 от Недоволна

# 123
Ти няма ли да си лягаш?

Относно фунията и возенето ... Две котки съм имала и са били много различни. Бегинс беше некастриран мъжки, тя е кастрирана млада дама.

На Бегинс му сложихме фуния в края на дните му заради възпаление на окото.  Не знаеше къде се намира. Постоянен контрол къде е и какво прави, носене на ръце до водата и тоалетната, вдигане до леглото да се скрие под завивките. На Феликс й сложихме фуния на осем месеца при кастрацията. Не я усети за тия две седмици. Добре че я имаше че каквато е луда и дива като нищо щеше да се отвори раната.
Фуниите са на размер. Имат дупки на врата. Слагат се с ластик или въже на врата. Трябва при слагането и връзването да може да се пъхне човешки пръст между нея и врата на котето.
При дълго носене се цапа. Сваля се за малко, мие се с вода и сапун, подсушава се с кърпа и се слага отново.  През цялото време когато котката е без фуния се дебне дали няма да тръгне да оближе или разчеше раната.

За возенето :
В природата котките си имат тяхна територия, маркирана със зъби, нокти, екскременти. Всяко излизане извън нея е придружено със стрес. След прибиране са неадекватни.
С Бегинс сме ходили по доктори. В началото му беше интересно и сам влизаше в транспортната клетка. Накрая беше битка да влезе. Веднъж си позволих да го пусна да се движи сам в колата. Обиколи навсякъде, подуши навсякъде. Накрая кротко легна на крака ми. Само аз съм шофьор в семейството. За него давах всичко и той го знаеше, усещаше.
Феликс съм я карала само веднъж за кастрацията в клетка. Като се прибрахме се скри. Дано не се налага втори път да я извеждам от защитения й дом.

# 124
  • Между гори и планини
Кети е имала гъбички. Заразни за мен и детето, но всичко зависи от имунитета. Само със сребърна вода се оправи.
Нейното беше като струпеи,  корички по гърба. Вета махна едно, погледна под микроскоп и ми честити 🙄 Даде ми едни много силни мазила,  от които дори козината опада.  Врабчо от ми даде сребърна вода и за седмица всичко мина и козината тръгна да расте. Не съм я мъчили с фуния и не се заразихме.
След години имах едни кръгли петна по крака. Гъбите така се разпознават. Пак сребърна вода оправи всичко.

# 125
Доня, много благодаря!
Какви изследвания се правят за хора. Явно ти си се заразила. Аз още не зная какво е, не знма защо тук се пака толкова, нищо че лабораторията си е в клиниката и да му бръкнат в ушите и срешат ми е над 100евро.Ама проблема не ми е в това, а че седя и чакам. Днес ще го мажа със сребърна вода. Дъщеря ми е постоянно навряна в него, аз имма сериозен здравословен фон.

# 126
  • Между гори и планини
Моето беше след години. Личната само като видя и го позна, та и аз от плаж съм хващала. Седеше като розов пръстен на кожата, не сърбеше . Пръскат се с пуловеризотор със сребърна вода няколко пъти на ден и мина.

# 127
На нас ни бяха изписали един мехлем Спорил за мазането против гъбички.

# 128
У мас се пътува само в клетка. От нас до Вет-а само.
Сивчо се е напишкала и нааквала .... о оревава света.
Джуджи се свива в дъното и замлъква.
Шошо реве залепен на решеткара с лапи проверени в нея и върхумоята ръка.
Возя клетката на предната седалка, когато сме сами, за да ме виждат и чуват.

# 129
Ето го напръскан. Добре, че винаги си нося Издивя от страх. А после си игра, все едно няма. нищо

Обаче, петното ми се струва по-голямо от вчера.

# 130
  • Бургас/София
От котка съм се заразявала с микроспория. Изглежда така при човек:
При котката бяха голи петна. Не помня много, но май го развиваха при паднал имунитет.

# 131
  • София
Точно такива петна по мен и дъщеря ми, преди години ликвидирах с йод.
Лекар ни беше изписал антимикотични препарати, които не помогнаха.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 14:02 от AnyHr

# 132
Да,изчетох много неща вчера и днес и съм в голяма паника.Знам за петната,знам за опадването на косата,което е невъзвратими и знам,че последните седмици си навирахме точно косата и лицето в главата на Зак.Докато излязат резултатите,аз ще лудна.Зак е ограничен в две стаи и коридор.Снощи му махнах фунията,за да яде-не иска от ръка,когато му махна фуният аи седя до него да яде,той си играе с мен,затов аго оставих през нощта без.Ял е и доста си е играл с гранули -целия коридор е с тях.С какво мога да мия пода? Поръчах и УВ лампа
А как домашна котка,която не излиза и тук ням абездомни/а при нас дори разхождащи се/животни,се разболява от гъбички?

# 133
Да,изчетох много неща вчера и днес и съм в голяма паника.Знам за петната,знам за опадването на косата,което е невъзвратими и знам,че последните седмици си навирахме точно косата и лицето в главата на Зак.Докато излязат резултатите,аз ще лудна.Зак е ограничен в две стаи и коридор.Снощи му махнах фунията,за да яде-не иска от ръка,когато му махна фуният аи седя до него да яде,той си играе с мен,затов аго оставих през нощта без.Ял е и доста си е играл с гранули -целия коридор е с тях.С какво мога да мия пода? Поръчах и УВ лампа
А как домашна котка,която не излиза и тук ням абездомни/а при нас дори разхождащи се/животни,се разболява от гъбички?
Хей не лудвай!
Достатъчно ограничения сте си наложили!
МНОГО ВНИМАВАЙ С УВ ЛАМПАТА!
Заключвай стаята в която работи, за да не влеЕ някой по погрешка! Изгарянията са опасни!

# 134
Може да не са внесени сега спорите, четох някъде, че с години може да са активни и да заразяват, а сега котката да е с нисък имунитет, който е позволил развитието на гъбички.

"Обикновено не се разбира от къде котката се е заразила с микроспория. Инфекциозният причинител може да се внесе в къщи с обувки, дрехи, други котки и дори с мръсни ръце. Бездомните котки и кучета са много често източник на заразяване с микроспория.

Спорите са устойчиви на изсушаване, ниски температури и дори на директна слънчева светлина. За дезинфекция са подходящи високите температури, хлорните, йодните и други дезинфектанти."

Вашият имунитет също е основното, което ще предопредели дали ще се заразите.

Общи условия

Активация на акаунт