Любители на Котки - Тема 156

• 31 575
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Незнам дали е възможно някаква просто система да се включи за да се стабилизира малко..да се подхрани, а не заради това че е повръщал. Сега се опитах да дам четвъртинка бусколизин както казаха, но повърна отново. Втори път вече..

# 211
Дано се пребори...
Би трябвало да е в клиниката на системи...

# 212
  • София
Niama_me, стискаме палци и лапки за момчето 😻
Marieta Yo, ще споделиш после снимки на звездата Шошо, нали 😊
Mama_Nana,  голям сладур Чочко (пред очите ни порасна дребосъчко 😻).
Red soul, как е Зак?
Лисичке, как е Тути?

Блеки вчера имаше вирусоподобни симптоми (не искаше да яде, изгуби гласа си, течеше му нослето и имаше секрет в очичките, не отразяваше Чари), притесних се много.  Мислех да не чакаме да се приберем и още тук да го водя на вет (точно така без глас и малко омърлушен беше преди година и половина като пипна нещо и беше 5 дни на инжекции).
Тази сутрин му няма нищо- мяука с пълно гърло; яде и пауч и гранули; тича из гората като гламав; гони Чари- всичко си му е типично Блечешко 🤣 😻
Та се чудя дали може да е реакция към  ваксината, но са минали няколко дни (не се храни нормално точно от следващия ден след ваксинирането- близва малко и губи интерес). Ще го наблюдавам.

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 23:09 от AnyHr

# 213
Незнам дали е възможно някаква просто система да се включи за да се стабилизира малко..да се подхрани, а не заради това че е повръщал. Сега се опитах да дам четвъртинка бусколизин както казаха, но повърна отново. Втори път вече..
Niama me закарай го в клинилата! Искай да го включат на системи.
Шошо с Панливкопенията беше тАка.
3 дена изкара там.
Те знаят по-добре какво!!!

# 214
  • Варна
В клиниката по-добре. Бусколизин при раздразнен стомах е абсурд да приеме, освен да го повърне друго няма да стане.

# 215
Бяхме в клиниката..Взеха му кръв за пълна кръвна , но след като излезе с ниски тромбоцити пуснаха и биохимия за да видим черен дроб, бъбреци и т.н А и да се насочи лекаря към по-точна диагноза ...Оказа се че е с перфектни показатели с изключение ма нисък фосфор и глюкоза . Включиха му система, сложиха му инжекционно някакъв руски имуностимулант на който забравих името, казаха че е като магия за имунната система, понеже според изследванията излезе че е срината. Сложиха и още два вида инжекции плюс за температура. Дадоха му през устата витамини във вид на гел...Пъснаха ни с абоката в къщи и две дози лекарство за темпвратура . Котката още там след системата вече беше друга...живна, почна  да драска и едвам я удържах. А го закарах парцал който докато му слагаха абоката дори не отвори очи...
Проблема е че все още не иска да яде и да пие вода, но според доктора сега като спадне температурата и като се хидратира вероятно ще заспи...
Утре казаха да ида за още една система...Предположенията са или калцивироза или панлевкопения...Не направиха тестове , тък като казаха че няма смисъл защото лечението е адекватно и за двете. Надяват се че след като показателите за черен дроб и бъбреци са стабилни, това състояние да се преодолее . А аз се надявам да Не е панлевкопения...Sad
Уж трябвало да яде сега като го по стабилизираха, но уви...спинка. Абоката го дразни и се мъчи да махне лепенката...

# 216
Niama me,
Наш Шошо беше с Панливкопения. По-горе бях писала.
След 3 дена АБ и т.н и системи в клиниката беше като нов:) Ваксината не беше хванала явно. Така че не се коси! Случва се и след ваксина. Но се държеше също както описваш.
Ето го рекламното лице на Ямаха, че по-горе снимките не са се качили Simple Smile

# 217
  • Между гори и планини
Супер е, че в неделя си открила работеща клиника! Така както описваш, добре са се погрижили, те са ти казали че ще спи. Тялото е изтощено, за това спи. Като няма температура и е оводнен,  ще хапне.

# 218
Клиниката не работеше...обадих се на служебния телефон който по някаква причина беше в собственика на клиниката..Каза че пътува но след 14 часа следобед ще бъде в града и ако имам зор да звънна. Обадих се и той дойде да отвори, после звънна на колегата си да дойде да помага ако има нужда, понеже аз само ревях и нещях да гледам как го боцкат...Седяха почти 3 часа там, включиха апаратите, чакахме да станат изследванията, след това седяхме да изтече системата...Безкрайно любезни ! Не е за всеки тая работа ....Тук познавам в нашия град ветеринар който всяка втора дума му е “ куче ще”. ...Или пък “ кво ще го мъчим като има решение....” Ей такива не знам как въобще завършват ...и защо, най-вече!
Мариета, това което ме притеснява е, че за разлика от калцивирозата, при другото пише че смъртността достига 90%... Но пък за нея било много характерно увеличението на лимфните възли, а при моето котенце не се напипаха никъде увеличени. Но пък тези показатели ...говорещи за нулев имунитет говори за това...Незнам ...напоследък ми се струпа адски много напрежение и ужасно много тревоги, голяма част от които здравословни...Сега това...

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 21:51 от Анонимен

# 219
niama_me,
Ще се оправи, явно късмета е с вас.
Стискаме палци, лапички ... пиши, четем те. Hug

# 220
  • София
Здравейте,много съм притеснена с моя котарак,ще напиша накратко какво се случва и ще помоля за съвет как да му помогна.Той е на 5 години и декември започна да боледува,първо му опада козината на целия врат и станаха рани,след това започна да диша трудно и с отворена уста и започнахме да ходим на ветеринар всеки ден на инжекции.Диагнозата беше тежка белодробна инфекция,вероятно хваната от вилата,тъй като го пусках на двора,а има и други котки там.В момента правим трети цикъл на лечение с антибиотици,но днес дори е по-зле.Постоянно лежи,само ходи до тоалетна и след това започва да диша тежко и с отворена уста,в повечето случаи го нося до тоалетната.Козинката на врата му порасна,но сега е с петно на гърба и на главата.Междувременно го обезпаразитихме два пъти и направиха ваксина за гъбички.Сега му давам Клацид,трябва един месец да го пие,минаха две седмици.Днес е доста зле,сутринта беше легнал в тоалетната си,цял ден е завит в леглото и яде и пие когато му дам пред муцунката,иначе не.Имам доверие на лекарката,но защо за три месеца няма подобрение?Ако трябва да взема второ мнение,къде?Моля ви,изкажете мнение,дайте съвет,имам чувството,че ще го загубя!

# 221
niama_me,
Шошо почти нямаше кръвна картина.... ужас. Кръвните телца бяха почти липсващи
Ще се справите!

Аз нямам опит с болести Много.
Roisin в Пловдив ходим в Провет.
Дано се справите!

# 222
  • Между гори и планини
Ох, ужас както ги описвате тия болести и как се мъчат милите.... Наистина се надявам да оздравеете!
Браво на ветеринарите които са ви помогнали днес. Може да споделите кои са.

# 223
Разбира се , но съм в малко провинциално градче а клиниката е в областен град. Доста лични неща съм споделяла във форума ...поради тази причина на лично съобщение всеки, който ми пише , бих му дала координати ..

# 224
Как е котето? Confused

Общи условия

Активация на акаунт