Любители на Котки - Тема 156

• 32 465
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Няколко вечери вече излизаме с Блеки на разходка, днес го изведох и по светло.
Голям страх бра момчето (бяхме само ние), първо не искаше да излезе от клетката, после пълзеше по поляната, а е такъв смелчага в гората.

Тук тати се появи, разсея го и развали снимката

Сега е спокоен- цял ден ходи след мен, мяука и ме води към вратата.

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 21:28 от AnyHr

# 361
Къде живеете? Не съм виждала котка на каишка навън, освен по филмите 😂

# 362
  • София
Къде живеете? Не съм виждала котка на каишка навън, освен по филмите

Зимата в София, през останалото време- в гората (на 25 км от нас 😊).
Блеки от 6- 7 месечен го научих да ходи с каишка и да се разхождаме (обучението отне доста време).
Осиновихме го през лятото и живееше в къща като бебе- не може да живее затворен.

# 363
  • Между гори и планини
Значи сребърната вода действа,  радвам се за Зак.
От 4 котки,  само Чери се нарежда за човешка храна.  Мъжът ми го научи от малък. Някога имал черна котка  пък как го посрещала, колко умна била,  как ядяла човешка храна... И от сантимент го научи,  още повече, аз знаейки тоя слабост на мъжа ми, му подадох Чери увит като новородено с думите "честит ти син" 😉 Сега мъжът ми осъзнава , че е създал чудовище. Три пъти на ден Чери де нарежда на масата като член на семейството. Ако закъснее за вечеря,  то е с минута и сам като човек си отваря входната врата. Ако е сложено на масата и нас ни няма,  никога не посяга,  проси само от мъжа ми и от мен като готвя. Вчера излапа 50гр сурово свинско,  после от мъжа ми намаза и половин пържола. Мъжът ми реже на малки парченца и оставя на ръба на чинията и Чери си взима с лапа. Но никой не се качва по кухненския плот или масата.

# 364
Къде живеете? Не съм виждала котка на каишка навън, освен по филмите

Зимата в София, през останалото време- в гората (на 25 км от нас 😊).
Блеки от 6- 7 месечен го научих да ходи с каишка и да се разхождаме (обучението отне доста време).
Осиновихме го през лятото и живееше в къща като бебе- не може да живее затворен.
А в софия ли го разхождате с каишка?

# 365
Как ми се иска да можех да разхождам Уши, но уви, така и не свикна, с Топче нямахме проблеми, навсякъде ходеше, няма да забравя в Пловдив как всички се наредиха да се снимат с него на Главната. Joy Атракция беше милият ми.

# 366
  • София
Да. В двора и гората се разхожда сам.
Влиза и излиза свободно, когато той иска; спи където иска- живот мечта 😻

# 367
Споделете повече за обучението и каишката.

# 368
  • Велико Търново
Ани, първата снимка на Блеко е един път 😄😍

# 369
  • Между гори и планини
Аз в 8.клас имах сврака. Изключително умно пиле. Намерих го като бебе на игрището. Това пиле всеки ден излизаше с мен на разходка   кацнало на рамото ми.  Пусках го да кълве камъчета пред нас. Спеше на главата ми , в косата като в гнездо. Откриваше запасите със семки на майка ми,  но любими бяха ябъловите семки. И то беше атракция. Уви, накараха ме да го пусна като порасна. Още си спомням как го сложих на един клон и то ме гледаше докато изчезна.

# 370
Само аз ли имам проблем при смяна на чаршафите? Мъри (преди това цял ден дреме в хола) първо се опита да съдере с ноктите оголения матрак, после трябваше да я изхвърля, за да сложа чаршафа с ластик. После се разположи на него.

След това беше изхвърлена на пода и започна нова борба, докато чаршафосвах завивката. В резултат - поредните драскотини по ръцете ми.

# 371
Недоволна, както си обсъждах с братовчедка ми днес (а тя гледа цели 8 котки ), това явно са особеностите при отглеждането на божество 😅

# 372
И като каза божество се сещам веднага за:

Joy

# 373
Е ...
Феликс е много усърдна домакиня, не мога да не й го призная. Когато се пуска пералня, когато се мият чинии, когато се сменят чаршафи, когато се мете - тя е на първа линия.
Майка ми мие, тя е в ръцете й. То вода шуми, чиниите да се подушат, да мине няколко пъти между водата и ръцете на майка ми.
Сменям си чаршафите. Тя лежи на матрака, ляга под всяка завивка.
Някой пуска пералня. Ще започне да души, да бие и да се търка в най - миризливите.
Тръгвам да мета. Гони метлата, седи в боклука. А ако пусна ръмжащия звяр прахосмукачка се крие или го наблюдава от високо.
Не е лесно човек да поддържа къща и да се съобразява с божеството на което е къщата.

# 374
А колко е сладко на изгладените и сгънати дрехи, чаршафи...
И ако има вълнено одеалце по-добре на него, не на чаршафа.
...

Общи условия

Активация на акаунт