Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 2

• 89 986
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Явно, че тази идея май ще отпадне. Теренът е кофти, не се знае докъде ще я докараме, ако тръгнем да строим. Ще трябва да се оглеждаме за готова къща, която да се пипне малко, че така е много сложно.

Храбриново не е добра локация за нов строеж.Хем е скъпо,хем и сложно.
Сглобяемите къщи (не тези турски фургони боклуци за които ви писаха) струват колкото монолитното вече,плюс е че се строят по-бързо и са по-уютни.Ако сега почвате да строите с документите отиде МИНИМУМ 1г.ако е монолитно може и 2+. Интернета навсякъде около Пловдив е бърз,това не е проблем.
Не ви трявба да се занимавате с документи и строители,търсете нещо почти готово

# 526
Интернета навсякъде около Пловдив е бърз,това не е проблем.
Тук не съм съгласна, колкото по-нагоре, толкова по-зле става. Има доста бели петна на мобилните мрежи, а оптика няма до всякъде.

# 527
Интернета навсякъде около Пловдив е бърз,това не е проблем.
Тук не съм съгласна, колкото по-нагоре, толкова по-зле става. Има доста бели петна на мобилните мрежи, а оптика няма до всякъде.
Така е,с  всички доставчици се познавам покрай работата ми и трудно осигуряват интернет в много села,особено по-нагоре.До където може - с оптика,лан,иначе се ползват специални антени ,които да закарат сигнала по-надалеч,но темата не е за това.

# 528
Здравейте, имате ли информация за условията в село Радиново? Подходящо ли е за постоянно живеене - как е положението с вода, ток, интернет /работим от вкъщи/, чисти ли се зимата? Предлагат ни къщи в комплекс Терес, но искаме нещо в самото село да търсим, за да има поне някакви комуникации - магазини, парк. Има ли аптека или други неща от първа необходимост или за всичко се ходи до Пловдив. Разбрахме, че има само детска градина, без училище. Благодаря предварително, всяка информация ще ни е полезна.

# 529
Били сме на гости там на приятелка, изядоха ни комарите буквално. Толкова комари не съм виждала през живота си на куп 🤣

# 530
От служителите в РУП Труд знам, че Терес е проблемен.

# 531
Какво значи проблемен - знае ли се нещо конкретно? Приемаме препоръки и за други населени места, където да има канализация и е подходящо за отглеждане на малки деца.

# 532
Ние скоро купихме парцел в Маноле - има канализация, детска градина, училище, магазини и маршрутка, свързваща го с Пловдив.

# 533
Какво значи проблемен - знае ли се нещо конкретно? Приемаме препоръки и за други населени места, където да има канализация и е подходящо за отглеждане на малки деца.

"Подходящо за гледане на малки деца" е доста индивидуално възприемане. Аз лично бих предпочел да живея в града с малки деца, за да улеснят както моя, така и техният живот. Пътуването от селата до Пловдив и обратно всеки ден от 5-ти до 12 клас за едно дете е ужас. Ако нямате баби и дядовци по селата, за да оставяте там малките през лятото, където могат да имат това детство за което вие имате наум, помислете много добре дали искате да живеете на майната си.

# 534
Имате ли бюджет? Да започнем от там. И мястото ще го намерите по-лесно така.
В полето ли да е или в планината, много е различно. За постоянно живеене или за вила, примерно.
Ние обикаляхме 6г по селата в Родопи и Марица, чак даже и някои пазарджишки, преди да си намерим нашето местенце.

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 14:58 от duhi_puhi

# 535
Малко в страни от темата, но искам да спомена за негативния си опит с Шанс 2000 - 6 месеца след акт 16, сградата е пълна с течове и други проблеми, назначената от строителя домоуправа се почесва и не взиска от него и така времето и гаранцията си минават...

# 536

"Подходящо за гледане на малки деца" е доста индивидуално възприемане. Аз лично бих предпочел да живея в града с малки деца, за да улеснят както моя, така и техният живот. Пътуването от селата до Пловдив и обратно всеки ден от 5-ти до 12 клас за едно дете е ужас. Ако нямате баби и дядовци по селата, за да оставяте там малките през лятото, където могат да имат това детство за което вие имате наум, помислете много добре дали искате да живеете на майната си.
Точно същата идеология изповядваме и купихме имот в града. Направихме компромис с вида му, надявам се да е за добро.

# 537
Малко в страни от темата, но искам да спомена за негативния си опит с Шанс 2000 - 6 месеца след акт 16, сградата е пълна с течове и други проблеми, назначената от строителя домоуправа се почесва и не взиска от него и така времето и гаранцията си минават...

Скрит текст:

[img width=450 height=600]//cdn.bg-mamma.com/qEbl/HsGO4.jpg[/img
]

Ужас! Представям си какво ще е след година-две и повече!
Фирма Шанс 2000 ги знам от двайсетина години някъде-започнаха с търговия със строителни материали,имаха магазин в с.Йоаким Груево,тогава работех в този бранш и ни бяха клиенти.По-късно започнаха да се занимават със строителство,както и много други фирми,които бяха само търговци,после станаха предприемачи. В началото отзивите за Шанс-а  бяха много добри,но с времето  качеството им явно е отишло по дяволите.

# 538

Ние бяхме в тяхна сграда на квартира за около 8 месеца преди да купим старо строителство. Дори изглеждаше по абсолютно същия начин (зад Кауфланд в Кичука). Нанесохме се може би 6 месеца след акт 16 и не бяхме доволни. Чува се всичко отгоре, отдолу и отстрани. Някой като готви мирише навсякъде, включително и в коридорите. За 8 месеца асансьора се развали 3-4 пъти.

# 539
  • Seattle-USA
Аз съм се ориентирал към апартамент в Green Hill до гребната в Residence 2, имам да мисля една седмица...
Ако е възможно споделете какво мислите за Грийн Хил и дали сте купили от тях? Изглеждат доста добре…

Общи условия

Активация на акаунт