Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 2

• 89 765
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте,

някой има ли повече инфо за Панорама Парк Остромила. Видях, че 2022г са пуснали проекта и продажби, но явно не е стартирал тогава, защото сега го обявяват отново?

# 691
Някой има ли информация за строителството на фирма Линер? Качествено ли е, в срок ли получават акт 16 на обектите си или се бавят доста?

# 692
Някой наясно ли е с проекта Level West район западен, гледам са пуснали фаза 2, но не знам на какъв етап е. Мисля,че от първа фаза всичко е разпродадено.
Много трудно е да се намери като цяло инфо за инвеститора :/ намерих странички във фб, без никаква актуална информация. Допаднаха ми тристайните с две тераси са. Единствено схемите за плащане някак си не са мн ок според мен. 80% от сумата до груб строеж, някак си...

Поне колко предлагаха като цена тристаен след разговора с тях? Все пак точно до тях вече има лидл. Има ли някой който е закупил? Като гледам строежа им върви бавно, което според мен е добре, тъй като наоколо така или иначе в момента всичко се строи и докато няма път, няма да има и акт16.

# 693
Гледам и търся ново, но гледам и запазени стари апартаменти / на по 30-40+ години/ в Кичука.Някой правил ли е по-задълбочени проучвания на цените, доколко е нормално допустимо за старо строителство?

# 694
Търся да купя двустаен апартамент и от месеци следя разни сайтове, фб групи, тъй като не съм от града. Видях се в чудо. Свързаха ме уж с брокер, който е родом от моя град с надеждата да вземе присърце ситуацията и да ми предложи нещо, но уви праща ми апартаменти, които и аз виждам. Или пък ме пита " какво ново", че нали това е неговата работа - той да ми търси и предлага и да уговорим оглед. Ако случайно някой от пишешите в темата познава сигурен човек или агенция, или пък знае за някой, който продава жилище ще се радвам да ми пиши. Може да се окаже, че е по-лесно от тук да получа нещо отколкото от брокер.
какво търите, в кой район, на какъв етап и най=важното до колко пари?

# 695
Спрях се на ново строителство. Предпочитани райони са Смирненски, Кършияка, Гагарин. Бюджет до 80 000 евро, ако е обзаведен около 100 - 105 000 евро.

# 696
Здравейте! Знам, че не е съвсем по темата, но има ли хора, които могат да ми дадат мнение за гр. Стамболийски? Предложиха ни имот там и бихме искали да знаем плюсовете и минусите на града от човек, който е по-наясно от нас самите. Например кой район е подходящ за живеене, много ли е голяма ромската общност, има ли проблеми с тях, има ли постоянна неприятна миризма от завода за хартия и т.н. Благодаря предварително!

# 697
Кой е най-уредения и спокоен квартал в Пловдив ? В близост до хубави училища и университет/филиал на университет.
Ново или старо строителство няма значение.

# 698
Кой е най-уредения и спокоен квартал в Пловдив ? В близост до хубави училища и университет/филиал на университет.
Защо до университет? Ще го отдаваш под наем ли? Или че живееш да ти е близо? Каква е целта на въпроса?
За живеене няма много смисъл... Образованието е мобилно из кварталите.
Във всички квартали има училища - начални, гимназии - там вече е където влезеш след изпитите.
Спокойно - вече никъде не е... Уредено - зависи какви са ти приоритетите.
Садийския/Каменица са близо до ВСИ
Мараша/ частично центъра - до УХТ
На центъра/Сточна гара са ПУ и ТУ...
Има и разни измислени унита тук там.
Кичука бих избягвала при всички положения.
Ако трябва да избирам - Прослав или Коматево. Ама аз имам други приоритети 😊

# 699
Ами постът си звучи като за отдаване под наем.

# 700
Целта на питането ми е ясна, не виждам какво значение има дали ще го ползвам или ще го отдавам под наем.
Под уреден квартал имам предвид да е спокоен, да има учебни заведения на близо, добре заредени хранителни магазини и пазар, банкомати, поддържани междублокови пространства, ресторанти и т.н.

# 701
Еми питането ти звучи като стандартна брокерска обява за имот.
В
По твоята дефиниция в Пловдив е уредено във всички квартали... Където си харесаш там.

# 702
Мерси за полезните отговори.

# 703
  • Пловдив
Аз живея до Окръжна болница. На мен ми харесва района, но на други не.
Новата сграда на ПУ е до нас, болницата, две езикови гимназии, които се водят за елитни, бул. България също.
Няма обаче ясли и градини, магазин голям има на около километър иначе в Марица Гардънс има малък хранителен, има ресторант и хотел. Има бърз достъп до околовръстното и други части на града. Говори се, че ще има мост над реката, който уж вече има изготвен проект. Има терени и за нова градина, ясла и училище, но не е ясно кога ще се случи това.
Иначе по-централната част на Кършияка има много заведения, училища, градини. Мараша също е хубав квартал, някои хора много харесват Тракия - Мол, пазари, училища, магазини, заведения.
Въпрос на лично усещане къде ще ви хареса.

# 704

Ако си зададеш въпроса правилно, ще получиш по-адекватни съвети. Иначе така зададен, отговорът е: няма такъв квартал. Защото нито един кватрал не отговаря на изискването да е спокоен/тоест тих и зелен/, да е до училища, които се котират добре, да е до университет или филиал, , междублокови пространства поддържани, удобни магазини и другите изисквания.
Затова се гледат най-важните приоритети  и питаш за тях. Аз живея от 60 години в Пловдив, обитавала съм Кичук Париж, Кършияка, Гагарин, живяла съм и срещу ресторант Лаута. Уредено и спокойно ми е в Гагарин, обаче за училища и университети не е опция. Сега съм на 2 км оттам, в Кършията вече, до най-доброто начално училище в града- Хр. Ботев, обаче пък колите хвърчат отпред дори в 2 часа през нощта. Кичука вече не е опция, там е апартамента на родителите ми, като речем да идем до сестра ми се качваме на автобус, защото няма къде изобщо да си спрем колата. Далече е от всички университети.Иначе магазини и пазарчета бол. Всичко е до приоритети. Но няма идеален квартал. В центъра изобщо не може да се спре кола. Най-добре да нямаш такава.

Общи условия

Активация на акаунт