Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 2

• 89 740
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
Ясла, градина и училище има в Захарна фабрика на 2 спирки.
Тия новите квартали, които още име нямат и инфраструктура, как да имат ясли и градини 🙄
Доста време ще мине докато се облагородят.
Остромила и Беломорски са от 20+ години, супер скъпарски уж, ама са много далече от нормални комуникации, училища и градини.
И аз съм в Кършияка (все по-рядко), живяла съм в Мараша, Съдийски и Тракия.
Вече бягаме извън града.

# 706
Ясла, градина и училище има в Захарна фабрика на 2 спирки.
Тия новите квартали, които още име нямат и инфраструктура, как да имат ясли и градини 🙄
Доста време ще мине докато се облагородят.
Остромила и Беломорски са от 20+ години, супер скъпарски уж, ама са много далече от нормални комуникации, училища и градини.
И аз съм в Кършияка (все по-рядко), живяла съм в Мараша, Съдийски и Тракия.
Вече бягаме извън града.

Остромила е скъпарски квартал? Това поле? Имам приятели, които взеха там и съжаляват. Буквално няма нищо около тях и много от пътищата са още черни. Навсякъде с колата, дори за разходка. Ама шарани да се връзват колкото искаш.

# 707
А наематели за Остромила намират ли се? Как вървят наемите там?

# 708
Според мен Остромила няма добре изградена инфраструктура: училища, детски градини, университети, магазини. Градският транспорт също не е добре уреден. Липсват логични предпоставки, да бъде атрактивен за живеене и отдаване под наем.

# 709
Здравейте,може ли мнение дали района на Коматевски възел и Транспортна болница е перспективен за даване под наем?

# 710
  • Пловдив
По принцип да. Има лесна транспортна достъпност към центъра и Смирненски, ритейл парк. Почти липсват паркове, ясли, градини за по-малки деца, но пък за по-големи има удобен транспорт.

# 711
По-скоро жилището под наем няма да е за хора с деца....Все си мисля, че семейните ще имат собствено жилище или поне повечето...А имате ли наблюдения за под наем кои други райони са перспективни? Доста се взима в Южен/Остромила

# 712
Винаги най-търсени ще са жилищата в центъра, като под това разбирам някъде от Сточна гара до към Водната палата, Мараша също влиза. Иначе според мен много важно стана вече и типа строителство. Когато купуват за себе си, някои хора са склонни и на старо строителство най-вече заради чистата площ, която е много повече. За наем обаче ми се струва, че се предпочитат нови жилища заради комфортната среда на обитаване. Няма миризма на стари изби, няма олющени асансьори, скърцащи като стара порта на село, а приятно, светло и уютно фоайе, което те посреща. Както и  стълбище не със загубила цвят мозайка с усещане за вехто и износено.  И това надделява над по-широките стаи. Затова мисленето според мен трябва да е в посока ново жилище на място, което дава възможност за бързо придвижване до центъра. Бих се ориентирала към Смирненски, там построиха огромни нови комплекси с всякакъв тип жилища. Вече не ми изглеждат като на края на света, както ги приемах в началото. Сега ще строят на мястото на захарния завод голям комплекс, мисля, че там също ще е добре за инвестиция. бих инвестирала и в ново строителство в Тракия, там пък е широко и създава усещане за простор. Гребната база вече се води лукс място. Има много възможности за избор. Южен- не. Там само ако ми липсват пари за друго място.

# 713
По-скоро жилището под наем няма да е за хора с деца....Все си мисля, че семейните ще имат собствено жилище или поне повечето...А имате ли наблюдения за под наем кои други райони са перспективни? Доста се взима в Южен/Остромила

Зависи какви наематели очаквате да наемат жилището, но опраделено за този район Ви трябват хора със собственИ автомобилИ.
 За най- добър район за отдаване под наем, смятам този около ВМИ( на чуждестранни студенти).

# 714
Така е, не съм фен на Южен, заради по-кофти инфрастуктурата и връзки. Някой има ли наблюдения за комплекс Магнолия форест - колко време ще се строи още и като цяло? Там също е с кофти връзки е за хора с автомобил, съответно паркомясто/гараж.
Но пък се замислям, че изглежда доста приятно. Гледам и не само за под наем, също за собствени ползване.

# 715
Какво мислите за Детелина на ПИМК? Чувала съм, че обикновено се бавят с акт 16, така ли е наистина?

# 716
Какво мислите за Атлас 3 и района около него(Атлас 3, ПрославЗападен, бул. „Пещерско шосе“ 161, 4001 Пловдив, България)?

# 717
Здравейте,виждам че отдавна е коментирана тази сграда Марица Тауърс, искам да купя малък двустаен, но не съм от Пловдив и не ми е познат района. По преценка от Гугъл Simple Smile ми се вижда добра локация.  Дали може да ми дадете повече информация за качеството на строителство, какви неприятни изненади могат да се очакват? Благодаря

Здравейте. Знаете ли нещо за новия комплекс които се строи в Кършияка - Марица Тауърс, нещо за компанията строител, надеждна ли е? Благодаря

# 718
Виждам, че назад се е коментирал като строител Green Hill. Някой има ли отзиви за тях? По-конкретно за Sky View. Едната им секция е почти готова и до няколко месеца трябва да вземе акт 16, почти са разпродали апартаментите вече, 1300 е/кв.

# 719
Aз съм от Пловдив и ходих на оглед днес. Конкретно към Марица Тауърс - смесени чувства съм. Фирмата, която строи е надеждна - тоест няма да имате проблеми, да ви завлекат или да чакате Акт 16 с години. Проблемите с нея са по-скоро, че влагат евтини материали, така че веоятността да чувате какво си говорят съседите през стената е доста висока. Вътрешните стени в апартаментите бяха 15см, шумоизолация няма. Термоизолация има и ми се стори ОК, дограмата е нисък клас. Апартаментите бяха с добро изложение и добре разпределени, спалните бяха по 11 и 13 квадрата, холовете бяха просторни и имаше място за гардероб в коридора.

По-големия минус, който няма да ви кажат ако не се сетите да питате сами е самото място. Повечето апартаменти са на юг и гледат към реката и Родопите, което е мега примамливо. Проблемът, е че цялата земя на юг до реката е закупена от тях и имат планирана още една сграда там. Тоест който купува заради гледката го чака един много студен душ - 2 години нов строеж с тупа-лупа прахолях и шум и накрая пак ще гледате нечий прозорец.

Здравейте,виждам че отдавна е коментирана тази сграда Марица Тауърс, искам да купя малък двустаен, но не съм от Пловдив и не ми е познат района. По преценка от Гугъл Simple Smile ми се вижда добра локация.  Дали може да ми дадете повече информация за качеството на строителство, какви неприятни изненади могат да се очакват? Благодаря

Здравейте. Знаете ли нещо за новия комплекс които се строи в Кършияка - Марица Тауърс, нещо за компанията строител, надеждна ли е? Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт