Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 2

• 90 092
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Не ме интересува първа линия около града. Още по - малко пък Марково и Куклен. Куклен от години имат проблем с КЦМ - то.
По -скоро се интересувам от по - далечни малки села (20 - 40км от града) , без проблеми с водата и електричеството.
Не ме притеснява септичната яма, не ми трябват училища и ясли, нито болници или удобен транспорт.

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 22:02 от *Бенджи*

# 241
Не ме интересува първа линия около града. Още по - малко пък Марково и Куклен. Куклен от години имат проблем с КЦМ - то.
По -скоро се интересувам от по - далечни малки села (20 - 40км от града) , без проблеми с водата и електричеството.
Не ме притеснява септичната яма, не ми трябват училища и ясли, нито болници или удобен транспорт.

Тогава си за Гълъбово, Извор, Храбрино или Бойково.
Прекрасни села с природа и чист въздух, предлагането е кът, а цените хай.
В зимни условия не знам как са, предполагам, че са проходими...
Храбрино на 100% се чисти зимата.
Ако търсиш полско село на север от града, там е друга бира.
Цени поносими, но разлика като климат нямат спрямо Пловдив, с една дума за мен не са Ок.

# 242
  • Пловдив
Да, точно така мисля и аз за селата извън Пловдив - най-атрактивни и по-скъпи заради въздуха, надморска височина и все пак близост са тези на юг в Родопската яка. Аз се оглеждах дълго време, обикалях по селата с колата, но не търсех къща, а празен парцел. Намира се. Но не са всички по обяви. Най-добре на място в селото да се разпита. Ако сте комуникативен човек, всичко ще разберете с няколко ходения. Нашият парцел е на 40км и на 1000/1100 метра надморска височина с 360 градуса панорама.

# 243
  • Пловдив
Аз си мисля повече за село в Средногорието, отколкото в Родопите, май...

# 244
  • Пловдив
По принцип селата в средногорието са доста по евтини и може би са по-добър вариант за къща тип ваканционен имот.Аз в предишна тема съм писала доста за Храбрино, където имаме къща, но ходим там по празници и събота и неделя.Може някога да отидем за постоянно там, но ще е след много години, за сега от удобствата в града няма как да се отделим тъй като   почти през ден сме я на заведение, я на някакво събитие.Много хора в селото обаче са постоянно живеещи и пътуват всеки ден, има автобуси през час.Все пак към гореизброените села бих добавила и Дедево, ако не е проблем вече чисто планинския климат.Гълъбово е с ужасни цени и е абсурд за ваканционен имот да се дават толкова пари.То и в Храбрино е доста скъпо, но поне има всичко и редовен транспорт.В Извор заради липсата на редовен транспорт цените са доста по ниски.Само на 3-4 км над Храбрино е, но е много малко село, обаче за човек който търси еденение и спокойствие е супер.Същото мога да кажа за Бойково и Дедево, даже и за Лилково и Ситово, но са с планински климат.Цените също са прилични.

# 245
  • тук-там
Наскоро се онтервсувахме от имот до Пловдив..
това,което разбрах е че по- селата няма канализация и са на септични ями..за Марково тогава гледахме.. оплакаха се няколко съседи, че често нямат ток..
След разпити насам натам разбрах всъщност че гр. Куклен е най добрия вариант.. има и болница, много магазини..транспорт много удобен и на често.. детска градина и горе към гората, където хем е много близо до центъра, магазини и спирки, хем е на високо има възможности за нови къщи.. доста строят..има и канализация и цените са доста прилични
Има ли отделна тема за селски имоти в Пловдивско?

Имай предвид, че в Куклен населението е предимно турско и циганско. Това, освен КЦМ. Имат една асфалтова улица - другото е батак.

# 246
  • Пловдив
[quote a
uthor=*Бенджи* link=topic=1306285.msg44049961#msg44049961 date=1640763550]
Аз си мисля повече за село в Средногорието, отколкото в Родопите, май...
[/quote]

Хисаря мого ми харесва, град е, но е по-спокойно и си има кажи-речи всичко необходимо. Миналото лято правихме една къща там, та съм много впечатлена от кв. Момина баня. Има си път, детска градина, магазини, хубав въздух, канализация и страхотна панорама. Много ми хареса. Погледнете оферти за Хисаря и кв. Момина баня, продават и къщи и парцели.
Като изисквания отговаря на търсеното от вас, квартала е с ниско застрояване, не е далече от Пловдив, пътя е много хубав до там и си има все пак удобствата на града.

# 247
Здравейте и честита нова година на всички! Пожелавам ви да бъде изпълнена със здраве и положителни емоции!

През 2022 планирам да закупя 2-стаен апартамент на зелено, но тъй като не живея в града, не съм наясно кои са добрите/надеждни строители  - като имена ми попаднаха Пимк и Марински. Имам следните въпроси и ще съм много благодарна, ако някой успее да сподели информация по тях Hug

1. Имате ли отзиви за тези две строителни фирми - или други, които да препоръчате като надеждни?
2. Имате ли информация за предстоящи строежи и продажби на зелено?
3. Реалистично ли е да очаквам да закупя жилище от около 60кв.м. ЧЗП за 50К евро на зелено в някой от следните квартали - Западен, Отдих и Култура, Кършияка, Тракия?

Ще се радвам на всякакви съвети, които можете да споделите по темата ❗

Благодаря предварително!

# 248
Здравейте и честита нова година на всички! Пожелавам ви да бъде изпълнена със здраве и положителни емоции!

През 2022 планирам да закупя 2-стаен апартамент на зелено, но тъй като не живея в града, не съм наясно кои са добрите/надеждни строители  - като имена ми попаднаха Пимк и Марински. Имам следните въпроси и ще съм много благодарна, ако някой успее да сподели информация по тях Hug

1. Имате ли отзиви за тези две строителни фирми - или други, които да препоръчате като надеждни?
2. Имате ли информация за предстоящи строежи и продажби на зелено?
3. Реалистично ли е да очаквам да закупя жилище от около 60кв.м. ЧЗП за 50К евро на зелено в някой от следните квартали - Западен, Отдих и Култура, Кършияка, Тракия?

Ще се радвам на всякакви съвети, които можете да споделите по темата ❗

Благодаря предварително!

ето ви в Тракия от сигурен строител - Хъс:
https://trafficnews.bg/plovdiv/vdigat-18-kuli-1200-apartamenta-i … -prodaden-231983/

# 249
  • Пловдив
ПИМК има какво да предложат до 50 000евро със сигурност.Само че те не строят в Каршияка, а в Гагарин и то накрая на Гагарин, а новия им мегарпоект Кристали, е в Захарна Фабрика.Имат и в южен който не сте писала.Подозирам, че тъй като не пишете и кв.Смирненски, гледате от имот.бг какво пише на картата че е Западен и Отдих и Култура.Това всъщност са зони наричани от брокерите Мараша и Западен, където не е реалистично да намерите 2-стаен апартамент на зелено за 50 000евро.Тази част в имот.бг именувана Мараша пък е още по-скъпо място и там и за 80 000 може да не се намери.Коментирали сме тези неща тук.Освен ПИМК друг строител който може да ви предложи това което търсите е Хъс Естейт.Незнам обаче дали за Годзилата която почват в Тракия няма да са сложили някакви абсурдни цени, макар че още май нямат разрешение за строеж.Като чух цените им на зелено за Панорама парк 3 в Смирненски, който вие изключвате онемях.Трудно е да се каже на зелено с тази инфлация кой какво ще предприеме, фирмите с големи проекти са най-застрашени.Поначало споменатите от вас завършват това което са започнали, както и Хъс Естейт.Проверете и мастодонта Резиденшъл парк Тракия, там май цените са по-народни, все пак има хиляди апартаменти.

Прочетете и тази статия чисто информативно:https://trafficnews.bg/broker/antirekordi-tsenite-remonti-materiali-i-stroitelstvo-ni-232070/

# 250
Здравейте и от мен! За много години, моите родители искат да продадат тристайния апартамент в Смирненски на ул.Лерин и да купят в Кючук Париж, Каменица или Въстанически на 2 етаж в малка кооперация. Искаме да купим директно от собственик или от строителна фирма, как да разберем къде какво се строи.

# 251
Как се процедира, когато човек иска да продаде имот и с парите да закупи нови два? Първо продава и след това си търси или първо си търси и като си хареса тръгва да продава?

# 252
  • Бургас
Как се процедира, когато човек иска да продаде имот и с парите да закупи нови два? Първо продава и след това си търси или първо си търси и като си хареса тръгва да продава?
Аз бих продала първо. Ако си харесам нещо на добра цена, кой ще ме чака да намеря купувачи и да финализирам сделка?! А пък вие ще търсите и два имота, а реално развързана пара и за един няма да имате, ако изскочи нещо. А и да имате пари за капаро, ако не успеете в срок с Вашата продажба, става много сложно... Може да се принудите да продадете и на по-ниска цена, защото ще бързате, да не изгори капарото.

# 253
Включвам се и аз в темата. Следя обявите за Пловдив от около година и половина.Търсим с мъжа ми 3 стаен , поне 90-100 кв.чисто, с просторни помещения. Почти на нищо подходящо не сме попадали, което да ни допада като съотношение цена, квартал, разположение на апартамента.

# 254
--изтрито

Последна редакция: сб, 08 яну 2022, 14:57 от feedy

Общи условия

Активация на акаунт