Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 2

• 89 939
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
В момента, поради голямо търсене и  оскъдно предлагане, цените навсякъде са завишени. И се предлагат абсолютни съборетини( на малко по- приемливи цени) или направо скъпи, като за село къщи и имоти, в малко по- приличен вид. От повече от година обикаляме( задали сме параметри до час път от Пловдив и да е в приличен вид- т.е. да се налага козметичен, а не основен ремонт). А, ако излезе нещо прилично- то до няколко часа си е намерило купувача. В Песнопой, буквално, сме чакали на опашка за оглед. Според продавача- нямали проблеми с циганите, но решетките на прозорците и на двата етажа бяха факт( въпреки, че имота беше на центъра и със СОТ). Също така е добре да се разпитва много подробно за имота и околността, щото излизат интересни неща( в Капитан Димитриево, естествено никой не ни спомена за сметището, другаде за режимите на водата и проблемите с ток-а......за съседски спорове, също надали ще е склонен да споделя продавача). Та си иска проучване( сериозно).
 Има и още един аспект- в момента има и нещо като спекула с имотите- преди около месец и нещо гледахме една къща в Леново, която пак много бързо купиха. В момента, същата излезе за препродажба с едни 10-тина хиляди евро, отгоре.

# 301
Това с козметичните ремонти на селска къща... Я покрив ще тече, я пояс ще трябва нов, я дограмата ще е за смяна, изолация, отопление...
Такива с козметични ремонти са от 100- 150х нагоре и пак няма да е на 100% 🙄
Аз като знам какви съборетини сме гледали за 50-60 Е 🤪 И им стоят с години... Ми да си ги ползват.
Само дето никой не живее там обикновено и става всичко все по-зле...

# 302
  • Пловдив
И ние на какви огледи сме ходили из областта.... направо книга мога да напиша. В Хисаря отиваме за оглед на парцел, искам да видя скица на имота и в самата скица виждам, че оглежания от нас имот е част от три други, ама те били устно се разбрали наследниците и на продавача му се паднало по една част от трите и той си го заградил с тел (не с мрежа даже). Казвам му, че това е абсурд и няма как изобщо да се изповяда такава сделка за несъществуващ имот, пък той ми вика "аз питах в кметството и там ми казаха, че нямало проблем".
Друг оглед правим в едно градче от подбалкана, там една 80 годишна чисто куку лелка искаше една торба пари за една малка дървена къщичка и парцел, който уж бил половин декар, ама те братовчедите съседи си направили разни складове и летни кухни, пък били взели от парцела й. Ама нямало проблем ние като го купим ще им разрушим летните кухни и ще си оградим до където е парцела.
От години търсене на имоти съм стигнала до извода, че най-алчни са наследниците. Страшна работа направо. Ако собственик продава, на него му е мило, вложил е нещо, поддържал си е къщичката или дворчето доколкото е могъл, обаче наследниците са страшно нещо. Ходили сме на огледи на къщи, където собствениците са умрели преди 2-3 и повече години, а дрехите им още стоят разхвърляни по легла и столове, в едната къща имаше тенджера с манджа, чинии и чаши по масата и .... някакви древни остатъци от храна.... Пълен абсурд, все едно съм с Индиана Джоунс в Храма на обречените.... Цени не коментирам, че то за едни скъпо, за други евтино, но на какви кочини съм се нагледала.... направо съм отчаяна вече. За момента съм стопирала процеса по търсене, защото направо съм изтощена от огледи, преговори и проверки на имоти.

# 303
Здравейте, някой има ли наблюдения за жилищен комплекс Авангард лукс 2 в Тракия. Беше ми попаднало преди няколко години че Авангард лукс на "Гладно поле" дълго време не получаваше акт 16. И хората, които бяха закупили жилища там имаха ядове. Дали там вече има акт 16? Мисля че фирмата строител е Алфа инвест.

# 304
  • Пловдив
А къде се намира?

# 305
И аз търся....Напълно съгласна съм с In4hi  - и аз недоумявам, как може да не си си направил елементарния труд поне да изчистиш къщата и как не ти е неудобно да водиш хора на оглед в кочина.
На мен болката ми е друга - имам хубав имот, ама в Северозапада и ми идва далече - и искам там да продам и да купя нещо близо до Пловдив. И като правя сравнение с това, което имам и това , което се предлага и не мога да харесам нищо/ за цени пък да не говорим!/.

# 306
И аз търся....Напълно съгласна съм с In4hi  - и аз недоумявам, как може да не си си направил елементарния труд поне да изчистиш къщата и как не ти е неудобно да водиш хора на оглед в кочина.
На мен болката ми е друга - имам хубав имот, ама в Северозапада и ми идва далече - и искам там да продам и да купя нещо близо до Пловдив. И като правя сравнение с това, което имам и това , което се предлага и не мога да харесам нищо/ за цени пък да не говорим!/.
Защото ги продават с презумпция за изтърбушване.. Затова казвам, че селска къща и козметичен ремонт трудно вървят заедно 🙄
Иначе северозапада... Няма как да сравняваш цените - продавай, ако ти се отдаде възможност, ножницата няма да става по-малка, за съжаление.

# 307
Айде, сега- претенции.....да било чисто, да било подредено. Тоя филм е много рядко срещан- те за снимките по сайтовете не го правят, та за огледите ли. Ние, освен за селски, гледаме и за градски имоти и освен за нас и за едни роднини от Америка. Ами, много ми е трудно да обясня, що така се предлагат тия къщи.....че и сума пари им искат!

# 308
Искат щото така са ги налъгали по агенциите.. Затова им висят обявите едни и същи и не знам на какво се надяват.
Особено пък с къщите е толкова специфично, не знам на какво разчитат.
Нашата (къща силно казано все още 😁) я взехме от собственик, 30 мин след публикуване на обявата звъннхаме. След час бяхме на мястото, след два си стиснахме ръцете с човека (той даже беше на работа и сами издирихме къде е туй нещУ 🤣)... Това след като 7 години знаех наизуст селските обяви в община Родопи и Марица, а в гугъл мапс по покривите знаех коя къща на коя обява е 😂
Пазарът е толкова наводнени от глупости, че думи нямам.. Търся за приятели нещо подобно, ама поне са им малки децата още и не бързат 😁

# 309
Къде са най-актуални обявите? Гледам във фейса, ало бг, имот bg, явлена и каквото ми попадне някъде...

# 310
  • Пловдив
Сещам се, че и Бяга, предходното село има вилна зона, ама като знам на каква цена си продават прасковите, мисля, че и къщите няма да са от най-евтините.Smile

Това е защото в Бяга, за разлика от съседните села , са просто търговци и прекупвачи. Удобно застанали на пътя...селото изобщо не бих го загледала за живеене, че и да ми подарят къща там. Но аз съм пристрастна(и запозната), защото баба ми е от съседно село, но в пъти по-хубаво. И от гледна точка на циганите.

# 311
Това: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j16430241472756 … k=7miz0s&f1=1 знаете ли къде е и кой е инвеститора?

# 312
  • Пловдив
Тези са зад Еврохоспитал, строи ги собственика на Глемпинг Алианс, не са лоши като разпределение и изпълнение.

# 313
Къде мога да видя разпределения?

# 314
  • Пловдив
Къде мога да видя разпределения?
Ние бяхме на място, скици не съм разглеждала.

Общи условия

Активация на акаунт