Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 2

• 89 811
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
За ПИМК много е говорено. За съжаление основно лошо относно качество и напоследък ужасно неспазване на срокове. Лично впечатление нямам освен външния поглед на построеното от тях и четени отзиви на други хора. Локацията я видях малко преди да почнат да строят понеже оглеждахмв къщи в района. От тогава мина обаче доста време и в момента не знам какво е положението. Нова асфалтирана пресечката на Коматевско с канализация и ако не се лъжа и газификация имаше. На юг граничи с парцел предназначен за обществен парк, така че вентуално няма да се застрои в бъдеще, но историята познава какво ли не и няма как да е сигурно каквито и звезди да ви свалят. Това, което не ми хареса е далекопровода, който минава точно  по протежение на въпросната "свободна гледка" към зеленината и е доста близо до сградите, което изобщо не е ок. По средата на двата квартала е и някак не ме привлича като локация.

Сърдечно Ви благодаря! Коментарът е много обстоен и полезен!

# 676
Мнения за район Марица Парк Север? Има ли перспектива закупуване на жилище там?

# 677
Здравейте, какво ви е мнението за комплекс Марица Гардънс - тихо и спокойно ли е, пръскат ли срещу комари (все пак е до реката), спазва ли се вътрешния ред, има ли магазинчета, аптека и други подобни удобства в комплекса или близо до него…. Ще ми бъде полезно всичко, за което се сетите. Знам, че кипи строителство в района - може би е прашно и пренаселено?

# 678
Здравейте, какво ви е мнението за комплекс Марица Гардънс - тихо и спокойно ли е, пръскат ли срещу комари (все пак е до реката), спазва ли се вътрешния ред, има ли магазинчета, аптека и други подобни удобства в комплекса или близо до него…. Ще ми бъде полезно всичко, за което се сетите. Знам, че кипи строителство в района - може би е прашно и пренаселено?

Като човек, който минава от там за градски риболов - нищо не пръскат, стане ли привечер комарите могат да те вдигнат.

# 679
Чувала съм, че качеството е добро и квадратурата е добра.
Комари си има навсякъде около Марица.

# 680
Мнение за Луксъри ливиниг, Нещо за инвеститора сигурен ли е, качеството как е?

# 681
Мнение за Луксъри ливиниг, Нещо за инвеститора сигурен ли е, качеството как е?
Чувал съм, че строят качествено. Вие за кой техен обект гледате?

# 682
Здравейте,
Не съм от града и съм в процес на търсене на маломерен двустаен апартамент в ж.к. Тракия.
Моля за Вашето мнение за:
-Trakia Green Park - имате ли отзиви за строителя, заслужава ли си покупка на зелено там?
-Има един блок точно срещу 5-то РПУ, на акт 14, локацията много ни допадна, но качеството на дограмата и входните врати не е ок, имате ли някаква информация за там?
Благодаря Ви!

# 683
Здравейте,
Имам питане относно качествен строител/проект/комплекс в Пловдив в ранен етап на строителство.
Казусът е - мой роднини планират да се прибират в България след дълги години работа по западна Европа. Искат да купят с перспектива имот в Пловдив, но искат да е в хубав комплекс с добра среда за живеене. Разбирайте нещо качествено от среден/висок клас.

Гледали са някакви оферти на имоти в огромни и потресаващи по размер комплекси. Опитвам се да им помогна, понеже доста мои приятели се опариха с некачествено строителство последните години и искам да им намеря нещо по-качествено и от надежден строител. Знам колко са работили хората и колко им е коствало да заделят някакви пари за всичките години в чужбина и не бих допуснала да попаднат при някой измислен строител.

Понеже живея в София и познавам проекта SoHome на Хъс, видях, че имат някакъв нов комплекс Магнолия Форест в Пловдив? Какво ви е мнението като качество и район.
В съседство има и друг, който ми хвана окото - La Riva Park.
Мога да добавя и Modar Suites & Retail ?
SP Residence
За Пимк чух доста лоши отзиви, макар да имат големи проекти и в София.
Разбира се, сигурна съм, че има и много други, но понеже аз не познавам много самия град и не знам кои са атрактивните локации в перспектива за развитие в следващите години.
Ще съм благодарна за малко повече информация къде би си заслужавало да инвестират хората.

# 684
  • Пловдив
Привет, ако трябваше да избирам по тези показатели - Хъс строят качествено и сградите им са на хубави места. Около Гребната се създаде цял нов квартал, но не знам как ще се случват нещата, като се насели, което няма да е скоро. Това в момента и за няколко години напред означава лоша транспортна достъпност, кал, прах....
В този район може да видиш Туин парк, но не знам какво е останало непродадено. Сградите са качествени, концепцията е чудесна, таксите за поддръжка са ниски. Сградите са големи, но са с добро разположение на входа на града с излаз в двете посоки - към Гребната и Пещерско.
Като локация - огледай всички строящи се в момента около МОЛ Пловдив /на Хъс и не само/, районът е с възходящ тренд и ще продължава да е така.
Модар - също добра концепция, местоположението е добро /с изключение на скелета на Транспортна болница, който за мен лично е спирачка/.

# 685
  • Пловдив
До моста на Васил Априлов почват сега още една секция от комплекс. Намира се на бул. Марица Юг до Тон Бонбон. Там строят Тирлин като изпълнители, а инвеститорите са други. Обаче и цените на зелено са от 1600 до 1900 евро. Иначе района е хубав.

# 686
До моста на Васил Априлов почват сега още една секция от комплекс. Намира се на бул. Марица Юг до Тон Бонбон. Там строят Тирлин като изпълнители, а инвеститорите са други. Обаче и цените на зелено са от 1600 до 1900 евро. Иначе района е хубав.
Марица Север.
Районът беше хубав.
От 20+ години го населявам.
Вече няма нищо общо, мега пренаселено, няма къде да се паркира, тотално зле. Изнасяме се постепенно извин града. Още малко и за постоянно.

# 687
  • Пловдив
Това с пракирането навсякъде е проблем. Задължително паркомясто, да не кажа и 2. Което естествено оскъпява.

# 688
Търся да купя двустаен апартамент и от месеци следя разни сайтове, фб групи, тъй като не съм от града. Видях се в чудо. Свързаха ме уж с брокер, който е родом от моя град с надеждата да вземе присърце ситуацията и да ми предложи нещо, но уви праща ми апартаменти, които и аз виждам. Или пък ме пита " какво ново", че нали това е неговата работа - той да ми търси и предлага и да уговорим оглед. Ако случайно някой от пишешите в темата познава сигурен човек или агенция, или пък знае за някой, който продава жилище ще се радвам да ми пиши. Може да се окаже, че е по-лесно от тук да получа нещо отколкото от брокер.

# 689
  • Пловдив
Марица Север.
Районът беше хубав.
От 20+ години го населявам.
Вече няма нищо общо, мега пренаселено, няма къде да се паркира, тотално зле. Изнасяме се постепенно извин града. Още малко и за постоянно.
Да, бул. Марица Север.
Зависи и какво търсят. Майка ми например харесва Кършияка или Капана, Тракия за нея не било в града. Зълва ми имаха наследствена къща в Капана, живяха там няколко години и решиха, че не е тяхното място и я продадоха още преди години.
Пловдив толкова се пренасели и задръсти, че да се чуди човек накъде да си хване пътя.

Общи условия

Активация на акаунт