Деца на пролетта са МАЙ-чета, обичани, красиви зайчета!

• 19 556
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте и от нас с Никола  Hug

Днес сме си у дома заради лошото време и използвам случая да се отчета.
Прочетох оттук - оттам какво сте писали (не мога да смогна да ви изчета, но при повечко свободно време ще си наваксам). Много теми сте подхванали и все интересни.....

ЛаДиДа, моля те, кажи откъде е купен спалния чувал (разкошен е), че вече втора седмица обикалям по магазините да търся и те освен че са грозни, са и непрактични!!!

Да си кажа за захранването.... Никола вече втора седмица набажда пюрета като бесен. Аз си направих собствена схема на захранване, разбира се, като преди това педиатърката ми каза кое кога и как да давам... Накупих му около 40 пюрета и детето си ги хапва със страхотен кеф! Давам максимум два нови зеленчука за една седмица.

А Н И, ти защо реши точно праскова да вземеш за Ивко? Тя е малко "скрита лимонка" от към алергии, защото е мъхест плод....

Детските стаи са ви страхотни, момичета.... Ние си нямаме и ми е много тъпо така! Направо си ме е яд, че ни е толкова малко жилището!

Хайде лек ден, пък при това лошо време ще се отчитам по-често   bouquet

# 211
Здравейте и от нас! Hug
Честито на месечничето Ния!
Много красиви майки и бебоци - пу-пу - както казват баббите - да ви посерат кокошките - много ми е смешно това
За детска стая ще мисля като си купим нова къща - дано да е скоро  newsm17 - вече видях няколко страхотни идеи..., а на Мия е като за принцеса... 
Дъжда ни прибра от разходката и ни наваля новата количка...  Laughing
Мъжете също са в депресия покрай бебоците..., но че са егоисти, такива са...
Най-неприятно ми става като каже - "цял ден какво толкова си правила-хайде да се сменим...."
Уговорили сме се един ден да отида на работа и той да е с малкия цял ден, да видим... smile3508
Днес докато готвих, оставих Марти на дивана подпрян на една възглавница и докато се обърна, беше забил нос в стола до него - последва реееев... Много мъчно ми стана. След това, обаче много бързо заспа.
Не мога да го оставя без внимание, побъркал ме е, иска на ръце, лапа всичко, точи лиги - ужас...  cry Да излизат тези зъбчета, че голям зор. Мисля, че Калгола не ни помага много, много.
Ето една снимка от морето. Днес си ги разглеждах, да ми се оправи настроението, че много мрачно и вали.

Още нещо щях да пиша ама забравих...

# 212
Mother care...да кажа аз за спалния чувал. Embarassed.Ладида,така ме изкефи твоя постинг...един весел и пълен с енергия!Честита ти продажба,все така да върви!!
Олче,Олче...да вземем ад ги съберем,а?Ние точно бяхме започнали да се разбираме чудесно,когато стана този скандал и няма да му го простя лесно.Много ме боли от тези думи.Ама какво ми става,бе хора?Аз все ви разплаквам,трябва да се стягам.Мимозке,това с говедата ме разсмя!Какво точно определение си намерила.Кате,много добър съвет си дала.И на мен ми се излиза.Тои ходи всеки петък вечер да играе мач и ме зарязва самичка.Аз не стига че виждам хора веднъж на седмица,ами и сега...Как пък веднъж не каза:да ви изведа някъде вечерта.Ако оставя Елла с него,ще се чувствам зле.Защото тя е свикнала с мен и сигурно ще се чуди къде съм и ще плаче за мен.Сърцето ми се свива.Вчера решил да я приспива сама и я оставил да плаче горе.А тя се къса.Елла наистина заспива сама и щом плаче,значи има нещо.Ами гладна беше.Зверски.Но тои не се мъчи да разбере,а я оставя да се дере.Ами как да изляза ми кажете?
Сиска,включи ме в отбора на тъпите,ама и аз не разбрах...
Иги,много весела стая!Не знам как така с подръчни материали сте я направили,цъ-цъ.
Денз,точно щях да те разочаровам и да издам,че Марти явно не е от вас и видях очите,пу-пу.щото русата коса... Laughing
Еи,много оригинални снимки правите.Ще плагиатствам.Кате,много хубаво при вас.Хем едно такова българско,хем по-красиво.Че тук нали знаете-нищо общо с Европа.
Честито на месечковците!Да папкат,слушат и мамите да имат време да пишат.

# 213
Ванила -много идейна снимка  newsm10
На Момчо стаята много свежа,особено комбинацията от цветове.Браво!
Момичета я ги стройте тия мъже.Аз нашия татко го оставям с Жулката и си измислям нещо.Едно време с батокто ми викаше -ЕЕ к"во толкова си правила,голяма работа.Но една зима аз ходих на работа ,а той го гледа на 4 г май беше сина.Малееееее от 16 ,20 почва да звъни и да пита кога ще си дойда и какво правя.Ами викам в офиса ме намираш ,според теб какво правя ? Twisted Evil
Хайде стига -вика си работила,ами се прибирай.Като се прибера ме чака на входната врата и ми казва,че и той бил човек ,а аз не съм се сещала да го питам има ли нужда да излезе Joy hahahaГолям смях се смях.Той едно време сякаш все ме е питал дали ми се излиза ,че и в 5 часа още да се прибере..Сега вече не е така.Пък и като минат годинките и поулягат мъжете,така,че надежда има.Споко  PeaceНали знаете ,че на тях им трябва повече време да порастнат  hahaha
Ирка то си е за страх да го оставиш,но по лека лека му показвай и обяснявай как да я гледа и той ще посвикне.После ще имаш повече кураж да я оставяш.

# 214
Хи-хи,една приятелка ми се обади с идея за дискотека тази вечер.Хем ще я приспя аз,хем ще изляза и тои ще разбре,че и аз съм човек и че в краина сметка не съм му "в кърпа вързана".

# 215
  • Бургас
Здравейте и от нас. Първо да почерпим:

Жасмина днес става на 6 месеца!
Вчера се прибрахме от София. Новините са добри / както вече знаете от simbi / - нямаме епилепсия. Направиха ни и допълнителни изследвания заради предрахитното състояние, оказа се, че всичко е в норма и това, че главичката и е мека, не е признак за рахит. Казаха ни Вигантол да пием чак зимата и то по 1 капка. Ще започваме месните пюрета, с попарата ще изчакаме. Малко ни е ниско желязото, но засега нищо няма да давам. Днес бяхме и на консултация, наддали сме 400 гр, но см не са мръднали - май нещо не я премериха добре. Педката каза да започвам и жълтък 2 пъти седмично по 1/4. Можем и да я слагаме да сяда.
Много съм доволна от прегледа в София, всички бяха страшно любезни и мили. Тук не са ни направили половината изследвания, защото не можели да ги правят  #Crazy, иначе диагнози поставят.
Жасмина слуша много, пътувахме много леко. В София се запознахме с Бояна и мама simbi / снимки ще има по-късно /, разхождахме се, беше страхотно, чак не ми се прибираше.
А днес по случай половин годишнината ни изби и първото зъбче  tooth.
От мен засега толкова отивам да чета, като наваксам пак ще се включа.

# 216
Ех,позахладня е изчитане нямате...нещо не се справям напоследък със изчитането...ама явно така ще е през дългите,мрачни дни....
Честита месечинка на Ния...,мамче,пиши по-често...така шанса да се справите с депресиите е по-голам......Е, и аз редовно си ги създавам,но като се пооплача тук и ми олеква/дано не натварвам никой,че ще ми тежи после/
И на Жасминка честита и половин годинка!!!Много здраве и късмет!!!и ако има други празнуващи-от нас Hug Hug Hug
Олчето,Ирка и всички вие дето ви ядосват мъжовете-не им се вързвайте/от опит се убедих,че ако ги няма тия моминти,после пък няма да оценяваме вниманието и обичта им/...то дето се вика"Няма дим без огън"...и ние така-да не ви разправям,що кавги сме имали,що разправии....и багажа съм му събирала /колко пъти/,но в крайна сметка има моменти дето усещам,че не мога без него/дано не го прочете това,че ще си вирне носа до небето/...е,при нас определено си има и външни фактори за кавгите/основно милата му майка,денто и той не може да понася за повече от 5 минути...но нали си е негова...лошо не дава да се издума/Съветите дето са ви ги дали-за излизането и за поделянето на грижите около децата-са много добри...не се превръщайте в домашни прислужници...не забравяйте,че и вие сте хора/ прекалената оттдаденост не е добра и дечковците..трябва да се възпитава и самостоятелност,а и нека свикват и с други хора/Само като съвет-ние от години сме се разбрали,че в събота и неделя,не се чисти,готви,не се правят реонти и основно си обръщаме внимание...било на разходки,било на гости...или посрещаме...но забравяме за ежедневните задачки...и определено се чустваме по-добре...даже обикновено го почваме от петък вечер/ и макар и с децата-като сме двамата си поделяме грижите/
За детските стаи-направо ми напълнихте душата...аз все още правя планове как ще изглежда нашата/защото смятахме да я правим,но нека първо да съберем парички,че и ъаз вече настръхвмам от думата"изплащане"/Иначе при нас място бол....но нещо не сме много по ремонтите.... Mr. GreenТака,че давайте идеи-пък дано скоро се стегнем...
Накрая,да предупредя мамите на "опасно хубави"щерки-по-полека със снимките....и ние душа насим...ми то разногледи станахме.../то май и за мъжките мами се отнася/...

# 217
Добър вечер,

Ирка, страшна идея за дискотеката довечера. Дано я осъществиш. newsm10
Денз,точно щях да те разочаровам и да издам,че Марти явно не е от вас и видях очите,пу-пу.щото русата коса... Laughing
Абе то стана ясно коя е мамата, ама ясно ли е за бащата. Simple Smile Simple Smile

Кабранска, пък ме уби как събирала багажа на мъжа си.  Joy  Joy При нас като се скараме аз си събирам моя багаж обикновено, обаче ти... Само така! Hands Clap

А, и много хубава снимката на Мартин на Шуши, тази от плажа. И той с широка усмивка. Моят Марто се смее, ама едно такова свенливо, много рядко така широко.

Ей, честито на Жасмина. Да е много здрава и щастлива. И момичета, по полека с тия торти, че души носим...

# 218
  • Велико Търново
Айде добър вечер и от мен Simple Smile!То има много за писане дано да не забравя нещо,че после се хапя там дето не се стигам Mr. Green.

Честити месечинки на двете госпожици Ния и Жасмина!На Жасмина честито и зъбче/а на майка и честито и успокоение/./.

Denz,Марти е страхотно сладурче,това се отнася и за Марти на Шуши Simple Smile.Аз,не спирам да душа за хубави ергени Mr. Green

[Змейковица и ние много харесваме Калина.Тя е толкова нежна като принцеса./color]

Иги и вашата стая е страхотна.Аз,като ги показвам на мъжа ми и той,ами и Божа трябва да има стая,но при нас всичко се прави от майстори дори  и смяна на батерия в санитарните помещения.Има една приказка "Кунки у гъзунки" е ние сме от тях.
Като съм почнала пак да приказвам за мъжо ей сега ще ви светна за кво става въпрос.Ще почна от лятото след изпиване на не знам колко литра бяло вино,мамите на бебета с рефлукс знаят какво е повръщане на фонтан-е това ми направи само,че седем пъти и аз,се видаях в приключение и затова прах пътеките посред нощ Twisted Evil.Снощи е било някакво адвокатско мероприятие с много,много алкохол и тази сутрин имаше пак волна програма,ама доста скромна Mr. Green.Но всяко нещо има граница,тази вечер той се прибира,а аз го чакам на вратата готова за излизане и само му подадох две тир наставления в двежение и казах "сбогом адиос".Намерих го като се върнах да бута количката с Божа в коридора и да вика ами тя мрънка.Ами това са моите перипетии Mr. Green.

# 219
Има една приказка "Кунки у гъзунки" е ние сме от тях.

Joy Joy Joy Ох, това е страшно... Simple Smile))) Спокойно, и ние от тях. Simple Smile))))

# 220
Ми,щом ще се пишем на кой мъж му най-малко му идват отръки домашните занимавки...аз нашия го пиша на първа позиция-то сигурно и затова не ми се захващат вече ремонти-щото разбутаме,захванем я отнякъде и после само чистенето и разправиите ми остават...Сега съм казала-събираме парите и аз ще си движа нещата....че поне да прескоча момента със скандалите.
Добър вечер,

Ирка, страшна идея за дискотеката довечера. Дано я осъществиш. newsm10

Кабранска, пък ме уби как събирала багажа на мъжа си.  Joy  Joy При нас като се скараме аз си събирам моя багаж обикновено, обаче ти... Само така! Hands Clap
Че то аз и да искам няма къде да ида...........у нас съм си....аам ако си мислите,че се е стреснал/в най-добрия случай две седмици е бил примерен/,но сега е предупреден,че следващия път няма да му го опаковам грижливо,както обикновено,ми ще `фърлям през третия етаж и ще събера ма`алата..
Одеве забравих да честитя зъбките...то и ние сме с един почти излязъл и един пробил,ама като щръкнат,тогава ще се хвалим...
И на Катето да и кажа,че блокчето им и пейзажа наоколо е толкова красиво и едно такова идилично...сигурно е страхотно място за живеене..... Flutter
А на Ирка да и отправя запитване-в новата стая на Елла предвидили ли сте и за зетя място....че да го пращам?

# 221
Колко много сте изписали! Но всичко изчетох , от сутринта чета на пресекулки  - като междувременно на разходка ходихме, аз на фитнес после бях , но вече успях да ви изчета и то толкова много има за отговаряне.

Първо да кажа за пюрето днес. Този път ревем и ядем. Колко яде не е ясно, но поне не рева истерично като преди. В тая връзка да отговоря на Таня за прасковата, такова избрах , защото ме посъветва педито че било най-сладкото. Но май кърмата ми е по сладка.  Mr. Green

Да честитя 4те месеца на Ния и 6те месеца на Жасмина. Много се радвам за Жасминка , че вече всичко е наред с нея и мама няма да се тревожи.

Ирка, естествено че за всички мъже майките са им по-добри от нас. Но като говори така , следващия път като те помоли за нещо , кажи му майка си да помоли. А това че оставя Елла да се дере е защото си там. Ако е сам сърце няма да му даде , все пак му е дете. Да се  мъчи ли я е създал! А за дискотеката е супер решение. И аз утре вечер ще излизам с приятелки. Подкрепям съвета на Катя да си издействаме лично време. На мен много ми се събра, ама какво да направя като ме канят. Вчера ми се обадиха и мъжа ми вика: Че аз не излизам толкова колкото ти. И аз веднага контра: ЕЕЕ ти ходиш на работа.  И той взе да се смее и вика : Да то същото. Но нали ми е добричък , съгласи се да се позабавлявам пак.
Олче, а при теб си мисля че нещата седят така , защото ти и майка ти се грижите изцяло за Вели и мъжа ти не може да поеме още тази отговорност , че ако не е той няма кой да те смени. А това за колите - на мъжете си им е страст.
Шуши , а това за смяната с мъжа да ти кажа няма да има ефект. Той само ще си почине един ден с детето, като цял ден се излежават или се разхождат, домакинската работа ще се натрупа за теб и това си е. Ако ще има смяна поне оригинална ад е  - с гледането на детето да си върви и готвене , чистене, пране, гладене.  Mr. Green
Кабранска, много готино че сте оставили уикенда само за забавления, но така кога го хващаш Асен да посвърши нещо в домакинството. Аз основно на това залагам съботите и неделите, че през седмицата не става.

Иги, детската стая е страхотна и като си представя че почти всичко е с подръчни материали , много ви се кефя. Така хубавичко сте спретнали гардероба , бюрото, муцка вие стаята. Ние не си правим детска стая, защото мъжа ми все разправя че ще си вземем по голям апартамент и за там оставяме големите ремонти. Но кога ще стане това и аз незнам. Може и да е точно никога.  Crossing Arms Кате , а пред вас е толкова уютно, то и у вас е такова де, колкото съм виждала по снимките!

Наде я сподели , каква е тази работа с такова готино работно време?

Румииии, Косьо направо води класациите, че той много пораснал бе 8700  Shocked Браво на него!

Юнос, приятно изкарване в Трявна. Живеете си вие  по почивки разни. Супер сте!  Party

Ванилкааа, имате ли племенница вече, похвали се! А за хладилника почти същия е - на Кьортинг е

# 222
  • София
ани,

ами тя е постъпила снощи в Майчин дом с изтекли води, без разкритие и болки 20 преди термин...понеже системата не е помогнала за започване на раждане, са я преместили за наблюдение, но само сутирн и вечер минавал лекар, единият казал, че водите никакви ги няма, но тоновете са добри засега, а другия - че са намалели (водите). но толкова инфо само. тя е много объркана, ами ако стане нещо през нощта? колко може да издържи бебо на сухо? какво да праив? аз й казах да настоява да й дадат инфо за състоянието й, загатнали са и "че има и друг начин за раждане", но какво пари ли чакат?!?! притеснени сме доста...

# 223
  • В сърцето на любимите мъже!
Руми, направо ме уби с това тегло... хе, хе, вече ни минахте май-май!  Wink

А аз да кажа за ремонтите и правенето им с подръчни средства. Има си плюсове, но и минуси. Ние например, като изключим дограмата, сме дали около 1000 лв за цялата стая, като се има предвид, че сме махали стари тапети, шпакловали сме тавана, подмазвали сме прозорците, нови тапети и латекс на тавана, изолация на пода и ламинат и всички мебели са изшлайфани и пребоядисани, НО...

... ни се взе здравето месец и половина. Иво все пак е мебелист и има доста инструменти под ръка, дето не във всеки дом ги има, а аз работя в ХИЛТИ и съм на "ти" със строителния бранш. Искам да кажа, че не сме съвсем боси...

А мебелите - бюрото е едно старо и олющено учениско бюро от на иво времето като ученик, също и гардероба, но с шлайфане, нови панти и автоемайллак, пръснат с пистолет, са неузнаваеми. Леглото и матракът ги направи Иво, а също и раклата... и така, то какво остана - тапетите, но те не са чак такава философия.

Макар, че да ви кажа с 3 месечно бебе, всичко си е философия!

# 224
Успях да ви изчета и аз...
Честита половин годинка на Жасмина и честито зъбче!!!  tooth
Ира, дано да си изкарате весело и да се разтовариш. Аз съм излизала 2-3 пъти, но винаги съм бързала и ми е било едно свито...
Ани, днес пак се уговаряхме и му казах, че трябва и да сготви... Уговорихме се за вторник, ще разказвам, ако стане...
Да ви питам, ползвате ли биберон? Кога трябва да го отказваме?
Марти задължително заспива с него и през деня понякога му запушвам устата, но той постоянно си го маха и слага...
От 2-3 дни сме си намерили краката и си ги хваща, но все още не ги лапа...
Спокойна нощ и  Hug

Общи условия

Активация на акаунт