Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изнудване и развод

 • 13 658
 • 136
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 1 104
Експертиза от такъв характер се допуска при синдром на родителско отчуждение, тоест когато се установи, че с единия родител - този, с когото ще се определя режим на лични контакти - детето не се чувства сигурно, че той го натоварва емоционално и прочее.
Експертиза и на двамата родители би била допустима само ако има конкретни и обосновани твърдения за проблем от психологическо естество, който би попречил родителят да упражнява ефективно и в пълен обем родителските права, тоест да има пречка да се грижи за детето си пълноценно, когато експертизите са поискани навреме и в случая - когато и двете страни имат такива твърдения една за друга. Изследването на родителите не е норма.

Един добър адвокат никога не печели дела, само защото е добър адвокат. Делата  са успешни, когато твърденията на страната са подкрепени от неоспорени и приети доказателства. Тогава твърдението става факт и придобива правно значение. Делата ги правят доказателствата.

# 16
 • Мнения: 738
Никой не е казал, че експертизата е норма. Разбира се, че експертизата може да я поиска само едната страна и не само ако е налице родителско отчуждение. За това казвам, че на авторката ще й трябва опитен адвокат, ако се стигне мъжът й да заведе исково дело.

# 17
 • Мнения: 4 067
Бях свидетел как се разпада семейство защото мъжът искаше трето дете, а жената не искаше. Беше с подобна по престиж професия, а свекървата уж подкрепяте жената, но след развода беше оставена напълно сама да отглежда децата. Мъжът се записа безработен и не плащаш и минималната присъдена издръжка, а печелеше от професията си чрез фирма на любовницата. Почти прекрати и отношенията с децата си, неговите роднини също. Накрая тръсна на първата си жена да му изплаща огромен заем взет по време на брака без жената да е видяла и стотинка от него. Бракът им приключи в момента в който той осъзна, че няма шанс да я убеди да роди трето дете. С любовницата, т. е настоящата жена има две деца.

# 18
 • Мнения: 14 735
Аз пък да кажа, че с бившия ми мъж имаме три деца и все пак се разведохме Simple Smile Това да раждаш, за да задържиш мъж е голяма тъпотия. Никоя жена не бива да го прави. Децата са си на майката. Ако бащата е подкрепящ и нормален, това е супер. Но ако не е - трябва да имаме 1 наум.

Сега по темата - според мен мъжът ти или е луд, или е наистина изпечен мошеник. Намери си адвокат. Детето ще си остане при теб. Но ако някой ден случайно имаш късмета да срещнеш нов мъж, тогава очаквай ада на земята. Най-вероятно бащата на детето ще ти заведе дело за "промяна в обстоятелствата", за да си иска детето. Ще бъдеш обвинена, че пиеш алкохол, имаш непристойно поведение или каквото там друго лошо се сетиш. Обаче съдът чрез социални работници изслушва деца над 10 год. възраст. Твоето е момиче и най-вероятно то ще си иска да е при теб и пак ще сте си двете Simple Smile Успех!

# 19
 • Мнения: 9 784
Да се разчита на манипулиране на детето е много неприятна ситуация: момиченцето явно е близко и с баба си, което по принцип е много хубаво, но тази баба-манипулаторка ще го настройва срещу майката.
Много неприятно. Мисля, че този мъж, след като е пристъпил към разговор и е представил документи, вече си има и готов вариант какво ще прави, след като се разведе.
Нещата направо си вървят към развод, ей така, за нищо.

Авторке, той така ли цяла година никакви признаци не даваше? Наред ли бяха нещата, или сега вечче можеш да забележиш някои неща, като погледнеш назад?

# 20
 • Мнения: 14 735
Нешата да си вървят супер и в един момент да ти връчат готови документи за развод е крайно невероятно.

# 21
 • Мнения: 1 267
Нешата да си вървят супер и в един момент да ти връчат готови документи за развод е крайно невероятно.

Мирише ми на любовница!

# 22
 • Мнения: 4 067
Според мен зора е за момче. Обаче само свекървата и сина си знаят дали освен его - да се продължи фамилията в случай, че мъжът на авторката няма брат има и някакви наследствени истории обвързани с мъжки наследник. Проблемът ако е свързан с пола на второто дете ще остане нерешен ако и то е момиче, а вероятността при всеки опит е само 50%. Щом има подготвени документи за развод е ясно че ще търсят друга която да го роди това дете. Обаче какво се крие зад този зор за момче е много интересно. Ако авторката не е наясно е хубаво да се по заинтересува, защото ако се появи второ с друга майка нейното момиче може да бъде по някакъв начин засегнато.

# 23
 • Мнения: 14 735
На детето му стига, че баща му не е в ред. По-добре кротко да се развеждат и всеки да се спасява полека -лека. Ако съм на авторката, ще се моля бързо бързо някоя нова жена да роди момченце на бащата.

# 24
 • Мнения: X
Това звучи като млада любовница, на която явно г-на смята да връчи и първородната си дъщеря и да си прави перфектното семейство. На мястото на авторката ще му кажа, че съм съгласна за второ дете и ще се поослушам и ще потърся доказателства за развод по негова вина през това време.

# 25
 • Мнения: 174
Първо да започна с това, че този е дъно на еволюцията и жалко, че това е бил най-успешния сперматозоид на баща му. Сега... по сериозния въпрос.

Намери си достатъчно свидетели, че НЕ си наркоманка, алкохоличка и пр. Само така може да ти вземат правата. Във всеки друг случай спокойно може да му кажеш на тоз убавец, че по закон той остава бездомен докато детето не навърши 18, дори да е негово жилището отпреди брака. Детето остава в жилището с настойника си, а другия пие една студена водица. Ако имаш съмнения- другия е мъжа ти. Покажи му малко зъби и да си опича акъла ако не иска да живее с любовницата си в кашон пред метростанция Лъвов Мост...

# 26
 • На Джансел в сърцето..
 • Мнения: 88
Да уточня,че след въпросния разговор преди година не сме били в лоши отношения.Говорехме си,ходехме на почивки заедно и т.н.
Преди 4 месеца се скарахме защото майка ми дойде да звъни на вратата много рано сутринта (тя е с психично заболяване и не мога да я контролирам кога да идва и кога-не)
В този момент съм била на работа и той я е изгонил.
На мен съответно ми докривя,стана ми мъчно за нея и му се разсърдих.
Това е,за което све спорили последно преди тази случка.
Да си кажа,мисля че има любовница,ама не съм го проверявала..
Взе да спазва хранителен режим,да се епилира, купува си нови дрехи,пие протеини..и т.н.
Не знам доколко мога да съдя по това,защото той по принцип винаги се е старал да изглежда добре.
Та се чудя аз ли много се вторачвам,търсейки смисъл в действията му, или наистина има нещо..
Аз по принцип му казах,че като иска да се развежда-прав му път..Да се изнася при майка си.
На което той отговори,че видиш ли "Не съм ли много нагла и че много скоро ще изляза от тук.."
Това докато се карахме...
Последните дни се разминаваме у дома като двама непознати.
Странно ми е обаче,че от тогава нищо не казва..Ще се развежда ли,няма ли...?
Пълно мълчание и това започва да ме притеснява повече..
Иначе детето много обича и него и баба си.
Старая се пред нея да не показвам,че имаме проблем.Не искам да се разстройва.Наистина се чудя какво му се върти в главата...
Бяхме гаджета,когато сестра му се разведе и знам как се говореше за семейството на бащата на племенницата му..Направо си говореха пред детето и не мога да си представя,и мен да ме обсъждат така пред дъщеря ми...
Даже съм споделяла пред моя че това е много грозно и не в полза на детето да се говори така.

# 27
 • Мнения: 174
Виж... казвам ти го директно, щом много обясняваш, явно искаш да спасиш този брак. За мен няма смисъл. Той е бил достатъчно глупав да ти съобщи какво ще направи, вържи си гащите и си наеми адвокат. За какво се карате няма никакво значение.

# 28
 • Мнения: 25 458
Авторке, сигурно си има любовница.
Но това не ти е главния проблем. Хич да не ти пука. Важното е всичко да приключи добре и да се отървеш от този индивид.
Не съм адвокат.
Но съм чела и чувала, че по закон може да изискаш да останеш в семейното жилище.
Та направо се консултирай с адвокат.

# 29
 • Мнения: 582
Просто не се съгласявай на развод по споразумение или ако се съгласиш - оставаш в семейното жилище с детето, като му обясняваш, че той така или иначе ще си има друго дете, ще е ангажиран, та нека ти остави твоето. Дръж се добре, сговорчиво и толкоз. Това ще приспи бдителността му надявам се.

Общи условия

Активация на акаунт