Боя за коса - Blond49 - Клуб на блондинките

• 48 197
  • 764
  •   1
Отговори
# 420
Препоръки за лилав шампоан. Ползвам на Лакме, но сякаш леко ми изсушава косата.
Всичките изсушават. Аз имам на Редкен, не е лош, но също изсушава.

# 421
Преди няколко дни си купих от един магазин за козметика шампоан на Бес (някаква нова серия с много цветове), розов, уж според мацката, която ги продаваше, трябваше да стане бебешко розово, УЖ много лек нюанс... Не знам кога ще престана да вярвам на тия глупости с тези оцветяващи шампоани, аз винаги ставам някакви искрящи светофар ни цветове.. И за лош късмет се отмива изключително бавно, почти не се оцветява водата при миене Confused Лошото е, че идва време за боя и става сложно.. И проблемът на всички тези шампоани явно е и че те просто не хващат в корена, нищо, че е изсветлен и той и се получава едно омбре ефект.. Та, сега какво?  Трябва да ми намажат корена и след това с коректор или какво да се уеднакви надолу, някой бил ли е в тая ситуация?

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 11:26 от Christina-89777

# 422
  • София
Не еднократно писано в темата, протеинова маска смесена с витамин С(в ДМ продават на прах), на средно дълга коса ми отиват 100гр. маска+2ч.л. витамин С, не вреди изобщо на косата а почиства добре. Аз измивам с дълбоко почистващ шампоан, подсушавам добре, нанасям, слагам шапка и стоя 1час.
Следващо по-сила но и изсушаващо косата е витамин С или аспирин, смесен с дълбоко почистващ шампоан, маха по агресивно, след него трябва хубава хидратираща маска.
И тежката артилерия , която при мен махна ето това - смес от равни части сода, оксидант 2%, дълбоко почистващ шампоан и веро, стои се 15мин. под шапка.

При която и да е от процедурите, се нанася поне сантиметър от скалпа, скалпа не трябва да се докосва!

Вчера пробвах тази адска смес, като заместих верото с оцет, на мазно петно, останало след пране с Ариел, перфектно го махна от любима блуза, която бях отписала.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 14:01 от nad_tab

# 423
  • София
Моля за съвет тъй като имам дилема:

Тъй като от неуспешни боядисвания косата ми беше станала във всички тонове на жълто оранжевтото и не можех да се гледам (боята Oway беше главният виновник) си записах час при фризьор да ме оправи.
Прилагам снимка на косата преди:

Форума променя цвета, беше още по оранжево в действителност, особено отзад.

Чаках 1 месец за час през който правих какви ли не терапии и подхранвания и косата ми се беше стабилизирала, не се накъсваше, беше плътна.

Отидох, използва следната техника: със сешоар ми издуха късите косъмчета, на останалите сложи блондор уж със слаб оксидант и уви във фолио (не това сребърното а едно прозрачно) за да може да махне оранжевите нюанси и да изравни цвета. Сложи и олаплекс към блондора.
Остави да действат кичурите,  после на късите косъмчета сложи друг цвят боя, не блондор за да се прелее.
Корена ми го остави моя, уж щяло да се прелее.
После матира. Бях му казала че не искам дълбок корен но ми каза че било много по щадящо и лесно за подръжка и се навих. Това което исках беше светло перлено- пепеляво русо от корен
Показвам какво поиксах:

Каза че това се поддържа много трудно - корен с блондор на всеки 25 дни и моята коса можело да не го издържи.
Не ми е ясно защо счита блондор в корена за много затормозяващо а блондор върху вече изсветлени дължини за изчистване на цвета не толкова.
Цвета който получих не ми хареса много, защото косата ми се омазнява в корена и дълбок корен при мен  на втория ден е омазнен и косата стои просто като небоядисана а не като ефект. Освен това останаха леко жълти отенъци от късите кичурчета с боя които направи - явно боята беше в златната гама или не е успяла да убие моите нюанси. И като цяло косата си беше разноцветна но при такава шарена основа която имах предполагам че е най-доброто което можеше да постигне
Прилагам снимка

Както се вижда корена си е моя и не е пипан

Сега 3 седмици по-късно като мата се отми и косата расте коренът е още по-видим.
Не изглежда като ефект, а като дефект.
Прилагам снимка

Бели коси нямам.
Писах му дали мога да ида за корен само без да пипаме вече изветленото но пак каза че за него не е добра идея да ми слага блондор в корена а силно изсветляваща боя нямало да е достатъчно силна и щяло да стане оранжево жълто.
Затова ми предлага да правим кимури в корена на 3 месеца с блондор (и олаплекс) но пак ще си остава леко тъмен цвят на небоядисаните кичури.
Това за него е най-щадящо.
И има час чак след месец.

Искам съвет според вас това ли да приема или да пробвам да направя само корен със силно изсветляваща боя. Имам olaplex
В над имам lakme, lorven i artego.
Имам оксиданти 9%, 12%, имам тонери, имам и коректори въпреки че според мен от синия коректор си докарах цялостно потъмняване на цвета.

Моля за мнения, на снимката се вижда естествения мо цвят на корена , имам силен пигмент оранжево жълт

# 424
  • София
Твоята коса, изобщо не е тъмна, в корена изглежда като моята, но аз имам и бели коси.

При мен почти бяло русо се получава от ето тези на Матрикс с добавен лилав коректор, със син добива неприятен зеленикав оттенък, изхвърлих го след първата проба. При жълтеещи коси, трябва лилаво.
https://makeup.bg/product/23423/

# 425
Аз не искам да го свалям, мисля, че ясно се изразих Grinning просто питам как да уеднаквя корена.. Не искам да прилагам никакви изсушаващи смеси, много гледам да си пазя състоянието на косата, все пак е доста дълга и не искам да рискувам, че съм си патила доста, иначе благодаря Heart

# 426
  • София
Аз не искам да го свалям, мисля, че ясно се изразих Grinning просто питам как да уеднаквя корена.. Не искам да прилагам никакви изсушаващи смеси, много гледам да си пазя състоянието на косата, все пак е доста дълга и не искам да рискувам, че съм си патила доста, иначе благодаря Heart

От написаното не става ясно, че искате да оставите цялата коса с този цвят, успех, такъв наситен корен, трудна работа Wink

Препоръки за лилав шампоан. Ползвам на Лакме, но сякаш леко ми изсушава косата.

От Керастаз, Матрикс, Екре, Лакме, Джон Фрида, Фанола, най-малко ми изсушава 1/1 смес от Fanola No More Orange/Joico - Moisture Recovery. Само Joico - Moisture Recovery ми идва тежък, а така е просто супер.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 17:05 от nad_tab

# 427
Мелисанде, не мога да повяряам как си му платила. И моята коса е на твоето ниво, естествения ми корен. Със силно изсветляваща боя ставам бяло руса. Според мен се боядисай сама и виж какво ще стане.
Един въпрос? Какво има слагано по косата? Изглежда като недобре изсветлена. Но пък сега на последната снимка, където мата се е отмил, изглежда уеднаквено недобре изсветлено.

Кристина, ако искаш да стои в тоя цвят, защо след като изсветлиш корена не сложиш само там от шампоана?

# 428
  • София
Мелисанде, не мога да повяряам как си му платила. И моята коса е на твоето ниво, естествения ми корен. Със силно изсветляваща боя ставам бяло руса. Според мен се боядисай сама и виж какво ще стане.
Един въпрос? Какво има слагано по косата? Изглежда като недобре изсветлена. Но пък сега на последната снимка, където мата се е отмил, изглежда уеднаквено недобре изсветлено.

Кристина, ако искаш да стои в тоя цвят, защо след като изсветлиш корена не сложиш само там от шампоана?

Brumm, косата си я изсветлявах добре преди с на lakme силноизветляващите, после открих коректорите и оттам започна да става по тъмна, макар да ползвах боя 11-12 с оксидант 12 или смесица между 9 и 12. Ползвах веднъж лилав веднъж син.
След няколко боядисвания със силноизсвеетляващите бои на Oway се сдобих с оранжева коса която не посмях да пробвам да изсветлявам отново.
Правих и мат с чиста 8ца заради които накрая си станах чиста 8ца и свалих цвета на 8цата с витамин ц и дпш.
Остана отдолу оранжева - нивото изсветлено от мен и сега се чудя какво да правя.
Ако съм отворила боя преди няколко месеца дали е още ефективна?
И с какъв оксидант да действам?

# 429
Ако е слагана само 8 мица, според мен ще се изсветли само с боя. А каква боя и оксидант зависи от това колко светло искаш.

# 430
  • София
Ако е слагана само 8 мица, според мен ще се изсветли само с боя. А каква боя и оксидант зависи от това колко светло искаш.

Това с 8цата беше за дължините които фризьора вечв изчисти и просто отговарям на въпроса защо изглеждат така.
Сега въпросът ми с какво да изветля беше за едтественият ми корен на снимките по горе който не е 8ца. Искам максимално светло но без златисти медени жълти и оранжеви оттенъци

# 431
Ами нали трябва някак да стане колкото косата по дължините светъл, а не да стане бяло рус? Според мен 8 или 9 боя, ако искаш да е еднакво с дължините.
Ако искаш да е максимално светло, ще трябва да изсветляваш и дължините. Там е лесно, 12 боя с 12 оксидант за корена. За дължините не знам колко оксидант е добре да се сложи, предеид че има блондирани кичури. Не знам дали няма да се накъсат.

# 432
  • София
Проблемът е ако сложа нормална  9ка в корена (не силно изсветляваща) да не стане оранжево жълто

# 433
А какво смяташ да правиш с дължините? Защото ако сложиш силно изсветляваща, а не буташ надолу, какво ще стане?

# 434
Проблемът е, че шампоанът не хваща и не оцветява корен, дори и изсветлен Confounded

Общи условия

Активация на акаунт