Боя за коса - Blond49 - Клуб на блондинките

• 48 193
  • 764
  •   3
Отговори
# 435
М,да, вероятно защото надолу пигментът е изтеглен от косъма от изсветляването, а към корените е по-силен. Честно, не знам какво да правиш. Аз бих махнала розовото.

# 436
  • София
Аз пък съм в чуденка, не съм се боядисвала от месец и половина и корена не ме дразни, другата седмица обмислям или да го изруся със силноизсветляваща или да отида на фризьор за дълбок корен, ниво 8, чудя се трудно ли се поддържа....

Оптимално ми се струва боядисване всеки месец с пепелна 8ца и кичури на 2 месеца на останалата коса кичури на всеки два месеца. Кичурите на фризьор, сама няма да се справя.

# 437
  • София
А какво смяташ да правиш с дължините? Защото ако сложиш силно изсветляваща, а не буташ надолу, какво ще стане?
Те са си светли, след падането на мата косата остана само по “пигмент”.
А и аз не търдя напълно еднакъв цвят, просто искам да не жълтее.

Кристина, щом не хваща корена няма какво да се направи освен да махаш розовото с витамин ц или да ходиш така.
Ако боядисаш с боя корена ще хване обаче лато дължините се отмиват ще се озовеш в обратната ситуация което ще е още по неприятно

# 438
Мели, моята коса е по-тъмна от твоята, имам и бяла коса. Справям се сама с корена със силноизсветляваща на Пермес и оксидант 9%. Стоя по 1 час и после 10 мин правя обливка на цялата коса с остатъка от боята, разредена с повече вода. Получава ми се идеално. Никакво жълтеене, а даже не матирам с нищо.

# 439
Здравейте от къде мога да си купя оксидант и супра(истински магазин а не онлайн магазин )И искам да попитам кой процент оксидант трябва да взема за да косата ми да стане ледено руса

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 14:44 от Йоана444

# 440
  • София
Здравейте от къде мога да си купя окислител и супра(истински магазин а не онлайн магазин )

Ако е за София, то Златна рибка. Блондор, предполагам и по дрогериите продават.

Ако не се търси професионален, навсякъде, дори ремедиум.
https://remedium.bg/blondor-31791/c

# 441
Здравейте от къде мога да си купя окислител и супра(истински магазин а не онлайн магазин )
Нещо като град няма ли да споменете?

# 442
Нещо като град няма ли да споменете?
Да извинете от град Монтана съм

# 443
Дами, имам дилема.. Бяло руса съм от доста време, но тези дни съм решила, че май искам леееко да потъмня цвета, пак да си е русо, но малко по-тъмно, да не я горя прекалено с тези боядисвания. Дайте ми някакви идеи за цветове, не искам да е нещо много жълтеещо, но не искам и нещо прекалено сиво Confused
Ще променя цвета при фризьор, обаче толкова съм си патила, че много ме е страх 😀

# 444
  • София
Относно питането по горе трудно ми е да отговоря без да съм видяла човека, аз лично харесвам перлено русо, не бяло но трудно се поддържа
Нещо такова

Имам и аз въпрос: видях това видео в инстаграча на галерия
https://www.instagram.com/tv/CPNPWVGDzp6/?utm_medium=copy_link

Искам да попитам какво означава в каталог на боите alfaparf third tone и според вас ако на основа от обезцветено русо с блондор което в момента е жълто сложа цвета от видеото 9.423 който се води по каталог Very Light Copper- Violet Golden Blonde

https://www.alfaparfmilano.com/gb-en/third-tone-9423-very-light- … let-golden-blonde

Възможно ли е да стане цвета от видеото или ни гаврят?
Понеже на мен ми е странно как цвят който съдържа в себе си golden i copper дава такъв студен оттенък?

# 445
Мélisande Ако го пробваш, кажи и мен това ме интересува, а в корените какво сложи, че нещо не разбрах?

# 446
  • София
Мélisande Ако го пробваш, кажи и мен това ме интересува, а в корените какво сложи, че нещо не разбрах?

В корените сложи 6 и 7ца смес за да прелее.
Това е масова практика сега и се нарича “дълбок корен” но не го разбирам и не ми допада.
 Любопитното по-скоро е как на тази интензивно жълта основа само с тази обливка от споменатият цвят в предния ми пост на алфапарф се получи толкова светло русо и то пепеливо

# 447
Melisande,то колористиката си е цяла наука,едва ли ние ще я разшифроваме из основи. Ето инфо за новите цветове

Unlike most traditional hair color with only two tones, each color in the new palette has a third tone. This third reflection adds another dimension, allowing for complex mixtures of blondes, copper, and browns. The various tones in each shade change as they interact with the light for a truly dazzling result.

Донякъде има логика. Купър е мед,най малкото е смес от жълт и червен пигмент,виолет-син и червен и златото. Жълто+синьо=зелено,червеното убива зеленото. Златото дава златистия оттенък. Трите пигмента-червен,жълт и син правят цвета по-тъмен и наситен...
Дължините са доста обезцветени,почти няма пигменти в тях,това позволява на фризьора да си играе с цветовете.
Другото което е,окото възприема цветовете различно на различна светлина...много е сложно
Това си е моя интерпретация разбира се,но ако се загледаме в изпълненията на твоя любимец Мунир,там има още по-щури на пръв поглед комбинации,крайният цвят обаче е топ

# 448
  • София
Има логика това с трите тона, аз последно използвах смес от студен бронз и пастел виолет на Глодуел, тонирах преди повече от месец и за първи път тонер на моята коса не се отмива. От Лакме Силър също ми харесваше ефекта, но след 2-3 измивания го няма.
https://makeup.bg/product/195189/#/option/213987/

Утре ще боядисвам корени и след седмица две пак тониране.

# 449
  • София
Момичета, хич ме няма с русите цветове и искам да се допитам до вас, виждам, че сте доста компетентни.
Какво виждате на първата снимка? Може би 9-ка? Просто девятка ли е, матирана ли е? И съвпада ли с цвета на втората снимка, която е доста силно осветена.

Общи условия

Активация на акаунт