Боя за коса - Blond49 - Клуб на блондинките

• 48 165
  • 764
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ами аз си правя маска с масла през седмица, с която стоя по 3-4 часа. Ако тогава не е попила, не знам. От фризьор знам, че когато косата е доста мръсна (като намазана с масло) боята не хваща добре.

И аз така знам, затова и никога не съм слагала масла до сега, но нищо не пречи да се пробвам, както знаем, фризьорите не са винаги най-знаещите иначе нямаше да се боядисваме сами.

# 526
  • Варна
Години наред преди да нагазя в профи козметиката се боядисвах върху маслен преуош,с който преспивах и на сутринта боядисвах директно върху маслата. Не съм имала проблем боята да не покрие дори напротив.
Последните два пъти боядисвах директно върху терапията Олаплекс,която правя предния ден и вместо да отмия втората стъпка просто суша и боядисвам върху нея. В боята пак си слагам Олаплекс де Grinning.
Направо ми е немислимо да нагърмя оксидант 12 върху чист скалп.

# 527
Какво ще кажете за селектив? Конкретно 10-тката ме интересува как действа, изсветлява ли достатъчно и трайна ли е после или се отмива бързо? Също искам да попитам ползвали ли сте по нисък окислител, но оставен да действа по-дълго на косата?

# 528
Много пъти писах, че ползвам 9 % със силноизсветляваща боя ниво 12 за корените си. Имам бяла коса, а естествената ми е ниво 4-5. Покрива идеално, но стоя 1 час + 10 мин обливка на дължините.

# 529
Аз останах много приятно изненадана от маската на Кюн Care Vital nutrition и съм много доволна. Като по-бюджетна маска е супер за руси, изтощени от боята/кичурите коси.

# 530
Дами, искам да ви попитам как поддържате русата коса ? Аз съм със кестенява коса (по-свела) и преди няколко месеца си направих рус балеаж / релеф не знам каква е точно техниката и супер чного се харесвам, но буквално през 1-2 миенета на коса трябва да матирам с шампоан/престиж а иначе отделно веднъж в месеца ходя на професионално матиране. Не знам дали е нормално толкова место да пожълтява..... ходя в един от най добрите салони в София така че некадърността я изключвам като опция. Моля за съвети

# 531
  • София
Момичета, ползвате ли някаква специална грижа преди боядисването, например дълбоко почистващ шампоан, които,, отваря'' люспичките/кутикула на косъма, за да проникне по-добре боята? И изобщо как процедирате преди боядисването? Разбирам, че някои от вас ползват масла, аз пък изчетох куп неща и все противоречиви и се обърках. Някои смятат, че косата не трябва да се мие 2-3 дни преди боявисване, с цел естествените масла да предпазят косъм от агресивното действие на боята, но по този начин успява ли боята да хване добре? Други пък казват, че преди боядесване се мият с дъброко почистващ шампоан, за да премахне всякакви масла и мърсотии от скалпа и косата и така боята да хване по-добре на напълно чиста коса. Вече се обърках кое е по-правилното. Явно всеки по различен начин се го прави... Аз утре имам час за боя и след много чудене това, което направих е да измия косата преди малко, с обикновен шампоан (Ревалид) тъй като мисля, че той доста добре почиства косата и буквално,, скърца'' от чистота,а и няма добавени масла в него. Балсам сложих съвсеем малко на връхчетата и веднага отмих, колкото да мога да се разреша после. Маска пропуснах умишлено,както и кристали/олио не сложих след това. За да може да не се наслояват излишно продукти по косата. Духнах я малко със сешоара, колкото да пригладя, да не хвърчи, но не съм изправяла нарочно, за да не заглаждам излишно косъма и той да се,, затвори'', че нали трябва да може да навлезе добре боята. Ами.. Дано поне малко да съм улучила с подготовката... 😃
А пък за след боядисването чета, че трябва да се ползва шампоан неутрализатор (или ,,кисел'' шампоан) със специално pH (около 3-3.5), който да балансира и да затвори обратно,, люспичките'' и да заглади косъма. Но не съм много запозната. Ако някой знае повече нека сподели.

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 13:16 от LoLo30

# 532
Аз лично, по съвет от много добър фризьор, на когото имам доверие( директор в обучителната система на Oway на фризьорите в USA) - измивам косата си 2 дена преди боядисване на корен с ДПШ( в моя случай ползвам Oway Htech shampoo,  който е с ph 10). Целта е следната:
Боядисвам корен средно на 25 - 28 дни, като последните измивания ползвам силните оцветяващи пигменти на fanola no orange and no yellow,  за перфектна неутрализация на жълти оттенъци и достигане на много приятно натурално пепелно русо. Тези пигменти чистя с ДПШ htech shampoo на oway,  както и ако има други наслагвания по косъма. По този начин получавам равномерно русо, без граници, петна, ленти и други подобни.
За тези два дена преди боядисване косата ми не се замърсява драстично, в случай на някакво потенциално замърсяване - ползвам кърпа или бандана и я предпазвам. По скалпа се генерира достатъчно собствен себум, който ще го предпази по време на боядисване на корен. Изградила съм си практика всеки ден - сутрин и вечер да разресвам с удобна четка за скалп, както и да масажирам.
Използвам и чудесния съвет на Magnolia,  като след ДПШ правя терапията с olaplex 1 и 2, като olaplex 2 минавам с терапевтична ултразвукова и инфраред преса и оставям на косата до боядисването. Прекрасен резултат и предпазна мярка, освен добавянето на olaplex 1 в боята при самото боядисване.
След боядисването измивам с шампоан с ниско ph за затваряне на кутикулите, след него такава маска- с ниско ph( в моя случай са на oway hbalance shampoo and mask, но предполагам че повечето марки си имат такива Simple Smile ). След маската нанасям olaplex 2 без да отмивам - това също е терапия за заздравяване на косъма. До някаква степен Hmilk на Oway наподобява на Olaplex 2, сравнявам ги, т.к. ползвам и двата продукта, редувайки ги.
Хубавата руса коса изисква грижи както преди самата процедура, по време на боядисването и след.
  :v :

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 14:52 от Anelia Dimitrova 649961

# 533
  • София
Добавям и моите практики : След боядисване измивам с  киселинен шампоан за запечатване на цвета L`Oreal Professionnel 
и след това седя поне 20-30 мин с HMilk на Oway. То  възстанвява и затваря косъма. Чудесна хидратация, след него косата ми е като копринена.
Последното миене преди боя задължително ми е с ДПШ + силно проетинова маска за да подготви косъма за третиране.  За маслата, вече писах Relaxed

# 534
  • София
След маската нанасям olaplex 2 без да отмивам - това също е терапия за заздравяване на косъма. До някаква степен Hmilk на Oway наподобява на Olaplex 2, сравнявам ги, т.к. ползвам и двата продукта, редувайки ги.
Хубавата руса коса изисква грижи както преди самата процедура, по време на боядисването и след.
  :v :

От моята фризьорка, която е луд фен на Олаплекс и го използва къде ли не, знам че 2ката се измива задължително с шампоан, май не е добре да се използва като финиш.

# 535
Това си е мнение на фризьорката. Тук във форума доста мацки оставят olaplex 2 след боя с "преспиване". За това са писали наши съфорумки- prinzesata,  Magnolia...  Резултатът е прекрасен. Hands V

# 536
  • София
Това си е мнение на фризьорката. Тук във форума доста мацки оставят olaplex 2 след боя с "преспиване". За това са писали наши съфорумки- prinzesata,  Magnolia...  Резултатът е прекрасен. Hands V

Не е мнение на фризьорката а упътване от производителя, което го пише и на кутията на продукта.... Олаплекс 1&2 не случайно е за професионална употреба и не мисля, че трябва да се правят експерименти с него, след като марката има чудесен продукт без отмиване.

# 537
В разговор с международни фризьори, работещи с марката Olaplex,  ми е потвърдено категорично, че т.к.по принцип  olaplex 1 и 2 са за салонна употреба, най бързи резултати могат да се видят до 10 минути. А в салоните колкото повече клиенти - толкова по добре, така че добри резултати за кратко време са добре дошли Simple Smile . Но в действителност може да оставите olaplex 2 за цялата нощ, като лечение и това няма да навреди. Просто се уверете косата да не влиза в контакт с очите, докато спите Hands V

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 20:47 от Anelia Dimitrova 649961

# 538
Нещо не си разбрала! Единственото вярно са 10-те минути, НО не че могат да се видят бързи резултати, а че всичко ПОД 10 минути е прахосване на продукт.

# 539
  • София
За всички, които искат да исползват Олаплекс, според инструкциите.
При боядисване се добавя в боята/блондора, по схемата от листовката, след определеното за боядисване време, всичко се изплаква много добре с вода подсушава се, нанася се втора стъпка и се стои колкото може, обикновено гледам да имам час. Измивам с кисел шампоан и слагам силно хидратиращ продукт балсам или маска, косата е уникално приятна на допир.

Веднъж седмично правя и терапии по инструкции 15мл. от стъпка 1 се разрежда с 90мл. приятно топла вода, моята коса е тънка и сравнително къса смес от 5мл.1 и 30мл. вода са ми достатъчни. Измивам с ДПШ, подсушавам добре, слагам разредената стъпка 1 стоя 10мин. с шапка, слагам стъпка 2, разресвам, слагам шапка и пак стоя поне час, след това измивам с дълбоко хидратиращ шампоан и слагам силно хидратираща маска или балсам.

Общи условия

Активация на акаунт