Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 70

• 48 998
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
  • София
шушито, антигенните от аптеката много често не показват - аз имам няколко случаи такива, най-добре направи в лаборатория, ако искаш да си сигурна.

# 511
  • на20 километра от Бургас
di_t ,доброто е ,че се е смалило всичко,значи лечението има ефект и операцията  ще се облекчи.Давай му кураж,трябва да издържи,то повечето е минало,малко остава. Лекарите тук също са добри.Имам хубави впечатления за д-р Консулова,млада е ,амбициозна и внимателна,мисля е и добър специалист.На мен сега ще ми назначава лечение,а за операцията ,като свършат химиите ще мисля къде.За Турция Solace може да те насочи,сега тя там се лекува.                                                                                                                                                                           Момичета,искам да си дам хистологията от биопсията при проф.Христова.Може ли да я занесе друг,има ли нещо по-специално при съхранението на блокчетата,и после опасно ли е със спедитор връщането.За колко дни става изследването и каква е ориентировъчно цената?Thinking                                                                                                                                                                                                 Шушито,от стоенето в къщи се депресираме допълнително и имаме време да се вкарваме във всякакви филми,не се шашкай ,всичко ще е наред.И аз уж много се пазя,но все нещо гърлото пресъхва,бучка ми,пръскам тантум верде,гаргари...и пак същото,дали не е от тамоксифена  и аз незнам,ама туй да е!Чакам Solace да даде отзиви за действието на ваксината,само незнам преди химии дали ще е разрешено ваксиниране?

# 512
  • София
И ако това последното в статията е вярно, то ваксина при човек на химиотерапия би била безсмислена /с цялата условност на това, че едва ли е ясно още/:
https://dnes.dir.bg/svyat/ruski-uchen-opovesti-koi-hora-ne-mogat … at-ot-koronavirus

# 513
  • Бургас
О да ... ваксината се очаква да има намалено действие при хора на химиотерапия. Това важи за всички ваксини.
За сега нямам никакви странични ефекти освен прословутото зачервяване на мястото на инжекцията. Ще си проследя антителата, ако въобще формирам някакви и ще споделя дали има ефект при мен.
Di_t, аз засега се лекувам в Турция. И преди съм го споменавала май, но не смятам, че операцията си струва да се прави там. Нямам никакви забележки и се възстанових за 2 дни, но пък се оперирах в скъпа болница, при най-известния им хирург и съответно цената беше повече от солена. Там си заслужава да се отиде да се направи адекватно стадиране и определяне и провеждане на терапия. За справка цялостната образна диагностика ми излезе около 1200 долара, включва ПЕТ скенер, ЯМР на глава, ехография на сърце и гърди, MIBI, контрастна мамография. Сега провеждам лечение и цената ще е около 4-5000$ за целия период от 6 месеца. Цената включва самата терапия, премедикация, кръвни изследвания, и ехокардиография преди всяка вливка.
Дано съм била полезна Hug

# 514
Solace,поне ще си спестиш карантините.Може ли да ми кажеш  откъде ходи да си вземеш блокчетата от хистологията,къде се намира тази лаборатория.Освен епикризата какво искат.

# 515
  • Бургас
Кате, ММ ходи да ги вземе с епикризата и личната ми карта. Мисля, че лабораторията е на седмия етаж, до входа на гинекологичното отделение. Подписваш се, че ще върнеш блокчетата в някакъв момент, че се пазели 15 години и си ги взимаш.

# 516
Solace ,благодаря ти много!

# 517
Момичета,
Докато сте на тема ваксини и онкозаболявания да споделя и аз от опит. Моята ХТ приключи през декември и от тогава съм на прицелна терапия с Херцептин през 3 седмици. Направих си ваксина, първа игла с Астра Зенека в края на февруари,  точно по средата между два Херцептина. Миналата седмица, месец след първата игла реших да си направя и количествен тест за антитела. Резултатът е, че нямам никакви антитела. На листовката от теста няма посочено никакво число, пише само - негативен.

# 518
Solace, в коя болница в Турция се лекуваш?

# 519
Момичета, много ви благодаря 💝
Днеска съм значително по-добре. Пу-пу..
Ядох два пъти, спах, не ми е толкова лошо, а само отпаднало. Заведоха детето на училище сутринта. Беше ме срам, защити ме познават хората и сега да ме виждат като парцал.. Ама важното е, че направих усилие.
Дори си пуснах ръченица и леко се подрусвах 🤣
Направих си инжекцията сама. Пих кларитин, пих си ситопите с вит Б и магнезий. Все оше съм на болкоуспокояващи,  но гледам да не прекалявам.
Мой приятел доктор като му разправям и вика, че тия си плачат за клейм.
Реално, наистина са университетска болница. В тази болница са направени един куп открития с важно значение включително и за рака. Направи не мога да повярвам какво трябваше да изтърпя. И дори не збам дали е тяхна грешка или просто моят организъм така си реагира. За инфекциите е тяхна грешка със сигурност.

За гадния вкус в устата някой пита: на мен ми помага ябълка, анафтин, сода за хляб , разтворена във вода.
И как ми се ядееее... ВСИЧКО! Като бременна съм 🤣 Така бях като бяхббремнна хем ми е лошо и ми се повръща, хем ми се яде. Днес ядох малко моцарела и картоф. И две печени филийки с масло. А аз такива неша не ям от години..
Благодаря на всички ви и на тия, които ми писаха на лични 👊🙏💝
Бъдете здрави и се извинявам, че заемам темата с моите постоянни оплаквания.

# 520
  • София
Никола, браво, че си по-добре. Яде ти се от кортикостериодите вероятно, ако имаш премедикация с тях, аз поне бях така - след вливане огладнявах като звяр.

# 521
Здравейте, момичета🤗
    Отдавна не съм се включвала да пиша в темата, но чета редовно. Аз съм добре, карам си таргетната терапия.
     Относно ваксините на няколко места прочетох, че е най- добре да се направи преди започването на химиотерапията, а ако вече е започнала- след консултация с лекуващия онколог.
      Николче, голяма прегръдка и от мен. Втрещих се като те прочетох. Стискам ти палци да минава и да заминава и да не се повтаря при следващите вливания. Но каквото - такова. Стискай зъби и мисли за крайната цел - да утрепеш рака. Химиотерапията, хубава или лоша, минава и се забравя. Дано следващите пъти да ти обърнат повече внимание вашите лекари ,че то тяхното е ... нямам думи.

# 522
Благодаря 🧚‍♂️
Ами аз стероиди вземам три дена само. Тогава съм машина. Изчистих къшата, прах, оправях 😁😁😁

Да, аз също съм малко разочарована, защото им имах доверие, ама каквото такова. Аз все още се смятам за здрав човек. Никога не съм се смятала за болна. И донякъде ми е тъпо, че трябва да подлагат здравото си тяло на тия гадости, но се възстсновявам.

Чета ви с тия ваксини. Аз не съм привърженик, тука така или иначе пак те тестват с или без ваксина.

# 523
Здравейте , имам следния въпрос  вас- случвало ли ви се е често да сте с нисък хемоглобин и желязо и да се наложи да търсите кръводарители преди химиотерапия, понеже на майка ми сега и се налага и докато не прелеят кръв и не вдигнат желязото, няма да продължи курса

# 524
Здравейте , имам следния въпрос  вас- случвало ли ви се е често да сте с нисък хемоглобин и желязо и да се наложи да търсите кръводарители преди химиотерапия, понеже на майка ми сега и се налага и докато не прелеят кръв и не вдигнат желязото, няма да продължи курса
На мен не ми се е случвало, но на някои познати от онкото назад във времето - да. Химиотерапията много често понижава кръвните показатели. За хемоглобина знам, че критичната стойност е 90. Падне ли по- ниско, отказват химията, защото ако я направят, показателите ще се влошат още повече и положението може да стане критично. Добре е майка ти да взема някакви добавки от рода на Билкова кръв, Герисан или подобни, за усилване на кръвните показатели. На мен ми бяха изписали също фолиева киселина и бирена мая.

Общи условия

Активация на акаунт