Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 70

• 48 999
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
  • Русе
Никола, гуш Hug

# 496
  • Русе
nadejda_hope, съболезнования за майчето ти, мир на душата и.

# 497
di_t,
Пробвайте вода с лимон, по-киселички храни, бульонче пак с лимон, сокче от компот(домашен), фрешове. До към 5-6 ден трябва да отмине. Heart

# 498
HriEmS
Може да купите Зофран на игла и да й го поставя личния лекар или познат медицински работник - лекар, сестра, ако започне да повръща хапчетата. На опаковката е написано как се прилага.
Храни с киселичко - вода с лимони например на мен ми помагаха, но аз не съм повръщала, само ми се повдигаше и имах само 2 червени химии, другите ми бяха бели. Може би има някакъв ефект на натрупване, защото при първата четвена само ми беше замаяно 2-3 дни, а на втората откровено казано се разхождах с един леген между спалнята и дивана в хола и ми се гадеше доста.
Преди две години майка ми беше много зле и от медикаментите, които й прилагаха много й се повръщаше. Усещането да гледам как близък, особено майка ми страда е в пъти по-тежко, отколкото когато аз самата бях зле. Желая ти сили и кураж.

Леа, благодаря за съвета и за милия коментар. 💛Мама само веднъж е повръщала след пътуването, след това само и се гади. Снощи и беше много зле, днес е по-добре, но пак и се гади малко и й се полягва. Надявам се бързо да минава този период, има още една червена и 3 бели. Казаха ни, че при белите няма гадене, само болки. При теб как беше? Бих искала и да те попитам (ако е удобно) защо си имала само 2 червени? Предполагам, че заради спецификите на самия рак, но при теб как е било?

Аз имах първо 4 бели, после операция и след това 2 червени за разкош. Точно заради вида на рака и бързите темпове на растеж ми назначиха предоперативна бяла ХТ.
От нея не се повръща и няма прилошаване, но има други негативи - спад на левкоцитите, което се преодолява с едни специални инжекции, които ми даваха от болницата и си ги биех вкъщи 24 часа след вливка, болки в мускулите и ставите, обща отпадналост, умора, симптоми подобни на грип, включително лека температура.
Желая успех на майчето ти с вливките.

# 499
Моите са на 21 дена. Бели химии.

# 500
Благодаря! Никола, стискам палци от тук нататък всичко да минава възможно най-леко! 🍀

# 501
  • на20 километра от Бургас
Влизам,а то гледай какви случки ставали!Николче, това наистина ли може да се случи в голямата Европа? Няколко пъти ти четох поста,и съм в ужас.Сега как си,пооправи ли се вече?Ще се съвземеш,знам,но все ще си имаш едно на ум.Ето,аз още не съм почнала нищо,имам час чак за сряда с лекарката,знам само че ще съм с предоперативна,но никой още нищо не ми е назначил.Изобщо няма никакъв ред в здравната ни системаА сега половината ни онко е Ковид отделение !                                                                                                                                                                          .  nadejda_hope . много съжалявам за загубата на майчето ти!

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 17:37 от катеринка

# 502
nadejda_hope  съболезнования за майчето ти. Прегръдка.

# 503
  • В царството на игрите:)
Влизам,а то гледай какви случки ставали!Николче, това наистина ли може да се случи в голямата Европа?
Само у нас си мислим как навсякъде /освен у нас/ е цветя и рози...Е, в някои отношения у нас даже е  по - добре. Подобни случки имаше и с други дами тук и ако не се лъжа пак в Англия. Едната даже се върна да се лекува тук. Како и да е, дано Никол се оправи бързо и да не и се случват подобни щуротии, че и без това лечението не е лесно.
Кураж момиче!!!

# 504
Кураж на Никол, никога да не се повтаря това 😥 и пожелавам оздравяване на всички!

# 505
  • Бургас
Момичета, минавам да споделя, че се ваксинирах с/у Ковид... успях да се добера до РНК ваксина. Онзи ден онколога ми в Турция се свърза с мен и ме посъветва да намеря начин да се ваксинирам. Най-приемлив бил варианта с рнк ваксина. И ето ме наредена в най-близкия пункт да разуча какви са ми вариантите. Мислех, че тия прословути рнк ваксини се пазят за медици, учители, възрастни хора и всички свързани с провеждането на изборите ... нооо каква беше изненадата ми като видях, че основно се ваксинираха членове на адвокатската колегия Astonished ... за тях от скъпите ваксинки, за останлите - Астра Зенека. Вдигнах един мини скандал и отнесох една Moderna в рамото Grin

Предполагам, че трябваше да се ваксинирам заради риска от отлагане на вливките заради Ковид. Аз правя ПСР преди всяко ходене в Турция и една карантина ще ми отложи вливката с две седмици, а май не е много ОК. Явно е допустимо ваксинирането дори по време на активна терапия.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 19:08 от Solace

# 506
  • в сърцето на държавата
Някой оперирал ли се е в Турция,би ли споделил къде, при кого, финанси?
Съпругът ми има рак на мъжка гърда,макар че много рядко се случва при мъжете, втори стадий.
На  4 червени вливки беше ок, сега му смениха и му сложиха херцептин и е много зле вече две седмици, а наближава и другата вливка.
Много е тежко да го гледам как се гърчи...

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 22:16 от di_t

# 507
di_t,
Пиши малко повече инфо: къде правите химиотерапия, след химиото имате ли препоръка за операция, скенер ще правите ли? Солаче се лекува в Турция, може да даде мнение.
Аз ви препоръчвам среща с добър хирург.

# 508
  • в сърцето на държавата
В  онко Бургас.
След 8 вливки може да има операция.
Имаше засегнати три лимфни възли, но те изчезнаха, бучката на гърдата се смалява като я пипам като бобено зърно е голяма.Доктор Консулова ни лекува.
Сега е минал 5 вливки ,има още 3.

# 509
  • Plovdiv, Bulgaria
Nikola1998 , като прочета или чуя за нещо, което е тип лекарска грешка, безотговорност или нещо подобно, направо изпадам в ярост! Знам, че никой не е безгрешен, но все пак отговорността е на първо място, за човешкия живот. Аз мислех, че премедикацията е основно за алергия, а то виж какви реакции при теб.
Аз да споделя, моята половинка от миналия понеделник е с Корона, отделихме се веднага, ноооо или много се филмирам или и аз го карам. Вдигнах еднократно 37,1, от 2 дни има някаква тежест в гърдите, правих бърз тест вкъщи-отрицателен е. Като цяло не съм в кондиция, безсъние си имам също, но мисля, че може би е от притеснение и стоенето вкъщи. Днес мисля направо снимка и кръвни да поискам, защото лекарката даже и на мъжа ми  не е назначила.

Общи условия

Активация на акаунт