Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 70

• 48 905
  • 742
  •   2
Отговори
# 630
Чайлд, и аз съм с лимфовазкуларна инвазия, един ЛВ с метастаза и един с микрометастаза.Преди химията се консултирах с д-р Марчела Колева и тя въобще не се впечатли от това.Каза ,,тия красоти са от биопсията,тумора си е съвсем нормален" Пет скенера преди нея показа чисти ЛВ, но не можа да даде размер на тумора.Минах 8 химии,тежката артилерия - 4 червени,4 бели, 21 лъче (за което още ме гложди въпроса дали не бяха малко, пък и доста след операцията) и сега хормони.Проф. Дудов спомена ли какво да очакваш, ако преминеш пълната програма? Моя тумор беше дуктален, с микропапиларна компонента.За него е присъща лимфовазкуларна инвазия.Да не би и твоя да е такъв? Въпреки ,,сериозната прогноза",както пишеше в решението на комисията в Сити, аз мисля,че все пак всеки организъм различно се справя,а пък и медицината постоянно напредва, пък каквото е писано в крайна сметка. Божа работа.Вече не се впечатлявам от прогнози, чувствам се здрава, сякаш не ми се е случвало и се радвам на пролетта,макар и студена! И аз като природата се радвам на нов живот!

# 631
  • Sofia
Проф. Дудов само спомена, че ако реагирам добре на хормоналната терапия, ще я удължи за десет години.
Имах дебелоиглена биопсия и хематом след това, д-р Иванов я прави под ехографски контрол. Хирурзите, с които се консултирах, казаха, че е излишна. Прави се гефрир и се решава. Но аз толкова неориентирана тогава, не знаех кой път да хвана.Сега по друг начин бих постъпила.  При мен няма да е било от биопсията, имах 16 заразени ЛВ.
Иначе туморът беше нискодеферинциран,мултифокален, инвазивен дуктален карцином, ин ситу, G3, Ki67 18%, но Дудов го писа 20, ER-100%, PR-80%.  Нямаше  едно хубаво нещо, за което д а се хвана.  Единствено, че между биопсия, операция и лечение, нямаше  големи интервали.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 14:57 от Child of June

# 632
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Отдавна не съм писала тук, но щом ми потрябва информация, първо за вас се сетих, защото тук винаги съм намирала помощ и съвет. Оперирана съм от РМЖ преди 6,5 години и ще се явявам на ТЕЛК за преосвидетелстване.
Този път ми искат само един етапна епикриза за онкологичното заболяване от лекуващия в момента лекар.
Мога ли да го взема от лекарката ми в онкодиспансера и трябва ли някакъв формуляр? Дали някой скоро е вадил такъв документ да ми даде съвет.

# 633
Етапната епикриза ти дава наблюдаващия онколог.
Аз предния път минах с листа от прегледа 😁
Бях минала на профилактичен преглед два дни преди това и отидох да си искам копие от амбулаторния лист.
Не са ми върнали документа, не искаха повече нищо.
Значи и така става, ама за да си вземат по едни 30лв си мълчат.

# 634
  • в сърцето на държавата
Здравейте,
Какво означава НЕR 3+

# 635
  • В царството на игрите:)
Здравейте,
Какво означава НЕR 3+
https://www.rochemd.bg/%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D0%B … %D0%B4%D0%B0.html
Този вид рак има нужда от лечение с Херцептин /основно/, а вече има и други медикаменти извън основното лечение.

# 636
Здравейте на всички какво означава Еритроцитна маса и Детритен фон?Благодаря ви

# 637
svetlinar,...........
Защо реши, че е рак.
Не ми отговаряй 😂 ......

Без паника. Пии си хапчетата и течна ваксина 😂🤗🥰
Аз имам хипохондрията това също ми е голям проблем.
Последният път бях на мамолог декември (принцип на две операции на другата гърда от доброкачествено образувание и затова посещавам лекар почти на 3 месеца)... Тогава лекаря отчете че в гърдата имам кисти под 5 милиметра. Никога не съм имала проблем с тази гърда. Почти винаги под душа проверявам гърдите си-хипохондрия превърнала се в навик.
В сряда обаче ме заболя гърдата реших, че съм пред цикъл и затова , НО когато се опипах напипах огромно уплатнение. отначало мястото не изглеждаше възпалено.
Веднага отидох на мамолог (при няколко) ... Ехография ти дават данни за възпаление но от онкологията искаха биопсия и това ме усъмни.
Много съм притеснена и деинформирана влязох в интернет и написах "бърз рак"... И оттам реших че може да е възпалителни.
Затова исках да пиша тук и вие да ми помогнете, да ме ориентирате.
Надявам се всичко да е фалшива тревога.
И все пак Искам да попитам има ли между вас момичета които по същия начин като не са посещавали редовно мамолог изведнъж са напипали уплътнение което е излязло проблемно.
... Зная че много от вас са с поставени грешно диагнози фиброаденоми, но при мен няма такава образувание... На ехографа се вижда уплътнение и в него няколко кисти и увеличен лимфен възел 20мм (който има бенигнена характеристика)
Не съм против тънкоиглената биопсия, която искат НО ме притеснява факта откъде точно ще я вземат и каква е гаранцията И ?
Затова съм притеснена затова пиша тук и затова търся помощ.
Ще съм благодарна ако получа отговор...Благодаря !

П.п
Относно туморния маркер в продължение на една година поддържам туморен маркер CA 19 9 над норма. Минах скенер (на него се видя образувание на гърдата което отстраних веднага ФА) после ядрено-магнитен резонанс и все още не се е установил от какво СА19-9 е над норма правих и колоноскопия и гастроскопия.
Лекарите предполагат че и завишен защото ми откриха високи париетални антитела.АНА скрининг също е извън норма.
Но коя точно е истината не зная

Здраве много здраве!

# 638
svetlinar, не си помагаш.....един от вероятните фактори за появата на рак-а е  стреса. А, ти се вкарваш в излишен такъв. Спри да четеш в интернет. Иди на друг лекар, ако този при който ходиш не ти вдъхва доверие. Направи каквито трябва изследвания, но не се вкарвай в излишни притеснения. Биопсията не е толкова страшна, но дава доста информация.  И, да знаеш, че тумурния маркер не е обективен показател- може да е повишен от какъв да е  възпалителен процес в организма, не само от тумор.
И, не- повечето от нас не са били с фиброаденоми и не сме имали възпалителен рак, затова не се включваме с коментари.

# 639
Запис от мен и отивам да ви чета.

Аз направих нутропения сепсис и бях пак в болницата една седмица. Безмалко да ритна камбаната, ама ме върнаха.

И моята коса пада вече.

# 640
Ох, Никола!!! Hug
По каръщина ще надминеш Лейди!
С пожелания вече леко да тръгнат нещата, а не всичко възможно да се обърква! Kissing Heart

# 641
  • София /Абсурдистан
Ох, Никола!!! Hug
По каръщина ще надминеш Лейди!
С пожелания вече леко да тръгнат нещата, а не всичко възможно да се обърква! Kissing Heart
Хихи мен никой не може да не надмине Simple Smile
Аз бях с възпалителен рак, та  кой какво пита?

# 642
  • в сърцето на държавата
Момичета,
Пишете ми за операция кой доктор и болница в Бг препоръчвате?
Благодаря ви предварително!

# 643
Di_t,
 Ти беше с мъжа с диагноза, нали?
Това е страшно рядък случай, трябва ви много добър хирург. Насочете се към проф. Гаврилов! Може да е лют и да вика, но е специалистът с най-много операции в България!
Или Турция, ако Солаче ви препоръча някой.
Стискам палци! Hug
П. П. На човека сигурно му е допълнително тежко, че има типично женска болест, подкрепяй го много. Кажи му, че му пращаме положителна енергия! Щом ние можем, ще се справи и той! Heart

# 644
Дами, мама е с G3 и метастази в ЛВ на ЩЖ, мина 4 вливки, направи петскенер и излиза, че има още една мета в ЛВ на ЩЖ и тумов гърдата. Насочили са я към хирург. Объркана е и не знае към кого да се насочи. Кой препоръчвате? Досега беше при Куртева в онкото в Дървеница. Възможно ли е да направят две операции едновременно? На ЛВ на ЩЖ предполагам трябва отново УНГ, а за гътдата - гръден хирург. Но това е моята логика. Тя има една очерация на гърлото и оттам извадиха метастазите, но има още един зарзен.
Благодаря предварително и ви пожелавам много воля и положителни резултати

Общи условия

Активация на акаунт