Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Мога ли да приемам билки по време на химиотерапия?
Каква е разликата между биопсия и хистология?
Какво показват ЯМР и ПЕТ скенерите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Мога ли да приемам билки по време на химиотерапия?
По време на химиотерапия не се препоръчва използването на билки без консултация с лекар. Някои билки могат да взаимодействат с химиотерапевтичните лекарства, което може да доведе до нежелани ефекти. Винаги е препоръчително да се консултирате със здравен специалист, преди да приемате каквито и да било билкови средства по време на химиотерапия.
-
Каква е разликата между биопсия и хистология?
-
Какво показват ЯМР и ПЕТ скенерите?
-
Мога ли да получа ПЕТ сканиране в друга институция, използвайки направление от друга болница?
-
Какво представлява хормоналната терапия след рак на гърдата?
По въпроса за хистеректомията лекарите са разделени на две - от "Задължително махане" до "В никакъв случай махане на здрави органи". Аз за себе си бях решила да слушам тялото си и ако то дава сигнали, че с яйчници няма да стане, ще ги махна. Ако някой си мисли, че радикалните решения дават спокойствие много се лъже, защото хистеректомията донякъде намалява риска от рецидиви, но няма никакво отношение към метастазирането на болестта /не дай Боже!/ Освен това така и не разбрах защо при жени, които нямат матка и яйчници все пак се появява РМЖ след години и защо въпреки хистеректомията отново има рецидиви. А съвсем пък не ми е ясно защо онколозите подкрепиха с две ръце жените тук, които родиха след РМЖ като казаха, че раждането било полезно след болестта...Ъ, моля? Съвсем се обърках...
Пратиха ми направо решението. Никакви изненади - 80% за 2 години.