Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 70

• 49 465
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Solace,минала си и това изпитание.Само хубави новини да се чуват.Сега как си,не каза дали цялата гърда махнаха или само доизчистиха.И къде ти беше операцията и опериращия .Извинявай,много питам,сигурно сега трябва да се възстановяваш.Моята хистология още не е готова,сега пък казаха за девети март да ида,че не били маркерите излезли,а и  доктора е в отпуск.Обаче докато чакам,какво ли не ме заболя,и  някакви мисли,че имам мети  се въртят и,ще взема да мина едно ехо на черен дроб поне,че все ме подпира там нещо.Желая много бързо възстановяване и успешно лечение .
Чак на 9ти ... ужас. Аз се оперирах в Турция, абсолютно не пожелаха да ми премахнат цялата гърда. Квадрантектомия правиха, извадиха 3 ЛВ, които излязоха чисти. Мисля и терапията да я правя там, ако имаме възможност ... иначе и аз за всяка болчица в тялото се психирам, че е мета. Правих всички възможни образни изследвания и успокоението от тях трая точно 24 часа. Мисля, че докато не почнем активна терапия няма да се успокоим, поне аз де. А уж не бях такава паника.
Кате, проверявай всеки ден за резултати, и мен ми бяха казали някаква абсурдна дата, но станаха по-рано. Тя една баба ги работи и сякаш не си дава много зор.

# 91
  • Русе
Надето, фиброаденоми отдавна съм нямала. Гадта излезе из под две биопсирани кисти. Не съм правила второ изследване на материала, защото на всички крачки се потвърждаваше първоначално видяното.

Нормално е сега да си ошашкана. Щом тръгнеш по пътя, нещата ще се успокоят.Засега карай стъпка по стъпка. Намери си доктор, на който да имаш доверие за втората операция, образни изследвания (пет скенер или ЯМР поне) за да се знае какво, що... и т.н. Сега дишай дълбоко, опитай се да се успокоиш за да вземемш адекватните решения за себе си.

# 92
Здравейте! Не съм писала досега, но ви чета от известо време (за съжаление ми се налага). Трябва ми спешно информация за комбинирана терапия от химио с Паклитаксел и лъчетерапия. Някой имал ли е такова лечение? Ще съм много благодарна за всякаква информация!

# 93
  • Варна
Здравей, essenna. Какъв е карциномът, който ще лекуват с паклитаксел? Аз минах 6 курса карбоплатина и паклитаксел. Тежка химия беше, но много зависи от схемата на вливзне, по колко мг ще се влива.

# 94
Виждам, че давате материал за второ мнение.Как и кога го получавате от болницата? Заедно с хистологията ли го връчват или го искате специално?

# 95
И аз минах паклитаксел с карбоплатина.

# 96
Виждам, че давате материал за второ мнение.Как и кога го получавате от болницата? Заедно с хистологията ли го връчват или го искате специално?
Трябва да си го изискате. В нашата патология искат паричен депозит, за да са сигурни, че после ще върнеш пробите.
За палитаксела и аз минах терапия с карбоплатина, но в случая essenna пита за комбинирана терапия с лъчелечение. Дано да се включи някой минал през това!

# 97
Момичета, както казах мама започва химиотерапия във вторник и се е притеснила, че освен косата ще и паднат и вежди, мигли и нокти. Това винаги ли се случва или при определена химия?

Проф. Куртева още не ни е казала какво ще вливат, защото е невроендокринен карцином с микрометастаза в 1 лимфен възел (заради тази метастаза е химията, така ми каза) и трябвало да го съгласува с колеги. В понеделник ще се знае вероятно.

# 98
Аз ходих до болницата, за да го взема. Само подпис изискват - какво е взето и че ще се върне, 20 години казаха, че пазят пробите. Ако мислите да изпращате в чужбина, попитайте да ви издадат и удостоверение, че материалът не е заразен и няма опасност от разпиляване, издадоха ми на български и английски.

# 99
Здравей, essenna. Какъв е карциномът, който ще лекуват с паклитаксел? Аз минах 6 курса карбоплатина и паклитаксел. Тежка химия беше, но много зависи от схемата на вливзне, по колко мг ще се влива.
Имам плоскоклетъчен карцином на белия дроб. Притесних се от това, което прочетох - че едновременното прилагане на Паклитаксел и лъчетерапия предразполага към пневмонит. Прочетох го вчера и нямам връзка с онколога. Притеснено ми е, защото почваме утре сутринта.

# 100
Здравейте момичета,

Карбоплатина и Паклитаксел при химиотерапия за рак на гърди ли сте имали? На мен ми предстои следоперативна химиотерапия, но още не зная по каква схема.

Приятен и усмихнат ден!🙂

# 101
Не, моята беше заради рецедив на шийката на матката, но за съжаление не успешна.

# 102
HriEmSi
Аз в момента съм на Бяла химия и ми опада не само косата, но и окосмяването в интимната област и по краката .Но пък миглите и веждите си ми стоят непокътнати. Моят съвет е като ви уточнят лекарствата са питате-те знаят от кои лекарства  падат и от кои не.
Успех и горе главата-космите отново ще порастнат🙂

# 103
Привет мили хора.
Баба ми е с g2 карцином на главата на панкреаса с разсейки в черен дроб и слезка. В момента в във Враца в отеделние по палеативни грижи във Враца, 5ти ден, но е много трудно да ходим при нея и да й помагаме. Трябва да й вдигнат хемоглобина, за да й направят първа вливка, утре ще й птеливат кръв. Аз ще съм при нея. Всички сме на 200км и отгоре далече. В кондиция е, движи се, разбира всичко, но все пак някой трябва да ходи при нея за 2 часа на ден, да й занесе вода, плод да й помогне. Ще се радвам ако някой може да сподели за жена, която би се съгласила срещу заплащане разбира се да се грижи за нея.

# 104
  • на20 километра от Бургас
Solace,благодаря ти,ще проверявам тогава.Това за бабата много ме озадачи.Остава да  се  надявам,че си върши поне съвестно работата.Ти сигурно си си заплатила за всичко в Турция.Важното е ти да си спокойна и с доверие,че си в добри ръце и за последващото успешно лечение,което от сърце желая на всички.

Общи условия

Активация на акаунт