Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 70

• 49 502
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
При мен е от фоброаденом ...
Махай го, хич не му мисли.
Относно докторите аз бих слушала сърцето си.
Успех

# 106
  • Бургас
И при мен уж беше фиброаденом, даже потвърдено с биопсия и после ... изненада. Хич не вярвам някога да е било ФА, просто грешна първоначална диагноза.

# 107
Аз имах и Ямр и биопсия. ФА си беше... ама нещо се е появило явно вътре.

# 108
  • В царството на игрите:)
Затова, каквото се появи в гърдата се маха! Никакви биопсии и проверки. Щом не му е там мястото се оперира, изследва вече истинския материал и ако е ФА си свиркаш, а ако не е, не губиш време, а почваш адекватно лечение. Никога не съм разбирала смисъла на биопсията и какво се цели с нея, щом нещото така или иначе ще се маха, но това е мое мнение и наблюдение. Бъдете здрави!
Скрит текст:
Привет мили хора.
Баба ми е с g2 карцином на главата на панкреаса с разсейки в черен дроб и слезка. В момента в във Враца в отеделние по палеативни грижи във Враца, 5ти ден, но е много трудно да ходим при нея и да й помагаме. Трябва да й вдигнат хемоглобина, за да й направят първа вливка, утре ще й птеливат кръв. Аз ще съм при нея. Всички сме на 200км и отгоре далече. В кондиция е, движи се, разбира всичко, но все пак някой трябва да ходи при нея за 2 часа на ден, да й занесе вода, плод да й помогне. Ще се радвам ако някой може да сподели за жена, която би се съгласила срещу заплащане разбира се да се грижи за нея.
Може би трябва да се обърнете към някоя врачанска група тук или във ФБ. Успех с лечението!

# 109
  • Бургас
Затова, каквото се появи в гърдата се маха! Никакви биопсии и проверки. Щом не му е там мястото се оперира, изследва вече истинския материал и ако е ФА си свиркаш, а ако не е, не губиш време, а почваш адекватно лечение. Никога не съм разбирала смисъла на биопсията и какво се цели с нея, щом нещото така или иначе ще се маха

Аз бях кърмачка Cry правихме биопсия за да решим дали да не оставим бучката в гърдата до отбиване на бебето. Още не знам кой ангел пазител ме подтикна въпреки добрия резултат все пак да отида да я махна ...

# 110
Два въпроса към по-опитните, благодаря предварително:
 - по време на лъче има ли някаква забрана да се търси второ мнение от друг лекар, та чак среща с ОПЛ;
 - лечение на разсейки в костите - каква химия сте взимали?

# 111
Два въпроса към по-опитните, благодаря предварително:
 - по време на лъче има ли някаква забрана да се търси второ мнение от друг лекар, та чак среща с ОПЛ;
 - лечение на разсейки в костите - каква химия сте взимали?

По време на  лъчетерапията се водех със статут "приета в  лечебното заведение" за целия период, който при мен продължи от началото на януари до средата на февруари. Обясниха ми, че през този период не мога да ползвам здравни услуги извън болницата с направление от личния лекар. Касата щяла да откаже плащане по направлението за съответния специалист, тъй като в същия момент се водя на лечение в болница. Казаха ми също така, че ако имам оплаквания от какъвто и да било характер, трябва да ги споделя с лекуващия лекар от отделението, който ако прецени ще ме прати при съответния специалист.
Втози смисъл, консултация можеш да направиш, но на частно - само ако ти си я платиш.

# 112
  • Варна
Здравей, essenna. Какъв е карциномът, който ще лекуват с паклитаксел? Аз минах 6 курса карбоплатина и паклитаксел. Тежка химия беше, но много зависи от схемата на вливзне, по колко мг ще се влива.
Имам плоскоклетъчен карцином на белия дроб. Притесних се от това, което прочетох - че едновременното прилагане на Паклитаксел и лъчетерапия предразполага към пневмонит. Прочетох го вчера и нямам връзка с онколога. Притеснено ми е, защото почваме утре сутринта.

Химиотерапия и лъче не се правят заедно. Лъчето ще е след химията вероятно. Иначе, не знам какъв организъм трябва да имаш, за да издържи такова натоватване. Питай онколога.

# 113
Тита, почват едновременно с по-ниски дози. Има одобрен протокол за такова лечение.

# 114
Здравейте, благодаря на всички, които отговарят на въпросите ми. Много по-лесно е когато някой те насочва и помага в този толкова объркан и изпълнен с дупки и завои път.

Аз отново имам въпрос. Кога е нормално да разбереш с какъв препарат ще е вливката? Вие кога разбрахте? Не е ли редно да е поне няколко дни преди химиотерапията? Мама е на химиотерапия утре w 7:30, а още не са и казали и написали какво точно ще и вливат, а на мен не ми се струва много окей това, но тези преминали през това може би ще ме насочат правилно дали това е нормално или не.

# 115
Онколога не ви ли каза какво ще вливат.
На мен първия път ми каза на срещата кои препарати ще са. За вторите изчака да мине комисията и тогава ми звънна да ми каже какво ще се влива.

# 116
Момичета, привет.
В темата съм заради майка ми. Накратко - има една дясна мастектомия 2002, една операция под лявата подмишница карцином 2008ма, и сега февруари втора мастектомия от ляво.

Тя се водеше диспансер в поликлиниката в Младост. Когато в края на 2020 си откри бучка отляво, я препратиха в Онкологията за операция, при която махнаха бучката и хистологията показа тройно негативен дуктален карцином. Решението на онкокомисията бе радикална оперативна интервенция.

Поради лоша комуникация с опериралата я лекарка отидохме на второ мнение в Сити Клиник при при проф.Дудов.
Направихме втора хистология в Александровска, потвърди се първата.

Проф. Дудов ни препоръча операцията да е в Четвърта МБАЛ, при доц. Аркади Иванов. Там я направихме.
Днес майка ми бе на превръзка и доцентът каза, че щял да ни препрати пак към Сити клиник с резултати и епикриза за Онкокомисия там. В един от изрязаните лимфни възли са открили метастаза от карцином.

Ето тук ми е малко объркано...Почти 100% ще се прави химиотерапия и лъчетерапия...Още не бяхме избрали вариант къде, но по четени тук мнения, останах с впечатлението, че в Сити много се чака, а и се плащат някакви такси за диспансер и др...Самият проф. Дудов ни препоръча за химиотерапията проф. Куртева в Онкото, а аз отделно клонях към Тимчева в Надежда ( мислех да отида за мнение за химията там първо) или в Токуда ( ако съвпадне мнението за химията с това на Тимчева)...

Сега в понеделник ще ходя за документите и епикризата от Четвърта и щели да ми дадат нещо като направление за Сити-то, да ги подам за онкокомисия...
Аз мога ли след тази онкокомисия в Сити все пак да избера друга болница за химиотерапията? Вероятно ще платя и някаква такса за тази онкокомисия, ако не се запишем диспансер там?...
И друго - ако имам решение от онкокомисия в Сити, то важи ли примерно за Токуда, Надежда - или във всяка болница отново минава онкокомисия?
Не знам и дали да записвам час за Дудов в Сити за понеделник или просто да отида с документите там и да ги подам за онкокомисия?

Ако някой може да помогне със съвет...

# 117
Онколога не ви ли каза какво ще вливат.
На мен първия път ми каза на срещата кои препарати ще са. За вторите изчака да мине комисията и тогава ми звънна да ми каже какво ще се влива.

Имаше несъотвествие в хистологиите и в четвъртък каза, че не знае какво ще се влива докато не се изясни. В петък се изясни, че е невроендокринен, но пак не каза нищо освен "поне 6 вливки и ще падне косата", за проф. Куртева става въпрос.
Имаме и записан час за консултация с д-р Таушанова, утре (да си каже независимо мнението, нищо че ще е минала една вливка).

# 118
Трябвало е да попитате каква ще е. Щом знае, че ще отпада косата значи знае и каква химия ще е.

# 119
Трябвало е да попитате каква ще е. Щом знае, че ще отпада косата значи знае и каква химия ще е.

Ще се опитаме днес да "разнищим" този въпрос, благодаря Teddyto1! Yellow Heart

А какво се прави при несъответствие в ки67, едната хистология е 10%, а на другата 40%? Често ли се случва да има такива големи разлики?

Общи условия

Активация на акаунт