Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 70

• 48 988
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Да тя пие бирена мая, хапчета за повдигане нивото на желязото, още други вид витамини пак за желязо, отделно и на предния курс и вливаха банка с желязо, но днес на изследванията показателите са били пак много ниски

# 526
Ако е спряла месото, да го почва пак. Също така да наблегне на червеното цвекло и зелениите в менюто( на сок, на салата, няма значение как). Отделно от хапчетата( аз лично препоръчвам Билковата кръв, че при мен другите нямаха ефект). Когато е по-добре и по чаша червено вино, с храната....,но трябва да се подсилва постоянно организма.  Да, при някои хора се случва да не се справят без кръвопреливане, но понеже съм била от другата страна( с перманентна анемия в рамките на няколко години и са ме кръвопреливали след операция, че положението беше критично, но направих реакция при кръвопреливането................., та след това просто си промених менюто, влязох в нормални стойности и години наред, не съм сваляла под 100 хемоглобина, а в рамките на две и половина години съм минала три различни курса химиотерапия).
Николче, съжелявам, че трябваше така да започнеш....., но се надявам, че вече всичко ще е наред!

# 527
Здравейте момичета, да дам отчет Simple Smile
От скенера излезе, че няма разсейки и няма да ми сменят химията, ще си изкарам последните две и край, юхууу.
Излезе също уголемен черен дроб и малък перикарден излив, та довечера съм на преглед при кардиолог за ехокардиография. Дано не е нещо сериозно, хич не ми се иска да ми спират таргетната  терапия( от която най- вероятно ми се затормозява сърцето).

Ох, детето е с температура и запушен нос, утре сме на лекар, дано не е нещо сериозно или недай си Божо коранавирус.

Никола, прегръдка от мен.

Редактирам се:
минах и при кардиолога- всичко е наред 🍀

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 22:23 от Чукове на съдбата

# 528
  • в сърцето на държавата
Солаче,
Пиши в коя клиника ходиш, докторите кои са, телефони...
И само за операцията колко е сумата?

# 529
Чукче, браво за добрите резултати! 🙂

# 530
Чукче, радвам се и аз за добрите ти резултати!
Аз пък да ви се оплача, като че ли при мен ще се оформи проблем с оперираната гърда. По-назад бях ви споделила, че след операцията за премахване на образуванието, което беше 1 см. се получи оток в гърдата от излив на кръв вътре. Приложиха ми някакви манипулации с цел евакуация на кръвната колекция, но без ефект (всъщност ефекта беше, че се получи хематом в гърдата) и така се наложи на следващия ден да ме отворят на ново за да почистят съдържимото.
Е, резултатът от всичко това е, че след четири месеца от първата операция имам хематом в гърдата. Проблема е, че хирурга    твърди, че все някога хематома ще се абсорбира а доктора, при когото отидох за второ мнение казва, че няма да се "стопи" и може с времето да създаде проблем. А и в момента там си имало някакъв възпалителен процес, което не е добре.
Ще изчакаме до юни да ми свършат вливките и ще мислим за нова операция.
Като че ли мисля за поставяне на имплант. Та молбата ми е момичетата с импланти да споделят как са се случили при тях нещата и всичко, което ще ми е от полза да взема решение, на кой хирург да се доверя.

# 531
  • софия
Момичета и Хоуп, след като приключи ХТ на майка предстои да направи ПЕТ скенер. Прегледах последните 2 теми и разбрах, че:
- Прави се 1 месец след приключване на ХТ.
- Трябва направление от онколог или хирург.
- ПЕТ скенер има в Александровска и Сити.
При нея има усложняващо обстоятелство - все още раната от операцията е отворена (пълна мастектомия на ЛМЖ през ноември) и след приключване на курса (днес е 10. вливка), Василев ще трябва да я операри за затваряне.
Въпросите ми са:
Кога да направи ПЕТ скенера - преди операцията при Василев или след това? Все още не знам колко време след последната вливка ще назначи зашиване.
Къде да направи ПЕТ скенера? Кой специалист е добър в разчитането му?
ХТ са в Иван Рилски, ако това има значение.

Благодаря предварително за отделеното време за отговор.

# 532
  • София /Абсурдистан
Пет скенер се прави при напълно заздравели рани, на 100 процента здрава кожа, за да е коректен резултата от скенера.
За имплантите - то аз не съм много пример с моите патила, сега поразиите от старата операция в Тина Киркова ще ми ги оправя доц. Романски. Иначе за д-р Василев съм чувала само добри неща. Но болницата е мръсна и на мен там ми лепнаха въртеболнична инфекция, от която за малко не умрях, едвам ме събраха в Пирогов после. Струваше ми още 2 животоспасяващи операции там и сега ми предстоят още 2 в болница Надежда. Та си преценявайте много добре не само доктора, а и мястото.

# 533
  • софия
Пет скенер се прави при напълно заздравели рани, на 100 процента здрава кожа, за да е коректен резултата от скенера.
За имплантите - то аз не съм много пример с моите патила, сега поразиите от старата операция в Тина Киркова ще ми ги оправя доц. Романски. Иначе за д-р Василев съм чувала само добри неща. Но болницата е мръсна и на мен там ми лепнаха въртеболнична инфекция, от която за малко не умрях, едвам ме събраха в Пирогов после. Струваше ми още 2 животоспасяващи операции там и сега ми предстоят още 2 в болница Надежда. Та си преценявайте много добре не само доктора, а и мястото.
При майка не е имало ВБИ, но се случва нещо, което и ти си преживяла. При нея основен проблем с раната се оказа лъчето, което е правила след предишната операция. Тя няма да слага имплант, трябва да затворят раната.

# 534
  • София /Абсурдистан
Оо как така никой не казва на болните, че на лъче не се ходи с незатворена рана! Дори и да е само 1 мм, трябва да се затвори напълно и чак тогава се облъчва. И аз това го научих по трудния начин също.
Не ходете на лъчетерапия с незатворени рани, че ще си изпатите! Каквото и да ви говорят, изчакайте да зарасне и тогава!
Раба на оОблъчвана кожа зараства много бавно, да се има в предвид. Може да минат няколко месеца. И това се следи от кадърен хирург.

# 535
  • софия
Може би не съм го написала добре. Лъчето е правено след операция преди 17 г. Сега прави само ХТ.
Сега кожата е много изтъняла и се цепеше. Раната зарасна на около 80%.

Значи за ПЕТ скенера трябва да мине операцията по затваряне. Това отдалечава изследването от последната вливка. Дано не е определящо.

# 536
  • в сърцето на държавата
Роси,
Къде се оперира? Събирам мнения...
Момичета, какви добавки пиете, може ли да ми кажете какво да купим.
Чета за билкова кръв, бирена мая, Маоло, фолацид, сангвинорм....

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 16:07 от di_t

# 537
  • София /Абсурдистан
Звънче, попитайте лекарите дали може с рана на пет скенер. Ако пък е нещо спешно, не трябва да се губи време. На мен ми бяха казали да нямам открити рани, нито кървене, но аз и не бях по спешност, така или иначе рака си се беше развил между 2-3 ст. когато отидох за първи път.
Правят изключения, но всеки случай си е отделен и отделно се преценява.

# 538
Роси,
Къде се оперира? Събирам мнения...
Момичета, какви добавки пиете, може ли да ми кажете какво да купим.
Чета за билкова кръв, бирена мая, Маоло, фолацид, сангвинорм....
Да не са твърде много неща наведнъж. Билковата кръв при мен подейства много добре. Препоръчвам и Герисан (кръвен здравец).

# 539
  • София
....
Аз пък да ви се оплача, като че ли при мен ще се оформи проблем с оперираната гърда. По-назад бях ви споделила, че след операцията за премахване на образуванието, което беше 1 см. се получи оток в гърдата от излив на кръв вътре. Приложиха ми някакви манипулации с цел евакуация на кръвната колекция, но без ефект (всъщност ефекта беше, че се получи хематом в гърдата) и така се наложи на следващия ден да ме отворят на ново за да почистят съдържимото.
Е, резултатът от всичко това е, че след четири месеца от първата операция имам хематом в гърдата. Проблема е, че хирурга    твърди, че все някога хематома ще се абсорбира а доктора, при когото отидох за второ мнение казва, че няма да се "стопи" и може с времето да създаде проблем. А и в момента там си имало някакъв възпалителен процес, което не е добре.
Ще изчакаме до юни да ми свършат вливките и ще мислим за нова операция.
Като че ли мисля за поставяне на имплант. Та молбата ми е момичетата с импланти да споделят как са се случили при тях нещата и всичко, което ще ми е от полза да взема решение, на кой хирург да се доверя.
Оправи първо проблемите с гърдата - кой те оперира, странни са тези проблеми...?

За импланти - аз бях при доц. Романски в Надежда, доволна съм, особено предвид факта, че едната гърда е след лъчетерапия от предишна операция преди 4 г., а имплант при лъчетерапия не е лесно нещо.

Общи условия

Активация на акаунт