ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 - Тема 5

• 26 877
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
Аз доколкото разбрах от нашите учители, децата чак на 22 щяло да им бъде ред за присъствено, но нищо не се знае, очаквай - неочакваното, както винаги в последния момент може да променят нещата.
А за това че ще приключат по - рано по някои предмети, и аз мисля че ще правят преговор и ще им даде нещо упражняващо - затвърждаващо, няма да ги оставят айляк. Годината мисля че по принцип им свършва края на юни, но тази измишльотина с проектни дейности която решиха да дадат за всички, заради децата които не са били активни, ми се вижда малко, нещо, като наказателно, все едно са в детската градина, един прави беля, всички биват наказани, тая по физическо ги наказва по същия начин като са присъствено.

# 661
  • Пловдив
Хили се и ми остроумничи, че с четене на условието всеки можел и условията били за тъпаци ...
😂 Ох, как да му реагираш на разсъжденията, не знам.
Така като гледам, ние сме най-назад по литература. Все още са на Принцът и просякът. Дано с българския да са по-напред. По математика класното е този месец, не помня точно датата,  след 20.04.
Поздравления за децата, които са упорити и постигат успехи! Хвалете ги, това са наши наборчета ❤️, много им се радвам.
Имах намерение тази седмица да проконтролирам какво учи, какво знае, да порешаваме малко задачи. Но така както върви ще си остана с намерението. Щом и учителката по математика, която ги държи здраво не им е дала никаква домашна работа, значи имат сериозна нужда от почивка. Изморени са от цялата ситуация, не толкова от учене.
Вече освен края на учебната година, започвам да мисля как ли ще бъде следващата 😐

# 662
  • София
Снощи чух по новините (май на нова тв), че обмислят да върнат 1-4 клас от другата седмица. А от 5-12клас да пускат само по два набора ПО, но се чудят дали да ги въртят през две седмици или през една.

И аз като Gorg0nzola  мисля, че утре ще има някаква яснота поне за следващата седмица. За по-следващата - не се знае...

# 663
  • Mars Hotel
Ох, много се дразня! Оплаквам се, защото знам, че тук ще ме разберете. Моята има сравнително малко домашни за ваканцията, но и тях не ще да седне да направи. С хиляди уговорки сяда да пише по БЕЛ и се почва "ама аз това не го разбирам", "това не сме го учили", "той господинът не обяснява" и така от девет кладенеца вода ми влачи как не може да направи три упражнения. За нея няма учебници и тетрадки - писали са в часа, учебникът е пред нея, обаче да отвори и да погледне - не! Ако я накарам да си прочете урока, все едно я карам декар картофи да прекопае. После почва да мрънка, че щом имала учебник, нямало нужда от учители. Ако може само да им сипват с фунията в главата... Де гиди, като 'зема чехъла!

# 664
Ох, много се дразня! Оплаквам се, защото знам, че тук ще ме разберете. Моята има сравнително малко домашни за ваканцията, но и тях не ще да седне да направи. С хиляди уговорки сяда да пише по БЕЛ и се почва "ама аз това не го разбирам", "това не сме го учили", "той господинът не обяснява" и така от девет кладенеца вода ми влачи как не може да направи три упражнения. За нея няма учебници и тетрадки - писали са в часа, учебникът е пред нея, обаче да отвори и да погледне - не! Ако я накарам да си прочете урока, все едно я карам декар картофи да прекопае. После почва да мрънка, че щом имала учебник, нямало нужда от учители. Ако може само да им сипват с фунията в главата... Де гиди, като 'зема чехъла!

Действай и не се чуди, докато все още можеш, ако не можеш да я накараш по някакъв начин да чете и само ти овърта може да предложиш да изгледа клиповете на уроците в тубата на академико, поне от там може и да разбере и да схване нещо което е пропуснато. За някои неща по БЕЛ пък може да се изгледа и филма.

Помня навремето като малки колко бяхме ощетени откъм технологията, тогава по тв - то пускаха някакви филмчета свързана с математиката, жалко че не си спомням как се казваха, но пък и те си бяха за по - малките деца, в единия епизод бяха оставили един шоколад на масата и бележка до него, детето като стане да я прочете, трябваше да си научи първо уроците и после да свърши задачите които му са поставили за през деня, и когато бъде готово ако е разкрил гатанката която му беше поставена за накрая, щеше да си получи шоколада, поне това е едната част която съм запомнила. А сега от всякъде ти изкача информацията и пак ги мързи да погледнат, говоря за децата като моята девойка, която нищо не прави по цял ден, мързи я даже да гледа.

# 665
  • Майничка
Момата пише съчинение. Обеща да ми го покаже, но след като предаде, а после щяла да се опита да направи "по-така" клипче за гаврошовците. След издънката по физическо всички срокове се спазват.😁

# 666
Похвалвам детето, вчера като се прибрах от работа го намерих да решава задачи. Трябвало да упражни моделирането на уравнения - нещо ни бил много сигурен в знанията си там. Проверих го за Т няколко пъти - нямаше.Имам подозрения, че ще иска нещо и сега се подмазва. Другият вариант е просто да го е напуснал мързела и да е станал съветен, но се съмнявам.

# 667
  • София
Да взема и аз да се оплача. Моят спортист вчера се контузи на тренировка. Готви се за състезание, сега не се знае дали ще участва. Глезенът е усукал, не е успял да го счупи. Боли го, трудно стъпва, но отока почти спадна. От снощи го мазах с какви ли не бабешки рецепти и има ефект. Направо побелях, това му е поредната контузия. Но важното е да е жив и здрав.
И на нашия клас им бяха казали, че май ще ги връщат ПО преди Великден. Ама, кой знае, не ми се вярва.

# 668
The only one, бързо да му минава. Здраво стягане с бинтове ще трябва, известно време. Какво тренира младежът?
И моят има понякога проблем с глезените. Обаче не се контузва на тренировки, а докато върви. Не знам как върви или по-скоро къде блее докато върви, за да стъпва накриво.

# 669
  • София
С бойни изкуства се занимава.  Стегнала съм го с бинт, дано мине бързо.

# 670
Това с глезена ми напомни една случка от моите ученически години. Някои от вас сигурно помнят как през целия месец май се маршируваше здраво в голямото междучасие, за да се тренира за манифестациите. Та пристигам една сутрин в училище едва-едва пристъпвайки, защото предната вечер много здраво си ударих глезена, ходех и на карате тогава. Заместник директорката като ме видя, искаше направо към болницата да ме запрати. Най-хубавото в цялата ситуация беше, че отървах маршировките. Само след няколко дни започнах да си стъпвам почти нормално, но така и не слизах на двора да марширувам.  Цял месец се оправдах с контузения крак и никой не ме закачаше. Стоях си спокойно вътре, докато другите мереха плаца. 🤣

# 671
ЗдравейтИиии 🤗
Аз вяканцувам здраво, момата не чак толкова 😜
Пише някакви домашни чат-пат, чете яко нейни книжки, готви - днес мъфини, палачинки и сега пак мъфини... Аз съм доволна 😂😂😂 и дебела... Вчера така се отнесохме в хубавото време, че пропусна урока по китара 🤪
Момичета, хвалете ги децата. Няма завист или уроки тук. Нека всички им се радваме или пожалим тогава когато трябва 🤗 Няма само да се оплакваме я ✌️
Веднага похвалвам моята: чуни мъфини прави и не й пречи, че формулата за лице на ромб(все пак е от най-простите) все я забравя... Само аз се ядосвам май.
В този ред на мисли някой има ли формулите, които дават на децата на НВО по Мат?

# 672
  • Сф
Моята също е с проблемни глезени и колена.Претоварили се и край! За изкълчено,аз слагам , ама веднага още настърган стар картоф.Това го знам от лекар на отбор отдавна ( имам приятелка футболистка) тя ми каза .И смъква отока. Нашите днес кросче 5 км за старт на деня.
Дойде проверен тест в тиймс, хм дано хване 4 , математиката е:) Само да да са здрави всички!
П.п.И аз една хвалба направих ха ха, хич не си го слагам на ❤️

# 673
В този ред на мисли някой има ли формулите, които дават на децата на НВО по Мат?

# 674
Дидева, 🤗... Любимата съфорумка
Как винаги знаеш къде си нужна?
Дидева - министър... Не беше случайно туй скандиране 😉
Заповядай един коктейл 🍹, пък догодина ще те чакаме почетен член на групата 🍀

Общи условия

Активация на акаунт