Отговори
# 435
  • София
Мира, благодаря Ви за отговора!

# 436
Здравейте
Мога ли да давам на 9 месечно бебе чай от мащерка
Благодаря

Здравейте, билковите чайове за бебета и малки деца имат риск от предозиране. Мащерката понижава кръвното налягане и не е безопасна. По-безопасни са плодовите чайове, като чай от шипка например. При простуда може да се дава чай от листа на малина. Ако бебето няма оплаквания, за предпочитане е да давате вода и обичайното му мляко.

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 12:39 от Рaдост

# 437
Здравейте
Мога ли да давам на 9 месечно бебе чай от мащерка
Благодаря

Здравейте, билковите чайове за бебета и малки деца, имат риск от предозиране. Мащерката намалява кръвното налягане и не е безопасна. По-безопасни са плодовите чайове, като чай от шипка например. При простуда може да се дава чай от листа на малина. Ако бебето няма оплаквания, за предпочитане е да давате вода и обичайното му мляко.

Много Ви благодаря

# 438
  • София
Моля ви за съвет как да накарам дете на 2 години да приема вода или други течности? Какви сокове е позволено да се правят за тази възраст? Благодаря!

# 439
здравейте Мира Делчева,
Бих помолила да дадете някакви позитивни хомеопатични решения преди, по време и след нормално раждане? Благодаря.

# 440
Моля ви за съвет как да накарам дете на 2 години да приема вода или други течности? Какви сокове е позволено да се правят за тази възраст? Благодаря!

Здравейте, за тази възраст подходящи течности са вода, айрян, плодови чайове без захар и неподсладени сокове, супи, бульони. Може да правите смути с плодове и зеленчуци заедно, хубаво е да използвате целия плод, който да се блендира, а не фреш, за да се запазят фибрите. Смути може да се приготви с прясно или кисело мляко, пресен плод, лъжичка ядков тахан или шепа зеленолистни зеленчуци.

# 441
здравейте Мира Делчева,
Бих помолила да дадете някакви позитивни хомеопатични решения преди, по време и след нормално раждане? Благодаря.

Здравейте, тази статия за Възстановяване след раждане ще Ви е полезна: https://miradelcheva.com/vazstanovjavane-sled-razhdane/. За преди раждане зависи има ли някакви оплаквания, профилактично нищо не  е нужно да се приема. По време на раждане, за болката е полезна Arnica montana, както и след раждането. След раждането се подхожда според специфичните оплаквания, ако има такива. Може да ми пишете на имейла ако има конкретни симптоми, mira@miradelcheva.com.

# 442
  • София

Здравейте, за тази възраст подходящи течности са вода, айрян, плодови чайове без захар и неподсладени сокове, супи, бульони. Може да правите смути с плодове и зеленчуци заедно, хубаво е да използвате целия плод, който да се блендира, а не фреш, за да се запазят фибрите. Смути може да се приготви с прясно или кисело мляко, пресен плод, лъжичка ядков тахан или шепа зеленолистни зеленчуци.
Благодаря ви! Храним се от детската кухня на която вие сте консултант и менюто е прекрасно!

# 443

Благодаря ви! Храним се от детската кухня на която вие сте консултант и менюто е прекрасно!

Благодаря и аз за обратната връзка, радвам се, че сте доволни и си хапва детенцето! Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 09:40 от Рaдост

# 444
Здравейте, моля за мнение за захранване на бебе на 6м. С атопичен дерматит е. Започнахме с тиквичка, след 5 дена въведох морков, но се обрина, продължих още 4 дена само с тиквичка, като вчера изяде около 100гр. От днес ни посъветваха да дам оризова каша. Започнах с 3л.на обяд. Мога ли в кашата да слагам тиквичка примерно пак. Или да давам тиквичка по-късно през деня? Или няколко дена да увеличавам кашата? Също мога ли след няколко дена да я дам примерно с пъпеш? Всякакви съвети ще ми бъдат от полза❤️

# 445
Здравейте, дали може да ми помогнете да намеря препоръките на Световната здравна организация, за това колко яйца, месо и млечни продукти трябва да ядат децата над 3 години и нагоре на ден/седмица. Не успявам да се ориентирам в сайта им... За бебета и проходими деца има много информация за препоръчителни дневни/седмични дажби, но след 3 вече не е толкова лесно да се намери информация

# 446
Здравейте, моля за мнение за захранване на бебе на 6м. С атопичен дерматит е. Започнахме с тиквичка, след 5 дена въведох морков, но се обрина, продължих още 4 дена само с тиквичка, като вчера изяде около 100гр. От днес ни посъветваха да дам оризова каша. Започнах с 3л.на обяд. Мога ли в кашата да слагам тиквичка примерно пак. Или да давам тиквичка по-късно през деня? Или няколко дена да увеличавам кашата? Също мога ли след няколко дена да я дам примерно с пъпеш? Всякакви съвети ще ми бъдат от полза❤️
Здравейте, обичайно се въвеждат няколко зеленчука. Може да въведете безглутенова каша като оризова каша, по-скоро на отделни хранения ги давате зеленчуково пюре и каша. След това към зеленчуковото пюре се добавя и месо и 1/4 жълтък, като се редуват през ден. С плодовете може да изчакате в 7 месец да започнете да добавяте в кашата.

# 447
Здравейте, дали може да ми помогнете да намеря препоръките на Световната здравна организация, за това колко яйца, месо и млечни продукти трябва да ядат децата над 3 години и нагоре на ден/седмица. Не успявам да се ориентирам в сайта им... За бебета и проходими деца има много информация за препоръчителни дневни/седмични дажби, но след 3 вече не е толкова лесно да се намери информация

Здравейте, за СЗО не мога да цитирам какви са препоръките. Но Ви споделям линк към Наредба 6 на Министерство на здравеопазването за здравословно хранене на децата от 3 до 7 години. Накрая има таблици с препоръчителния прием на храните: https://ncpha.government.bg/uploads/za%20nas/struktura/NAREDBA__ … ski_zavedeniq.pdf

# 448
Здравейте, имам лека болка ниско долу в корема и кръста. Преди два дни имах подобни леки болки ниско в корема. Нямам кървене.
ПМЦ : 16.08.2023
По мои изчисления съм в 5 г.с.
Пуснах си два теста ЧХГ през 48ч. съответно 242 и 581.
Имам два спонтанни аборта и биохимична бременност. 
Бих искала да попитам дали тези болки и неразположение са нормални или има опасност от извънматочна бременност ?
Нямам възможност за гинекологичен преглед в следващите 15 дни.
Благодаря предварително !

# 449
Здравейте, имам лека болка ниско долу в корема и кръста. Преди два дни имах подобни леки болки ниско в корема. Нямам кървене.
ПМЦ : 16.08.2023
По мои изчисления съм в 5 г.с.
Пуснах си два теста ЧХГ през 48ч. съответно 242 и 581.
Имам два спонтанни аборта и биохимична бременност. 
Бих искала да попитам дали тези болки и неразположение са нормални или има опасност от извънматочна бременност ?
Нямам възможност за гинекологичен преглед в следващите 15 дни.
Благодаря предварително !

Здравейте, най-добре е да се направи преглед при гинеколог и да се види всичко наред ли е. Има специалисти, които проследяват жени с риск от спонтанен аборт, може да ми пишете на имейла за повече информация mira@miradelcheva.com.

Общи условия

Активация на акаунт