Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пълни права за бащата?

 • 7 733
 • 60
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 13 663
А ти какво очакваше - да защитим прищевките на някакъв сульо, който 3 години след като е оставил децата си при майка им се е сетил да се прави на супер татко? И то точно, когато бившата му е щастлива, финансово стабилна и бременна. Случайност? Не мисля!

# 31
 • Мнения: 9 438
Не звучат нещата сериозно, защото са и преразказани, т.е не директно от бащата и може да има и тълкуване от страна на авторката. Пък и всеки е на страната на близките си. Ние не познаваме нито майката, нито децата, нито бащата. Няма да е първият, който от яд иска да направи нещо срещу бившата си, няма и да е първи случай майка да не полага грижи за децата, особено след появата на бебе. Наскоро имаше и друга тема, от леля, която пишеше, че голямото дете е пренебрегвано от страна на втория баща и майка си за сметка на природеното. И да, има и такива случаи.
Лично мнение - бащата да поиска по-често контакти или равни права с майката, или както там се води и да прекарва повече време с децата, а не само две събота месечно.
Някой пишеше да заведе той детето на лекар, но ако е в конфликт с майката дали тя би позволила?

# 32
 • София
 • Мнения: 9 332
Явно сме прави, след като така се врътна роднината на мъжа, без да може да защити с факти правотата на бащата.

# 33
 • INFJ
 • Мнения: 7 801
Еми те "фактите" са в първият пост. А и на всеки му е ясно, че тези теми са загубена кауза. И аз не разбирам защо вместо да се отговори на въпросите в случая, започват теориите какъв сульо е бащата, видиш ли, защото бившата била бременна. Най-вероятно след 3 години вече грам не го вълнува, че е бременна и каквато ще да е.
Имах комшия, който се бореше така за детето си. Изобщо не го интересуваше бившата му с кой си ляга, тя беше бита карта, искаше просто да си вижда детето и друго не го интересуваше.

# 34
 • София
 • Мнения: 9 332
Е, какви са фактите? Че 3 г. не е взел децата, а ги иска сега точно. И явно има пряк свидетел, че децата ядат само боклуци, стоят всяка нощ до късно и не се водят на лекар, когато са болни. И този пряк свидетел готов ли е да се яви в съда?
Ако бащата сериозно го беше грижа, щеше вече 3 г. да води съдебни битки. Но, базирайки се на професионалния ми опит и на реакцията на роднината му, мога само да замълча при търсенето на съвет по форумите.

# 35
 • Мнения: 7 191
Здравейте. Мой близък има с бившата си две деца момиченца на 9 и 6г. Разведени са от 3 години. Въпроса ми е има ли начин бащата да получи пълни права или по-големи права над децата поради следните причини: децата са хранени само с боклуци, оставени са да правят каквото си искат, не ги къпят по цяла седмица, оставят ги пред телевизора до 10-11 вечерта, бащата им купува витамини, различни подкрепящи имунитета продукти, майката не им ги дава, голямото момиченце има някакъв гинекологичен проблем, което е стряскащо за малко дете, но майката не обръща никакво внимание, наскоро малката все се оплаква, че много я боли крачето, майката изобщо не й обърна внимание или да я заведе на лекар.
Въпроса ми е как може да се докаже немърливото отношение на майката и дали на основанието на такива неща, има някакъв шанс да бъдат дадени повече или всички права на бащата? Майката ще ражда скоро от друг мъж, с който живее и съвсем няма да поглежда децата от моя близък. До колкото знам децата казват, че им е по-добре при баща им, но за съжаление той в момента е на борсата и финансово е зле, докато майката разполага с много пари...
Вашият близък да си намери работа, да си наема адвокат и да реши какво ще прави.
От написаното тук не виждам нищо което да налага децата да се вземат от майката.
Това с витамините и подкрепящи имунитета продукти...направо ме разби.

Ооооо ама то имало продължение.....
Ужас! Само като ви чета заядливите коментари мога да ви съжалявам... И вие се наричате майки:dizzy_face: Повдига ми се от гнусните ви коментари по адрес на човек, когото не познавате, измисляте си някакви истории, само за да защитите едната женска чест.... Ц ц ц... Изобщо нямам и намерение да ви отговарям. Живейте си с турските сериалчета, жалки кифли.... Свикнали целия свят да им бъде длъжен.... Какво ли се очудвам, че бившата му е такава... Че то е пълно с такива глезени пуйки...
Модератор може да изтрие темата. I'm done here.
Прекрасна майко, коментираме вашият пост  а не човека. Вие го познавате и сте написали тази глупост.
Естествено тя има и странични фактори и други страни. Затова всеки се опитва да допълни картинката.
А обидите Ви към жените във форума не Ви правят чест....грозно, просташки и най-вече инфантилно.

И накрая почвам да се чудя- защо се пускат тези теми.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 16:12 от Hope for Two

# 36
 • Мнения: 2 749
Явно настоящата на супер таткото очаква дружно да бъде оплюта бившата.

# 37
 • София
 • Мнения: 9 332
Надали е настоящата. Звучи като майка му или сестра му, или друга кръвна роднина.

# 38
 • Мнения: 13 663
Надали е настоящата. Звучи като майка му или сестра му, или друга кръвна роднина.

Точно така. Коя настояща на мъж, който е безработен, ще иска освен да издържа него, да поеме и двете му деца? Абсурд!

А мъжа е оплют дружно, защото разказаната история е до болка позната на голяма част от разведените жени пишещи във форума. И вариантите са винаги два - или бащата след развода зарязва децата и чак години след това се сеща, че не може да диша без тях, или веднага след поискан развод започват да заплашват с отнемане на децата. В този случай на лице е до болка познатия вариант 1. Ами няма как да получи подкрепа - не и в женски форум!

# 39
 • Мнения: 2 749
Ооо, има и такива, дето го играят спасителки. Друга тема е, че не знаят какво си пожелават.

# 40
 • Мнения: 16 574
Елунария, на какви въпроси да отговорим, като не ни се каза пък на нас откъде ще взема пари таткото да отглежда две деца? Впряга малко каруцата пред коня. Ми, осигури си доход, достатъчен за трима, пък тогава мисли да вземаш децата. Тамън дотогава майката да си роди бебето без стрес и да й вадят душата със заплахи...

# 41
 • INFJ
 • Мнения: 7 801
Защо някой на теб трябва да дава отчет как ще си гледа децата? Може да има спестявания, може да има роднини, които ще му помогнат, имоти, които да продаде... И къде пише, че бащата заплашва майката? Айде стига филми...

# 42
 • Мнения: 22 867
То и това, че може да има спестявания, имоти, роднини също е филм. Авторката конкретно пита:

Цитат
Въпроса ми е има ли начин бащата да получи пълни права или по-големи права над децата поради следните причини:
Скрит текст:
децата са хранени само с боклуци, оставени са да правят каквото си искат, не ги къпят по цяла седмица, оставят ги пред телевизора до 10-11 вечерта, бащата им купува витамини, различни подкрепящи имунитета продукти, майката не им ги дава, голямото момиченце има някакъв гинекологичен проблем, което е стряскащо за малко дете, но майката не обръща никакво внимание, наскоро малката все се оплаква, че много я боли крачето, майката изобщо не й обърна внимание или да я заведе на лекар.
Въпроса ми е как може да се докаже немърливото отношение на майката и дали на основанието на такива неща, има някакъв шанс да бъдат дадени повече или всички права на бащата?

И сама пише, че "за съжаление той в момента е на борсата и финансово е зле". Не знам с какви свидетели ще докаже посочените твърдения и нем/Ъ/Арливо (явно от мърла)  поведение на майката, и кой съд ще му даде пълни права над децата при това лошо финансово състояние. Да, би могло да се очаква и, че ще се замогне, по-нормално е тогава да вади претенции. За момента не мисля, че има козове.

Но и авторката е много "любезна", иска мнения и като не ѝ харесаха, издемонстрира "добро възпитание":
Скрит текст:
Ужас! Само като ви чета заядливите коментари мога да ви съжалявам... И вие се наричате майки:dizzy_face: Повдига ми се от гнусните ви коментари по адрес на човек, когото не познавате, измисляте си някакви истории, само за да защитите едната женска чест.... Ц ц ц... Изобщо нямам и намерение да ви отговарям. Живейте си с турските сериалчета, жалки кифли.... Свикнали целия свят да им бъде длъжен.... Какво ли се очудвам, че бившата му е такава... Че то е пълно с такива глезени пуйки...
Модератор може да изтрие темата. I'm done here.

"Жалки кифли, пуйки, гнусни коментари"........дано бащата е различен.
Темите не се трият, заключват се.

Иначе аз също познавам самотни бащи, двама на брой, които сами се грижат за децата си. Е, с помощта на баби, разбира се.  Но нямат проблем с финансовата страна.

# 43
 • Мнения: X
Защо някой на теб трябва да дава отчет как ще си гледа децата?
Аха, значи дава отчет, че бащата е безработен, но не може да даде отчет с какви средства възнамерява да издържа тези деца. Кооолко удобно.

# 44
 • Мнения: 16 574
Елунария, защото се очаква съвет как да стане каквото иска.
Разбира се, това налага изясняване на някои факти.

Общи условия

Активация на акаунт