Октомврийчетата в нас растат - мами с термин ОКТОМВРИ 2021 (тема 2)

• 30 616
  • 761
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, може ли да ми обясните как точно протича изследването "фетална морфология" и биохимичен скрининг? Извинете за тъпите въпросчета, но всичко ми е за пръв път...

# 181
Меделинче, Мариелче, съжалявам! Но всяко зло за добро, казват хората! Може да си имате лятно бебе на 2022 година 😊🍀🙏 Късмет и успех с процедурата да мине без усложнения 🍀

И аз да отчета, от вчера вече си имам и бонус гадене. Днес ме боли стомаха и дори и кафе не искам да помириша, а обичам кафе. За щастие съм в отпуск тази седмица, ще разкарам децата по учебни заведения и ще си легна 😊
Честита Баба Марта на всички, да ни донесе здраве 🍀

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 08:03 от bubamara9

# 182
@Мариелче, много, много прегръдки! Тук около мен казват, че това се случва, ако нещо не е наред с плода и в крайна сметка - всяко зло за добро, колкото и ужасно да звучи в този случай.

Аз реших да ви послушам и отидох на преглед за лекото зацапване, казаха, че нищо ми няма според тях и да пия утрогестан. Въпреки това, като видях диагнозата “заплашващ аборт” и много съжалих, че не мога да си сипя едно.

# 183
  • София/Севлиево
Добро утро и честита Баба Марта.Бъдете здрави .
Мади и Мариела,много,много съжалявам.Успех .След мисед се забременява много лесно.Има тема Кюртаж и забременяване след това-ако имате нужда от подкрепа това е мястото Hug

# 184
  • au bout du monde
Момичета, може ли да ми обясните как точно протича изследването "фетална морфология" и биохимичен скрининг? Извинете за тъпите въпросчета, но всичко ми е за пръв път...

Гледат те на ехограф, само че доста по обстойно. Измерват всичко на бебето. После се взима кръв за да се направи изследването.

# 185
Честита Баба Марта! Да сме здрави, румени, засмени, октомври да се радваме на бебчета бели с бузки червени Heart

Меделин, Мариелче, бъдете силни и гледайте само напред! Най-хубавото предстои!

CandyR на мен много ми помогна инхалатор. С две инхалации всичко отшумя.
morganst28 и на мен ми се случи след секс да имам зацапване за един ден и четох че уж се случва, но беше по-скоро кафяво-розовеникаво. Ако не отмине за ден два, иди пак да те видят Wink

# 186
Честита баба Марта🔴⚪

# 187

Биохимичният скрининг е взимане на кръв за изследване и общо взето са общи статистически данни.
Феталната морфология се прави с коремен ехограф и представлява обстойно разглеждане и замерване на бебчето, проверка на всички органи и системи.

Здравейте, момичета! Честита Баба Марта с пожелание за пухкави розови бебчета на финала Simple Smile

Реших, че е крайно време и аз да се представя, макар че малко ме е страх все още. На 31г. съм и съм в 6г.с и 6 дни според приложението. Това е втора бременност за мен, като първата приключи в 16г.с. на 7-ми октомври миналата година с аборт по медицински причини.
Вече съм в болнични, тъй като лекарят ми прецени, че иска активно да почивам.
Снощи си изкарах акъла, защото видях някакво леко зацапване, но толкова беше малко, че вече не знам дали не съм си въобразила. Утре съм на лекар и се моля да чуя сърчице и всичко да е наред.
На всичко отгоре съм с цистит и откачам. Гади ми се много повече от предния път, но днес мисля да пазя леглото.

На двете момичета с миседи желая от сърце бързо възстановяване. Знам,че минавате през ада в момента, но най-важното сега е да се възстановите бързо и скоро пак да се запишете в отчетните теми. Тук във форума има теми, където може да видите какви изследвания е хубаво да пуснете след случилото се. Ако имате нужда да поговорите с някой, който го е минал, пишете ми, винаги съм насреща.

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 10:10 от Bobby_g

# 188
Здравейте, какви витамини приемате?
Предвид, че трябва да пия само метилирани форми не съм сигурна кой да избера и кога да започна.
Докторът май пропусна това, а не ми се чака до следващия преглед.

# 189
Здравейте, какви витамини приемате?
Предвид, че трябва да пия само метилирани форми не съм сигурна кой да избера и кога да започна.
Докторът май пропусна това, а не ми се чака до следващия преглед.
Освен фолиевата киселина, лекарката ми изписа и Елевит. 🤗

# 190
Днес мина и моят преглед. Оказа се, че оставам с едно бебенце. Предния път чух две сърца, но едното е спряло да се развива и ще се резорбира. За щастие ми остава едно здраво добре развито до момента Simple Smile
Честно казано се успокоих и си отдъхнах. С два плода притесненията са много...
Така е трябвало.
Успех на всички Simple Smile

# 191
Едно,едно нека е живо и здраво 🍀🍀🍀🍀🍀

# 192
  • Bарна, морето, сините вълни
Момичета, много съжалявам за лошите новини! Но важното е вие да бъдете здрави, всичко ще се нареди и ще имате рожби точно тогава, когато телата ви са  готови! ❤️

Честита Баба Марта! Желая здраве на всички!

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 12:16 от DespicableMe

# 193
Честита Баба Марта! Мина и моя преглед днес.  Видя се ембрион, засякоха и пулсации. Малко назад върви, но засега всичко е ок. Аз в събота пак имах розово зацапване и бях на тръни. След 2 седмици съм на контролен. Макар че аз за другата седмица си запазих час при гинеколожката, при която ходя по принцип.

# 194
  • омъжена
Честита Баба Марта!
Здрави засмени румени щастливи. Аз на Рождения ден на малката казах на майка ми ,вече последна разбра,защото знаех,че ще е против. Каза,че хората се чудят как да оцелеят с този Covid а ние глупости. Но после и мина и се радва. Все пак трето нормално.

Общи условия

Активация на акаунт