Октомврийчетата в нас растат - мами с термин ОКТОМВРИ 2021 (тема 2)

• 30 090
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
Да, аз също мислех да питам относно това какво става като излезеш в болничен по-рано. Скъсява ти се майчинство или ти намаляват парите? Идея си нямам

# 556
Момичета, здравейте!
Присъединявам се към драмите с кръста - и мен ме боли ужасно, особено ако съм по-дълго време на крак. Ходих на преглед, гледаха ме - всичко било наред Simple Smile)

Но - пиша ви за съвет по друга тема. Накратко заради жълто течение и същия този кръст докторката ми пусна урина. Резултатът - enterococcus faecalis с микробни число 10^5.

Изписа ми аугментин за 10 дни на 8 часа по едно. В 10-Та седмица съм. Чета много мнения и все различни. На места се казва, че не е окей да се прилагат такива терапии преди третия месец. На други - че подобен род инфекции са опасни и трябва да се лекуват. Моля ви за съвет - сблъсквала ли се е някоя от вас с подобен проблем.

Много ми е притеснено. Знаете как е - всеки ден нещо ново изкача Simple Smile)

Благодаря ви момичета и от сърце ви пожелавам хубави и здрави бебчета!

# 557
  • София/Севлиево
И аз съм на 37,юли ще стана на 38(раче съм).Със съпругът ми сме заедно от почти 17 години.Днес ходих на лекар,че снощи след приема на Акард ми тръгна розово течение и през нощта до обяд премина в кафяво.Там си е бебето,пораснало до цели 11 ММ(точно си отговаря,в нета намерих инфо за бременността седмица по седмица и излиза,че е колкото една боровинка ❤️).Разбрахме се с док да се видим чак на 30.03 за пренатеста,но ако имам нужда и от друг преглед той винаги е насреща.Чак ми е неудобно вече,та ние през около 5-6 дни се виждаме,но с тези мои три миседа чак при раждането ще си отдъхна малко.Иначе много ми се гади и много ме болят гърдите,ама все тъй да е-дава ми някакво спокойствие.
Аугментин е подходящ за бременни.По-добре АБ, отколкото да се случи нещо сериозно.

# 558
Тъй като болките ми бяха доста силни отидох да ме видят всичко с бебето е наред расте,само ми пусна обикновенна урина за да видим какво ще излезне за бъбреците,тъй като и аз имам жълтеникаво течение може би ако кма нещо ще го лекуваме,та това е
Ели, много се радвам че всичко е наред 💕
Успех на всички 🌷🍀

# 559
Бях на преглед,  най-накрая се записах на ЖК. Видях си кюфтето почти 4см е, аз съм в 10 г.с +1 ,отговаря на 10 г.с+4 . До края на бременността ще съм в болничен, затова днес АГ ме прати в болницата,която работи за да ме приемат формално. Към 25.03 ме вика за изследване на синдром на Даун

# 560
Момичеъа излезнаха ми резултатите от обикновенна ще може ли някой да ми каже тези левкоцити притеснителни ли са

# 561
Инфекция на пик.мехур, бъбреци..
Това стерилна урина ли е?

# 562
Не е стерилна, отидох с болки в бъбреците и сега пратих на док изследванията да видим какво ще каже...

# 563
Не е стерилна, отидох с болки в бъбреците и сега пратих на док изследванията да видим какво ще каже...
Най-вероятно ще иска стерилна урина, може да ти изпише АБ.

# 564
Момичеъа излезнаха ми резултатите от обикновенна ще може ли някой да ми каже тези левкоцити притеснителни ли са
При бременност е нормално да са завишени левкоцитите и СУЕ, моите също излезнаха малко над референтните стойности, но док ще каже най-добре Wink

Bodlichka моят док ми препоръча няколко специалиста за скрининг и една от тях беше д-р Чавеева от клиника Щерев. Стискам палци скоро неразположенията да отминат 🤞

# 565
  • София
На бактерии не пише да има, значи няма смисъл и от стерилна.
Стерилната урина се пуска, за да се види какви бактерии растат. (В случая- никакви)
Не знам как да тълкувам само един завишен показател. Няма епител, няма кръв, няма бактерии.

Кажи после какво ти е казал лекаря. Като цяло - при бременност всичко е възможно. Затова и се гледа цялата картинка, а не един-единствен показател.

# 566
Благодаря ❤️ ще изчакам утре да ми отговори (дано) няма да и звъня да я притеснявам сега

# 567
Относно болнични от рано, единствено намалява сумата за майчинство, защото се изчислява като се вземат месечни възнаграждения 18 месеца назад, сумата се дели на месеците, на дни и така се формира сума. Та има някакво намаление, но в повечето случаи не е фатално.
Относно децата, разводите и семейните сериали 😜 и аз съм в такъв, така че горе главата. Всеки си е минал по пътя и всеки има право да си търси щастието. Аз на 24 родих баткото и накрая на същата година се разведох. Години по-късно срещнах мъжа си и сега ще имаме второ общо дете. Турски сериал 😂 Въобще не позволявай те горските схващания да ви разстройват 🍀

# 568
Момичета, има ли някоя, при която симптомите да отшумяват? От онези дни ми се гадеше и гърдите ми бяха супер напрегнати, а днес почти нищо. Притеснявам се дали всичко е наред 🙄

# 569
Боби, при мен е така. В 9г.с. съм. Не се притеснявай, мисля, че е нормално да почват да отшумяват. Гърдите днес даже малко спаднали ги усещах сутринта, следобяд пак ср напрегнаха и зърната ме заболяха много. Не ми се е гадно от 2 дена някъде или поне не колкото допреди това. Също се чувствам по-добре, но и не съм имала и кой знае колко лошо гадене и повръщане, де. В четв съм на лекар и вече нямам търпение да видя бебчето.

Общи условия

Активация на акаунт