Октомврийчетата в нас растат - мами с термин ОКТОМВРИ 2021 (тема 2)

• 30 080
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
Боби, при мен е така. В 9г.с. съм. Не се притеснявай, мисля, че е нормално да почват да отшумяват. Гърдите днес даже малко спаднали ги усещах сутринта, следобяд пак ср напрегнаха и зърната ме заболяха много. Не ми се е гадно от 2 дена някъде или поне не колкото допреди това. Също се чувствам по-добре, но и не съм имала и кой знае колко лошо гадене и повръщане, де. В четв съм на лекар и вече нямам търпение да видя бебчето.
Аз май още утре ще отида. До петък ще психясам със сигурност ( мислех тогава да ходя да се регистрирам).
Иначе съм в 8г.с. от днес и също не съм повръщала, но вече и гаденето спря.

# 571
Момичета, има ли някоя, при която симптомите да отшумяват? От онези дни ми се гадеше и гърдите ми бяха супер напрегнати, а днес почти нищо. Притеснявам се дали всичко е наред 🙄

Няколко пъти ми се случи. Точно се притесня и аз и след два дни ме удря с нова сила - и гаденето и гърдите. Спокич

# 572
Отговор от Аг: звънна ми сега иска задължително утре стерилна да пусна плюс консултация с нефролог да се огледат бъбреците и мехура и чака обратна връзка,евала на жената страхотен лекар не е на работа днес ама пак ми отговори аз ходих при нейна колежка просто е страхотна....

# 573
Hariom1, стискам палци всичко да е наред. Явно лекарката си гледа работата и ще държи всичко под контрол. Моя приятелка получи бъбречна криза докато бременеехме с първите, беше за 5 дни в патологична и я оправиха. Детето си е здраво, право и на нея също нищо и няма. Разказвам само да се успокоиш 🍀
Относно симптомите, аз нямам болки, течение, придърпване и тн. Също и гаденето изчезна почти. Обаче днес нов бонус, кръвното ми е ниско и все ми се виеше главата и ми стана лошо, все едно съм препила 😂 Иначе гърдите, ооо аз там съм много зле-подут, напрегнати и от всяко дете по 2 размера съм отгоре, сега с трето нещата ескалират 😂 Дано поне после спадат.

# 574
Момичета имам нужда от съвет. Тази вечер бях на преглед днес точно влизам в 9 г.с. Като АГ ми каза да нося направление номер 9 за избор на АГ , на вас искаха ли ви толкова рано? И ако реша как мога да я сменя иска се обратно или ново от личен лекар? Каза ми че скоро трябва да запиша час за биохимичен , но идваш специалист в МЦ, в който работи и по-добре него да избера. Питах я чисто информативно за пренатеста, и веднага и светнаха очите, набута ми брошура на Афродита име на жена и телефонен номер да звънна и до утре да и кажа за кога съм записала час. Казах и че не съм сигурна дали ще го правя, но се направи на луда и продължи да ми бута брошурката.. честно казано много се издразних и се чудя как мога да я сменя и как се взима обратно въпросното направление.. мисля че е редно да ми предостави цялата информация, а не да пробутва “нейни хора”.. плюс това хич ме се почувствах информирана.. искам да запиша час ори Стратиева а знам че се прави до 12 г.с ме знам дали ще има свободни часове.. 🥺😭😭😭 също показах и резултат от глюкозата 5,44 ендокринолога ми каза, че е висок а тя дори не му обърна внимание...

# 575
Cutie, аз още на първия преглед си бях взела направление 9 и се записах при док. Ти щом сега тепърва ще вземаш можеш да си избереш лекар. До колкото знам, дори да си записана при някой док с направление можеш веднъж да го смениш.

# 576
  • Асеновград
Аз едвам ще си изчакам прегледа на 18-ти за ЖК, чудя се много дали да не си ида при частния преди това на преглед ама не знам дали ще ме успокои или ще ми каже лоша новина, и аз не знам какво да правя, това за майчинството че намаля не го знаех, аз започнах работа преди месец и преди това бях безработна една година, това означава ли че ще ми сметнат само 9-те месеца които съм била в болничен и това ще ми е майчинството??
Дано всичко да е наред, нямам силни болки, но това кафяво зацапване ме държи на тръни, като че ли по-бързо минава от хапчетата (сравнение с миналата седмица). Гледам да мисля положително и ме всичко ще е наред с всички ни!
Иначе днес една приятелка ме изненада като каза че е бременна, и то в 20-та седмица, а тя разбрала едва миналата седмица защото започнало да рита!! И се сетих за онова предаване по TLC “ Не знаех че съм бременна!” Но тя има и друго дете което още няма годинка, на 10-11 месеца е и кърми и каза че след раждането е имала един път цикъл и това е, след това вика нищо нямах, аз останах потресена!😂😱 Не знаех че ако кърмиш нямаш цикъл, или поне при нея така е било, много странно ми се видя. Но много се зарадвах, исках и аз да и кажа че съм бременна но в моя случаи ще си помълча поне още малко, да мине следващия преглед и ще видим.

# 577
Момичета имам нужда от съвет. Тази вечер бях на преглед днес точно влизам в 9 г.с. Като АГ ми каза да нося направление номер 9 за избор на АГ , на вас искаха ли ви толкова рано? И ако реша как мога да я сменя иска се обратно или ново от личен лекар? Каза ми че скоро трябва да запиша час за биохимичен , но идваш специалист в МЦ, в който работи и по-добре него да избера. Питах я чисто информативно за пренатеста, и веднага и светнаха очите, набута ми брошура на Афродита име на жена и телефонен номер да звънна и до утре да и кажа за кога съм записала час. Казах и че не съм сигурна дали ще го правя, но се направи на луда и продължи да ми бута брошурката.. честно казано много се издразних и се чудя как мога да я сменя и как се взима обратно въпросното направление.. мисля че е редно да ми предостави цялата информация, а не да пробутва “нейни хора”.. плюс това хич ме се почувствах информирана.. искам да запиша час ори Стратиева а знам че се прави до 12 г.с ме знам дали ще има свободни часове.. 🥺😭😭😭 също показах и резултат от глюкозата 5,44 ендокринолога ми каза, че е висок а тя дори не му обърна внимание...
5,44 не е висока захар реферетните стойности варират но 2,8 до 6,4 е нормално.някъде дават и 6,1

# 578
При всяка кърмачка е индивидуално кога ще се завърне цикълът. На едни идва веднага, на други след няколко месеца, на трети след като окончателно спрат кърменето. Може и над две години да няма цикъл. За нова бременност по време на кърмене трябва да се възстанови овулацията.

# 579
  • au bout du monde
Винаги ми е било странно как разбират толкова късно. Явно нито им се гади, нито нищо. Аз и двата пъти разбрах още в 4с., но моят цикъл е точен и знам кога трябва да дойде.

Може да се забременее, докато се кърми. Мен след раждането ме предупредиха да внимавам, че мн лесно се забременява😁

# 580
5,44 не е висока захар реферетните стойности варират но 2,8 до 6,4 е нормално.някъде дават и 6,1

Това не са стойностите при бременни. В нашия случай допустимата кръвна захар на гладно е 5.1. Като даже и тази стойност се счита за висока. При всичко над това трябва да се направи консултация с ендокринолог и да се проследят нещата. Може и да е случайна стойност, може и да се налага хранителен режим или лечение.
Не ок да се казва толкова категорично информация, за която човек не е сигурен.

Иначе за кърменето и цикъла - при повечето жени, докато се кърми на поискване, няма цикъл. Може повече от година да бъде така. На мен обаче ми дойде на 40-я ден, независимо, че детето беше само на кърма. Бях много разочарована, тъкмо свършиха лохиите и пак наново. Така че си е индивидуално и това.
А за д-р Стратиева мисля, че не е късно. И аз някъде в 8-ма седмица си запазих час.

# 581
За майчинството, най-точно е да влезеш на сайта на НОИ и там си има функция да си сметнеш бъдещото майчи ство, но трябва да имаш ПИК, ако нямаш трябва да отидеш до НОИ и да ти издадат. Става за 2 мин. И дори и без работна си получавала някакви пари, слагаш тях. Смята се общия доход, без значение дали е заплата, болничен или друго.
Относно кърменето и забременяваето. Това, че нямаш цикъл или кърмил и не можеш да забременееш са бабини деветини. Овулация си имаш, така че можеш да забременееш. И на мен ми е странно как в 20гс ще разбереш, защото вече и бебето е голямо и съответно корема и трябва да е порастнала, но явно покрай другото дете не си е обръщала внимание.
Аз да ви се оплача, едва ставам за работа. Днес е едва сряда, а ми се вижда, че не съм ставала три дни, а триста. Не знам как ще избутам до петък, даже си мислих да си пусна отпуск за петъка да се наспя 😂

# 582
Cutie, аз още на първия преглед си бях взела направление 9 и се записах при док. Ти щом сега тепърва ще вземаш можеш да си избереш лекар. До колкото знам, дори да си записана при някой док с направление можеш веднъж да го смениш.
Jo di искаше го за вчера и и го бях занесла, но след прегледа почувствах, че това не е моя доктор .. затова се чудя как се сменя искам от рецепция направлението.. личния ли издава ново и дали ще издаде .. има ли някоя мама, която да проследява бременността в болница Надежда?

# 583
Благодаря на всички ви за съветите и мнението и аз вярвам,че всичко ще е наред 😊🍀

# 584
Аз си сменях аг, но в 8 месец, не знам дали  ще може сега, говори с лл, другия месец им отпускат нова бройка направления, аз вчера бях на ендокринолог, препоръча ми ограничения заради ИР , и вит. Д  ми е на долна граница нямало проблем, б12 същото, оф не знам, мисля да си ги приемам, а не да чакам слънцето да ме огрее.

Общи условия

Активация на акаунт