Октомврийчетата в нас растат - мами с термин ОКТОМВРИ 2021 (тема 2)

• 30 122
  • 761
  •   1
Отговори
# 465
Hariom1, не обръщай внимание на околните, поне доколкото е възможно това. Не е приятно, никак даже, но решенията на кого, кога и как да кажете са си ваши и е нередно да ви се държи сметка. С първата бременност, тъй като имахме известни проблеми, казахме сравнително рано. С втората обаче си мълчахме доста по-дълго, но и беше лесно за нас, тъй като живеехме в чужбина по това време...вижданията бяха на видео, снимки и тн. Бях с термин декември, разбраха някъде началото-средата на лятото.

Аз се нареждам сред мамите с породени дечица. Винаги сме искали 4 деца с малка разлика. Естествено, при условие, че имаме възможност да ги отгледаме добре, без ограничения. Имаме две биологични и едно осиновено детенце, та с това бебче запълваме семейството финално😅
Ще бъде интересно, но ще растат заедно. Аз имам малка разлика с двете си сестри и винаги сме се подкрепяли и сме минавали дружно през етапите на живота, надявам се и те да са така. Живот и здраве ще имат 5, 3 и 1г и 10м разлика с бебето. 

Бяхте коментирали и пол. Предишните пъти разбрах рано. Момичета и двата пъти. Никога не съм имала ясни предпочитания за пол. Сега тайничко се надявам на момче, за да се чувства добре и баткото😂 Иначе ще трябва да вирее с 3 сестрички.
Не вярвам много в онези бабини девитини за откриване на пола. Даже ми бяха говорили, че каквото сънуваш, значи е точно обратното. Нямам обаче спомени с предишните бременности какво сънувах, само знам, че с предположенията грешах и двата пъти😂 Нещо ми подсказва, че е девойка отново, ноо ще видим.

Утре съм на преглед и място не си намирам. Много се надявам да чуем сърчице и всичко да е наред. Добре, че са децата, за да се разсейвам.

Та така или иначе съм се разписала😄 Интересно ми е как ще съобщите на бъдещите каки и батковци за новината, а също така и кога?

# 466
Аз също се чудя как и кога да съобщя поне на майка ми и свекърва ми, утре съм на преглед и се очаква да се чуе пулс и да съм 7-8г.с.
Трябва и в болничен да излизам и не знам кога да им съобщя,вие какво мислите
Не знам дали е време или да изчакам още, впредвид предишните ми загуби.
Моля се на Бог всеки ден всичко да е наред

# 467
  • Асеновград
Hariom1 не се притеснявай, и мен баща ми само ме пита кога ще кажеш на бабите и дядовците, аз само го карам да си мълчи и да не ми разваля изненадата, ама какво да се прави.. ти не обръщай внимание, кажи и на свеки и на майка ти че така се стресираш излишно, а това е последното което ти трябва. И аз си поплаквам често, олеква ми. Раче съм си все пак😄. Ако не си излея емоциите с плач няма как.😄

Sunshine, ние казахме рано но аз все си мисля че на майка ми ако не кажа, няма на кой, и каквото и да се случи така или иначе щях да и споделя. И ние освен на родителите не сме казали на никой (излкючвам личния лекар и работодателя). Аз както вървя назад и след това кафяво течение още се притеснявам дали всичко ще е наред, и трябва време да мине да чуем пулс и вс.останало да е наред и тогава ще кажем на другите близки, разбирам и вашите притеснения.. каквото е писано ще стане. На мен ми писна да треперя над всичко и да ме е страх и да се притеснявам, трябва малко да се пуснем по течението, аз вярвам че всичко се случва с причина!❤

# 468
На мен на работа ми се наложи да споделя на шефката почти веднага, за да си знае как да планува работата, без да се обърка нещо. На близките казахме след като чухме пулс. После на бабите трябваше да казваме, че няма да са близнаци, както ви споделих стана ясно на по-късен етап. На други не сме казвали, ще почакаме още. Аз от опит, предпочитам да крия до 4-я месец поне, ако е възможно. Дето се вика, до феталната + БХС нищо не е сигурно, няма да ходя да разказвам и после да трябва да се обяснявам обратното и защо станало така. Като започне хубаво да си личи ще се разбере и без да казвам Simple Smile

# 469
Hariom1 не се притеснявай, и мен баща ми само ме пита кога ще кажеш на бабите и дядовците, аз само го карам да си мълчи и да не ми разваля изненадата, ама какво да се прави.. ти не обръщай внимание, кажи и на свеки и на майка ти че така се стресираш излишно, а това е последното което ти трябва. И аз си поплаквам често, олеква ми. Раче съм си все пак😄. Ако не си излея емоциите с плач няма как.😄

Sunshine, ние казахме рано но аз все си мисля че на майка ми ако не кажа, няма на кой, и каквото и да се случи така или иначе щях да и споделя. И ние освен на родителите не сме казали на никой (излкючвам личния лекар и работодателя). Аз както вървя назад и след това кафяво течение още се притеснявам дали всичко ще е наред, и трябва време да мине да чуем пулс и вс.останало да е наред и тогава ще кажем на другите близки, разбирам и вашите притеснения.. каквото е писано ще стане. На мен ми писна да треперя над всичко и да ме е страх и да се притеснявам, трябва малко да се пуснем по течението, аз вярвам че всичко се случва с причина!❤
И аз мисля точно като теб. Също съм назад и трябва време, но аз също бях толкова щастлива, защото таткото много го искаше. Та казах на семейството още на две черти 😊 Сигурно за някои съм избързала, но аз мисля, че тези емоции са нещо хубаво в нашето откачено време и трябва максимално да им се насладим. А и аз иначе много тренирам и всички така или иначе щяха да ме разкрият, когато рязко спра за първите теи месеца 😂 Иначе на други разни познати и на работа ще кажа по нататък, но семейството и най-близките ни хора знаят. Да не говорим, че кумеца ме сънувал бременна 😂😂😂

# 470
  • Асеновград
Bubamara разбирам те, и ние така от радост не можах да си мълча. Ясно ми е че всичко може да се случи но каквото такова, а и с майка ми имаме “телепатична” връзка, и тя усещаше че нещо става въпреки че не се бяхме виждали, а и аз веднага излязох в болничен и пред тях и пред свеки(които са в съседната къща и виждаха че не ходя на работа) трябваше да им кажем защо, хем да ни прикриват пред другите. 😄😄 Вече и сестра му на мъжа ми ни надушва, много е досетлива, но ще изчакаме още малко и тогава ще и кажем на нея.

# 471
Момичета, каква ФК пиете? На мен не стига, че ми се гади 24/7, ами и като пия ФК после още повече. Така бях и с предишната бременност. Тогава едвам пих 2м, но поне само от нея ми се гадеше.
Иначе на мен майка ми ме разкри снощи и ми развали изненадата. 😁 Не можах да повярвам колко много се зарадва. Но на никой друг няма да казваме още месец сигурно.

# 472
  • Асеновград
Аз пия Фолацид на healthy life но и от неофолик на неофарм не ми се гадеше, да не би да я пиеш на гладно и след това ако не ядеш е възможно още повече да ти се гади. Аз пия по две шепи хапчета дневно и сутрин при първата доза гледам ако не съм яла преди това непосредствено след това веднага да закусвам да не ми дразнят стомаха, че и без това е много чувствителен.

# 473
Гледам да не пия нищо на гладно. Проблема, е че и не мога да пия хапчета. Буквално ми засяда на гърлото и не мога и не мога. Правя си ги на прах и с кисело мляко ги приемам или ги хрускам с много сок. Обаче тази ФК дето преди е пиех беше мека капсула и пуках със зъби и така..много гадно.. Не ми се смейте 😁
Яна, тези дето ги пиеш колко са големи горе долу?
Иначе всеки може да си каже когато иска. Аз просто имах 2 спонтанни аборта и съм суеверна. После не искам пак да се обеснявам и да ме съжеляват. Иначе за едната бременност, че правя аборт разбрах много страшно, стори ми се много обилно течение и силни болки и разни съсиреци и след това разбрах, че е било това. Тогава потънала в работа просто не бях обърнала внимание колко много ми е закъсняло. За втория път се случи така, че имахме празник и се бяхме събрали родата и решихме тъкмо с ММ да им кажем и аз изкървях и всичко приключи. Много боли. За това и с дъщеря ми пазихме тайната до 12г.с. Само на майка ми пак бяхме казали по рано, но нямаше начин просто.

# 474
Лейдимеджик аз също не мога хапчета,моята фолиева е девбна колкото леща на неофолик и съм доволна иначе аз си бутам в мляко хапчета и уж успявам,ама съм се давила и така

# 475
Аз пия Елевит, защото са 2 в 1 витамини за бременни и ФК, та пия само 1 хапче на ден, но си е голяма капсула и затова няма да ви го препоръчвам 😊 Иначе за гаденето, сутрин закуска и поне след час пийте хапчето, не веднага след храна, защото така още по-лесно се повръща.

# 476
Здравейте, момичета, има ли от вас мами, който ще бъдат с породени дечица? При нас живот и здраве ще бъдат с 1г и 7м разлика, интересува  ме как стой въпросът с майчинството...

Аз ще съм с породени-1.3м разлика 🥴

Аз също ще съм с  разлика 1г и 10м 😊

# 477
Привет 🍀
Аз също пия Фолацид на healthy life, но задължително след закуска.
Относно това за казването, ние с ММ сме казали само на семействата ни. Предупредили сме на никой да не казват. Свекърва ми веднъж си направи устата да казвала на незнам си кой, с предтекст, че това било хубаво нещо и трябвало да се казва. Но аз и казах, че това кога ще казваме си е наша рабато с ММ и не е тя човека, който да решава.

# 478
# 479

Добро утро и честит празник!!

Аз не съм се включвала през уикенда.Беше ужасен, но като гледам и Понеделника няма да ми е по-различен.
Гади ми се от всичко и вода ми е гадно да пия,карам го само на кисело мляко, а то въобще не ме засища и взех да се притеснявам вече, че друго не мога да си сложа в устата.Два дни само лежа и пуфтя, майка ми ме видя, според нея трябва да звънна на АГ, защото според компетентното и мнение съм за захранващи системи или каквото е там.
Не знам какво да правя...

Общи условия

Активация на акаунт