Октомврийчетата в нас растат - мами с термин ОКТОМВРИ 2021 (тема 2)

• 30 095
  • 761
  •   1
Отговори
# 540
  • Казанлък(Бургас)
Здравейте момичета! Тези дни само успявам да ви прочета, но до писане не стигам.
И така набързо, но не издържах.
Първо честит празник с леко закъснение.
Второ, Alex, много хубава новина! У вас ще е много весело, в началото малко трудно, но с времето ще става все по-хубаво. И знам, че ти ще се справиш. Възхищавам ти се!
Elmazche, слабост си ми, защото и аз бях в подобна позиция преди 3 години. След 10 години "брак", "развод", нов приятел и бебе. И аз, и той често си говорим, че животът ни е започнал отначало. Много е хубаво, подмладяващо и зареждащо.
По другите теми :
От години съм намерила баланса в начина си хранене. Не прекалявам с количества, но не отказвам нищо на организма си. Щом го иска значи се нуждае - днес повече сол, утре сладко, хамбургер (рядко, но ми се дояжда), плодове, зеленчуци... слушам много внимателно тялото си, и с времето съм разбрала, че когато му липсва някой витамин(химичен елемент) точно към тази храна посягам.
На работа не ходя, но съм творческа личност и имам започнати проекти за 2 петилетки поне. Grinning
Боядисвам се, лакирвам се и се постригвам, за да съм хубава мама и бременна. Този път нещо не мога да се организирам с тренировките, но поне велосипеда ще подкарам тези дни.

# 541
Момичета някоя от вас да има усещане че ще и дойде(болки в кръста и корема) 10 г.с съм днеска ме съсипва от сутринта са ще пия но шпа ме посъветва Ели и ще си полегна ....

# 542
Момичета някоя от вас да има усещане че ще и дойде(болки в кръста и корема) 10 г.с съм днеска ме съсипва от сутринта са ще пия но шпа ме посъветва Ели и ще си полегна ....

Аз съм така от една седмица,доктора ми каза, че всичко е нормално и да не се панирам излишно. Simple Smile

# 543
Добър вечер, дами.
С малко закъснение... честит 8ми март! Бъдете обичани, обичащи, щастливи, успешни и красиви!
Ние ходихме на малка почивчица.
Чистият въздух и разходките ми се отразиха много добреее.
Новото при мен е неистовото желание за сън.
Ох, момичета, голяма са ми мъка килограмите. На почивката даже се шегуваха, че съм бременна и че видимо съм напълняла. По-скоро се усетиха, че не пия алкохол, кафе и не пуша цигари, както и че си лягах първа де, но щом и кг са забелязали....
Винаги съм поддържала 48-49кг, като съм се ограничавала леко. Не е било диета, но съм гледала храненията да са умерени.
Преди да забременея, реших, че ще си хапвам каквото и когато си поискам (аз обожавам сладко и тестено, така че познайте 🤦🏼♀) още преди да забременея вървях около 53 кг.
А сега, от както и не пуша и бременна в 7+3 съм вече +2 кг. Близките ми казват, че не ми личат толкова тези качени кг, макар, че съм ниска. А и, че трябва да съм щастлива да качвам, защото е предстоящо хубаво събитие, разбира се. Успокояват ме и че темпото на качване на кг не е задължително да се запази така. Но мисля, че е крайно време да взема мерки.
Със сигурност ще почна с повече зеленчуци и плодове в менюто, обмислям да спра хляба изцяло. Не виждам особено ползи от него. Виждам, че почвам да трупам, обаче, в брич и паласка (тазовата област-дупе, бедра... 🤦🏼♀). Та... смятате ли, че мога да почна някое по-леко упражнение за бременни и ще има ли някакъв ефект изобщо, след като преди това не съм се занимавала активно със спорт?
Знам, че някой ден ще сваля всички ненужни кг. И разбира се, че най-вече искам да ми е живо и здраво бебето. Но все пак не се чувствам добре в кожата си. Аз не се чувствах добре и на предходните кг, а сега.... 🤦🏼♀🤦🏼♀🤦🏼♀ Просто някак не очаквах толкова бързо да се разделя с фигурата си. На коремчето си се радвам, ама на тези бедрища..... 🤦🏼♀ Съвееет, моляя.
Според мен, вместо хляба спри сладкото,а белия хляб замени с хубав пълнозърнест. От вафли и торти бебето със сигурност не се нуждае. Те качват нивото на инсулин изведнъж много високо и после хем си гладна след 5 мин., хем ти се яде още сладко. Избира бавно Разград им въглехидрат-бобови, грах, ориз, за да те държат сина повече време. В менюто за деня поне 400 гр. зеленчуци и плодове. Аз горе долу това правя, ям си готвено, супички, ориз, картофи и хляб ям (черен) и за сега не съм качила, а миналия път с тоя Утрогестан още в 4 г. с. ме познаваха, че съм бременна. Бях с отоци и шкембе. Не се притеснявай и да качиш, защото всичко е поправимо, само се мажи здраво, защото кожата е под голямо напрежение с това качване. Аз с второто бях огромна, качих 35 кг. и пак ги свалих, но не се чувствах добре. Самочувствието ми отиде на дъното и не можах да се насладят на този момент, та сега съм амбицирана да внимавам много и силно се надявам да кача до 20кг. От първото раждане знам, че се свалят лесно после, те първите 10 изчезват още в болницата с бебе, плацента, води и тн. После 10кг. се свалят за 6 месеца и сме готови 😊

# 544
мен непрекъснато ме боли кръста без корема и докторката вчера ми каза да си пия но-шпа 3×2 и било нормално защото се разтягал таза

# 545
  • София
Здравейте момичета! Тези дни само успявам да ви прочета, но до писане не стигам.
И така набързо, но не издържах.
Първо честит празник с леко закъснение.
Второ, Alex, много хубава новина! У вас ще е много весело, в началото малко трудно, но с времето ще става все по-хубаво. И знам, че ти ще се справиш. Възхищавам ти се!
Elmazche, слабост си ми, защото и аз бях в подобна позиция преди 3 години. След 10 години "брак", "развод", нов приятел и бебе. И аз, и той често си говорим, че животът ни е започнал отначало. Много е хубаво, подмладяващо и зареждащо.
По другите теми :
От години съм намерила баланса в начина си хранене. Не прекалявам с количества, но не отказвам нищо на организма си. Щом го иска значи се нуждае - днес повече сол, утре сладко, хамбургер (рядко, но ми се дояжда), плодове, зеленчуци... слушам много внимателно тялото си, и с времето съм разбрала, че когато му липсва някой витамин(химичен елемент) точно към тази храна посягам.
На работа не ходя, но съм творческа личност и имам започнати проекти за 2 петилетки поне. Grinning
Боядисвам се, лакирвам се и се постригвам, за да съм хубава мама и бременна. Този път нещо не мога да се организирам с тренировките, но поне велосипеда ще подкарам тези дни.

Велосипед ли?
На мен АГ ми каза още на първия преглед при установяване на плодния сак, че не се препоръчва и е строго забранен.

# 546
Аз предната бременност си карах велоергометъра до 9-ти месец и ми беше супер. Сега съм 11-та седмица, още съвсем малко да се формира плацентата и да спре напълно чувството на изтощение и пак започвам. Преди това практикувах и тичане в парка, ако има кой да гледа детето. Спортът е чудесно нещо и през бременността.

# 547
Здравейте, бременеещи. Да се оплача пред вас, че вие ще ме разберете. От почти месец ми е лишо, вече съм 10с и продължава. Плаши ме мисълта, че може докрай да си остане така. Има и по-леки периоди, но понякога е кошмарно, все едно съм със зверски махмурлук и съм минала всички завои по Шипка няколко пъти. Драмата се засилва и от това, че ме друсат много с лекарства. Пия фк 3х3 хапченца, дуфастон 3х1, утрогестан 2х3, витамин pregnacare и 2х желязо... борбата е безмилостно жестока и не винаги печеля аз, защото понякога не успявам да ги приема. Надявам се, че скоро ще започнат да ми ги намалят.
Аз посещавам двама доктори в Пловдив, но си запазих и час за втори скриминг в Щерев. Някой има ли отзиви за там?
Извинявайте за мрънкането. Пожелавам ви хубаво, усмихнато денче с много мързелуване и глезотии...

# 548
Спокойно, още малко и ще мине Simple Smile
А защо толкова много фолиева приемаш?

# 549
Здравейте, има ли голяма разлика в това дали първата ФМ ще е в 11 или в 13 седмица?

# 550

И аз мисля, че предрусвам с ФК, защото освен в тези таблетки 3х3 на neopholic meta, тя се съдържа и таблетките с желязо и във витамина. Д-р Даскалов, при който ходя, каза че в България активната съставка в лекарствата е по-малко, отколкото пишат и е добре или да се набави от чужбина или да се приема в по-големи дози. Та затова сега се боря с тази шепа лекарства три пъти дневно и вече на полуда ме избива.... Но трябва да не откачам напълно поне до раждането, ще го отложа за момента, в който трябва да крещя истерично след детето...

# 551

Аз също съм така на моменти болки ниско долу и в кръста ..забелязах че като се наложи повече да вдигам малкия или се понатоваря започват .

# 552
Здравейте момичета, аз вече съм е 8 седмица и 4 ден ☺️ Утре съм на доктор да ме запишат по здравна каса и да ми направят първите изследвания (не съм още много на ясно какви ще са те) , но нямам търпение и да видя малкото човече, че с това отсъствие на симптоми все се притеснявам. Моята работа се състои в седене по 9 часа на крак, за сега колежките знаят за да ми влязат е положение, но шефовете след третият ще им кажа , че ме притеснява ,че могат да ме разкарат едва от 8 месеца съм при тях! Имам два въпроса към вас ако, някой може да ми отговори.
1. Вярно ли е ,че ти отнемат някакви пари след като родиш, ако излезеш по рано в болничен от работа?
2. Имам мускулни болки над корема под гърдите при по дълго седене на крак. Дали е нормално?

# 553
Elmazche и аз съм в подобна на твоята ситуация- след развод и едно дете от приключилия брак с приятеля ми чакаме бебчето си. И той има дете... майка ми не е очарована от новината, а на сестра ми се притеснявам да кажа. На 37 години съм. Дано възрастта не се отрази зле на бебето. Аз сякаш от това се притеснявам, тъй като в работата си виждам често патологията под най- различни форми при деца. Пожелавам ти успех и поздравления за смелостта Relaxed
Чудех се дали има и други мами тук, които са на по- зряла възраст?

# 554

И аз мисля, че предрусвам с ФК, защото освен в тези таблетки 3х3 на neopholic meta, тя се съдържа и таблетките с желязо и във витамина. Д-р Даскалов, при който ходя, каза че в България активната съставка в лекарствата е по-малко, отколкото пишат и е добре или да се набави от чужбина или да се приема в по-големи дози. Та затова сега се боря с тази шепа лекарства три пъти дневно и вече на полуда ме избива.... Но трябва да не откачам напълно поне до раждането, ще го отложа за момента, в който трябва да крещя истерично след детето...

И аз ходя при него, щом така казва, значи всичко е ОК, не се тревожи. На мен ми предписа по 2 на ден, аз пия Фолацид, сега не знам дали ще ми я намали. Но аз я пиех от няколко месеца по 1, желязото ми при положителния тест беше малко над нормата.

Общи условия

Активация на акаунт