Октомврийчетата в нас растат - мами с термин ОКТОМВРИ 2021 (тема 2)

• 30 076
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
  • au bout du monde
Предният път имах ГД. Изследване ми правих към 26та седм. Беше мн гадно, една не по върнах, а после докато чакам ми стана лошо.
Мерих си захарта по 4 пъти на ден. Доста затормозяващо ми беше. Но след като разбрах кое как ми действа започнах по-рядко.

# 601
Предният път имах ГД. Изследване ми правих към 26та седм. Беше мн гадно, една не по върнах, а после докато чакам ми стана лошо.
Мерих си захарта по 4 пъти на ден. Доста затормозяващо ми беше. Но след като разбрах кое как ми действа започнах по-рядко.

А тази бременност как са нещата? Питам, защото и аз съм в сходна ситуация.

# 602
Аз пък съм със седловидна матка, и аз не знам какво точно значи това, но докторката не каза нищо притеснително, така че съм спокойна.
Аз също следя КЗ, и се опитвам да внимавам какво ям, дано не се стига до ГД..

# 603
Здравейте, момичета, чета ви редовно, въпреки, че не пиша. Влизам да се оплача, днес сутринта за пръв път не ми се повръщаше викам си аз, супер, сигурно се приключи.. 2 часа по-късно си върнах цялата закуска😔 За пръв път ми се случва след ядене, та сега ми е много зле, а днес трябва да ида за направление от личната и направо си записах след това и час за преглед, че не ми се чака повече. Имам няколко часа да вляза в кондиция и да се опитам да хапна нещо..

# 604
  • София
Здравейте,
присъединявам се и аз Simple Smile

# 605
  • София
Joy
Здравейте момичета!  Simple Smile
Излезнах в болнични и ще съм така до раждането. Доколкото разбрах това не влияе на майчинството, стига да е непрекъснат. През болничния взимаш 80% от заплатата (на която са те осигурявали), а след това майчинството е 90%. 
Преди две седмици ми изчезнаха почти всички симптоми- нито ми се гадеше, нито ми ставаше лошо, само леки болки в корема и след 18:00 много ми се спеше. Бях се притеснила, че нещо не е наред, но вчера на прегледа казаха, че всичко е ок. Чухме пулс Simple Smile На предишния преглед имаха съмнение дали не са две - оказа се едничко. Казаха ми също, че съм с обърната матка Rolling Eyes. За първи път го чух това Grinning Казаха, че засега не е проблем, но нищо повече. На 31 съм, ходя редовно на прегледи, но никога досега не са ми казвали, че съм с обърната матка.  Вие чували ли сте за подобно нещо и трябва ли да се притеснявам?

За обърнатата матка- и на мен ми го е казвал лекар на задълженителен профикалктичен преглед от работата, в последствие - при друг лекар попитах и ми каза, че няма такова нещо?! Въртяща се матка ?!:joy:
Както и да е, за консултация - питала съм и обърнатата матка не означава проблем Simple Smile

# 606
Момичета, по въпроса за обърната матка, аз съм с такава и имах доста дебел септум, който беше частично и причината ми за първата ми загуба, защото ембриона се беше закачил в по малката част на матката и не успя да я пребори, после го махнахме и нещата се получиха, но това е единичен случай на обърната матка с бонус септум Simple SmileДа не започнете да си мислите лоши неща, по принцип докторите казват че по трудно се забременява и от моя опит мога да кажа за първата ми неуспешна бременност доста време пробвахме, с 2рата ми успешна такава 2-3 месеца, а сега от първия месец......така че това е божа работа май май. Това което ми е останало като спомен, е че аз започнах да усещам много рано бебето, съвсем в началото на 4 тия месец беше, някъде 14-15та седмица и доктора ми обясни тогава че било заради обърната матка и така наречената предна плацента, която се е формирала, живот и здраве да видим този път как ще да е.... Сега съм в 10та седмица и вчера вечерта ми направи впечатление че на няколко пъти усетих нещо като бълбук бълбук в корема, явно от уголемяването на матката се свива корема и се започваа с първите притискания---- нямам тъпрение да започнем да си усещаме бебоците и всичко да е 6 до края и да се разхождаме на плажа с коремите, в този мрачен ден за мореее си мечтаяяяяя

# 607
Това което ми е останало като спомен, е че аз започнах да усещам много рано бебето, съвсем в началото на 4 тия месец беше, някъде 14-15та седмица и доктора ми обясни тогава че било заради обърната матка и така наречената предна плацента, която се е формирала, живот и здраве да видим този път как ще да е.... Сега съм в 10та седмица и вчера вечерта ми направи впечатление че на няколко пъти усетих нещо като бълбук бълбук в корема, явно от уголемяването на матката се свива корема и се започваа с първите притискания---- нямам тъпрение да започнем да си усещаме бебоците...

Предната бременност усетих въпросното бълбукане в 11 г.с. , а до 15-та вече знаех накъде се е обърнала. В началото док не ми повярва, ма след няколко експеримента тип "А сега накъде е" и верен отговор си промени мнението. Тя обаче беше много активно бебе и все подскачаше насам-натам, та той каза, че заради това я усещам. Не съм с обърната матка и бях със задна плацента. Та идеята ми е, че може и от бебето да си зависи.

# 608
  • au bout du monde
А тази бременност как са нещата? Питам, защото и аз съм в сходна ситуация.

Все още не съм се изследвала. Мисля че е рано.

# 609
La Libellule, аз съм на малко по-различно мнение и веднага след положителния тест започнах да си меря КЗ и спазвам режим. Чисто приятелски го казвам, но при положение, че миналия път си имала ГД,  не е рано. Моята ендокриноложка каза, че при всяка следваща бременност тенденцията е да има влошаване на показателите. Аз например трудно се справям със суттешните стойности на гладно и миналия път съм имала по-добри резултати, при правене на същите неща като сега.
Ти си знаеш най-добре, но ГД може да се появи на всеки етап от бременността, включително и в самото начало. Въпреки че има случаи при които при следваща бременност няма проблеми със захарта, дано и при теб да е така.

# 610
Момичета,моля за помощ някой може ли да ми каже по тези резултати,пуснах още една обикновенна урина ама първата плюс в понеделник ще излезне стерилната и утре съм на нефролог... Има някой на границата завишени,не ги разбирам всички ..

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 16:59 от Hariom1

# 611
  • София
Момичета,моля за помощ някой може ли да ми каже по тези резултати,пуснах още една обикновенна урина ама първата плюс в понеделник ще излезне стерилната и утре съм на нефролог... Има някой на границата завишени,не ги разбирам всички ..

Хариомче, не мога да кажа че нещо ми изглежда много гранично Simple Smile Дишай дълбоко, моля те.
Освен това щеше да е добре да изрежеш частта с името и ЕГНто от първата снимка, все пак са лични данни, които не е хубаво да се веят така из нета.

Кое точно от резултатите те притеснява?

# 612
Да,loveisinthehear ми каза благодаря изтрих ги снимките ами нищо,просто питам гд как ви изглеждат

# 613
На мен ми изглеждат нормални, аз не смятам, че има нещо супер притеснително. Все пак лекаря ще прецени най-добре. До тогава стискам палци всичко да е наред 🍀

# 614
Супер, благодаря аз май изтрих снимките,не знам виждате ли ги още...

Общи условия

Активация на акаунт