Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бившата ми приятелка ме преследва.

 • 5 831
 • 64
 •   1
Отговори
 • Мнения: X
Здравейте!
Само да уточня мъж съм.
От година бившата ми приятелка ме тормози. Раздялата беше нормална, по общо съгласие седнахме поговорихме и по живо по здраво се разделихме. Мина година и тя като че ли превъртя наложи се да си сменя номера,работата и квартирата дори,защото идва постоянно и прави истерични сцени. Винаги е била малко странна в някои отношения,но не съм отдавал толкова значение на това,а сега не мога да я позная все едно е друг човек. Буквално тази жена ме преследва навсякъде,обяснява ми как ми е дала достатъчно време и вече не може да изкара ден без мен и иска да се съберем отново,което няма как да стане. Ходил съм не веднъж в полицията, а там ми се изсмяха буквално, но виж ако беше жена в моето положение щеше да е друго. Не знам към кого да се обърна. Може би е глупаво да пиша в този сайт, но вярвам че има достатъчно интелигентни хора, които биха ми дали насоки.

# 1
 • София
 • Мнения: 18 524
Съчувствам ти. Дори и към полицията не можеш да се обърнеш. Попитай как е процедурата за ограничителна заповед.

Няма по-отмъстително и злобно същество от отхвърлена жена. На жените им е доста по-трудно да приемат, че не са желани. Явно въпросната се е вманиачила и е решила нещо да доказва.....

# 2
 • Мнения: 1 626
А ако мисли/види, че имаш друга?

# 3
 • Мнения: 724
Тази не само че е отхвърлена, ами и не е добре. Това не са нормални реакции да се разделиш с някого, защото не го искаш и след година-2 да ти каже достатъчно те чаках. Кой е чакала ? Нали всичко е приключило Smiley Наистина си сложи ограничителна заповед. Та тя дори ще ти пречи и като си намериш друга и ще и създава проблеми, че може и на децата ти след време, да ги преследва. Извинявай ама малко като тея от Съдби на кръстопът е Smiley

# 4
 • Мнения: 10 451
Да, полиция и заповед. И пълен блок по всички соц. канали.

# 5
 • Мнения: 3 680
Запази час при психиатър и кажи - ето там ще се срещнем. Натоварва ме, чувствам се преследван. Аз имам нужда да отида. Искам и ти да дойдеш, да кажеш какво искаш от мен, аз ще ти кажа какво искам от теб. Ако не  ти харесва това - спираш да ме търсиш.

# 6
 • Мнения: 147
Раздялата е нещо, което не всеки може да превъзмогне лесно и при някои много често липсата, желанието за повторно изграждане на отношения се появява след време и е нормално да се появят опити за събиране. Обаче в този случай, това преследване не ми звучи никак добре! Може да смениш номера си, работата си, жилището си, дори града и държавата, НО НЕ СИ ДЛЪЖЕН заради една жена, която не обичаш да променяш живота си! Щом си стигнал до тези промени, трябва да вземеш мерки срещу нея и щом полицията дори не ти съдейства, единственият вариант е да вземеш ограничителна заповед. Мен ме гложди обаче мисълта да не стане по-зле, защото тя ще научи за тази заповед и да не вземе да се озлоби нещо и да ти прави мръсотии. Да не говорим пък, ако си намериш друга какво ще бъде.
Има и още нещо, не знам дали би било ефективно, но е вариант и да говориш с родителите й. Може те да й помогнат, да я заведат на психолог. Тя според мен има нужда от помощ, защото нищо от това, което е тръгнала да прави не е нормално!

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 08:45 от Bernichka

# 7
 • Мнения: 70
От опита ми с подобен ( не бивш приятел, а колега, който беше казал на всички, че ще се женим и даже майка му беше започнала да организира..... беше цирк отвсякъде )
1. Запазваш всички входящи обаждания (направи си скрийншот ако искаш), всички съобщения, SMS- и , имейли, изобщо всичко, което идва от нея.
2. Когато я забележиш навън, ако си сам- обади се на приятел по телефона или гледай да имаш свидетели.
3. Отрязваш я ясно и директно и й казваш, че това е за последно и ако продължи с опитите да те тормози ще се обърнеш към властите. Блокирай я отвсякъде - телефон, имейл, Фб (ако все още не си). Важно е да НЕ й отговаряш, без значение как се опитва да те провокира. Ще се опита, те не обичат да ги игнорираш. Може да започне да бълва лъжи, само и само, за да й отговориш ( ако ще и с "ти луда ли си!" ).
4. При следващият опит от нейна страна се обръщаш към адвокат- те знаят най- добре какво да правят, за да се издаде ограничителна заповед. Тук трябва да представиш и доказателствата за тормоза.

Имай предвид, че подобна мания не секва отведвъж... Дано се отървеш по- лесно.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 09:54 от marie_curie

# 8
 • Мнения: 19 677
Случайно да е идвала да те черпи за РД, докато сте били разделени, и да сте правили секс?
Много познато ми звучи тази история...

# 9
 • Мнения: 1 489
Пълен игнор, правиш се, че не я виждаш и все едно я няма там, каквото и да ти говори. Нито дума не и казваш, просто подминаваш без да и се обясняваш. Не вдигаш телефона на непознати номера, фб профила си ограничаваш да ти пишат непознати. С времето ще се откаже колкото и нерви да ти струва вътрешно. Няма смисъл от полиция, защото ако не те заплашва по някакъв начин нямат основание за реакция.

# 10
 • Мнения: 2 832
Това е човек с психически проблеми, докато не си намери нова жертва, ти ще си на мерника.
Не просто отиди в полицията, а подай жалба, най-спокойно можеш да го направиш и чрез адвокат. Дали за тормоз, дали с цел ограничителна заповед, адвокат ще даде конкретен съвет. Вече при нарушения от нейна страна ще си има наказателна отговорност.
Отделно, едва ли с нея би могъл да се разбереш, защото няма рационална мисъл. Не познаваш ли близки нейни, които биха съдействали да се опитат да я контролират? Едва ли състоянието й е тайна, може би е спряла да приема назначени медикаменти, има някакъв тежък период, но това е ангажимент на близките й. Не търси контакт с нея, защото ще го изтълкува погрешно.

# 11
 • Мнения: 20 798
Чак пък да смениш работа и квартира заради луд човек ...
Подаваш жалба, искаш ограничителна заповед. Ако трябва я съдиш. Консултирай се с адвокат.
Тази определено и хлопа дъската, ама много.

# 12
 • София
 • Мнения: 12 442
Отиваш в полицията и ако се правят на интересни, пускаш жалба до началника на РПУ или по-нагоре.
Но всичко да е писмено и доказуемо. Ако трябва, записвай тайно с телефона.

# 13
 • София
 • Мнения: 15 412
Входираш писмена жалба - ще я привикат на раздумка.
Ако не става - прокуратура и ограничителна заповед.

# 14
 • Мнения: 20 798
Отиваш в полицията и ако се правят на интересни, пускаш жалба до началника на РПУ или по-нагоре.
Но всичко да е писмено и доказуемо. Ако трябва, записвай тайно с телефона.


Недей така го съветва, че може в беля да го вкараш.
Да записваш някого с телефон нямаш право без негово съгласие.
Не разбирам защо, ама е такъв закона.

Общи условия

Активация на акаунт