Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 65

  • 38 994
  • 726
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 492
А удобно как е тук да пусна на моето дете изследванията ,за да ги погледнете.За мен са в норма ,но колко ли разбирам аз.Бях се насочила към Кадъм,но знаете какво стана.Аз също дадох към 200 за изследване и затова се чудя през какъв интервал да ги пускам.Ако има друга група и не удобно тук моля ме насочете.

# 31
  • Мнения: 551
Аз съм нова в групата, но по това , което чета тук и в други групите виждам, че профилактично при пускане на изследванията си пускат и другите изследвания на 6 месеца. А ако има дефицити стойностите се проследяват след 3 месеца.

# 32
  • Мнения: 11 911
А удобно как е тук да пусна на моето дете изследванията ,за да ги погледнете.За мен са в норма ,но колко ли разбирам аз.Бях се насочила към Кадъм,но знаете какво стана.Аз също дадох към 200 за изследване и затова се чудя през какъв интервал да ги пускам.Ако има друга група и не удобно тук моля ме насочете.

Прикачи ги като снимка или ги напиши, но дай референтни стойности


Гърне щом с ИР и ако си на лекарства, то почти гарантирано си с дефицит на В12, те възпрепятстват усвояването му.


Blue Girl така е за съжаление сами се изследваме, плащаме и следим. А  някои тук следим и себе си и децата, та сметката още повече нараства, но това е положението.

# 33
  • Мнения: 1 527
Гърне, да, цел ми е да го държа високо, защото се чувствам добре и физически, и психически. След като 2 г нищо не се получаваше положително от прием на т4 (а на всичко отгоре искаха да ме пращат на психиатър и антидепресанти), вкарах сама т3. Моят опит сочи, че при прием на т3 не е необходимо оптимално ниво на фт4, защото неминуемо ще настъпи предозиране и пак предобрихме работата😉Дозата на т4 я държа в диапазона, в който успя преди 2 г да ми свали достатъчно тсх (около 3,5 от 18). Не го спирам изцяло, защото с това потиснато от действието на т3 тсх пък, тялото ще изпитва недостиг на фт4, а и ще наруша изцяло конверсията, разчитайки само на т3. На въпроса. Не, не гледам фт4 да е оптимално, но да го има все пак (макар че лятото и то отива към 70%). Мога спокойно да остана само на т3, защото той стабилно потиска тсх, но мисля, че в никакъв случай не е добре за организма, а и жлезата вероятно ще спре да си върши работата, защото тсх няма да й подава сигнал за производство на т4. Аз не целя бременност и тази ситуация 1:10 т3:т4 ме задоволява напълно. При бременност обаче фт4 наистина е от съществено значение и тр преди всичко на него и тсх да се обръща внимание.

Nnnn82, дай ги изследванията, макар че децата са ни тъмна Индия. Всеки път, докато чакам резултатите на моето, се чувствам все едно съм пред екзекуция. Последния път ревах като видях тсх 2,05, защото тръгнахме от 55 и като заби на 20 месеци наред направо откачах от притеснения.

# 34
  • Мнения: 11 911
Бонго разбирам те чудесно, и аз все съм така...в петък докато чаках резултати сигурно през 3 мин проверявах онлайн ако имаше как да отида аз да ги изследвам хаха. Браво за вашето ТСХ, дано се задържи така, и да стабилизирате, че да се успокоиш. Още ли е на Тирозинт?

# 35
  • Мнения: 492
Някой , който разбира вижда ли нещо притеснително .Ще пускам разширени за черния дроб  и ще посетя Гасто.Пие друго лекарство ,което влияе на черния дроб .Изрових обаче стари изследвани и виждам ,че там Асата е бил 44 без да го е пила тогава.Показвала съм ги на личната ,но не ги отразява .

Група Показател   Вид материал       Резултат   Измерителна единица   Референтна област   Метод
Хормони
TSH   S       8.09       µIU/ml     0.27 - 4.20     ECLIA
Free Т4 (fT4)   S        11.19       ng/l     9.30 - 17     ECLIA
Free T3 (fT3)   S        3.96       ng/l     2 - 4.40     ECLIA
Хематология
Кръвна картина (14 пок.)   EB                      
     Левкоцити   EB         7.74      G/l     6.5 - 13     DC+LD
     Еритроцити   EB         4.55      T/l     3.20 - 5.20     DC-det.
     Хемоглобин   EB         132      g/l     107 - 156     SLS
     Хематокрит   EB         0.39      l/l     0.32 - 0.41     calc
     MCV   EB         85.3      fl     74 - 102     Calc.
     MCH   EB         29      pg     23 - 31     Calc.
     MCHC   EB         340      g/l     260 - 340     Calc.
     Тромбоцити   EB        264      G/l     286 - 509     DC-det.
     RDW-SD   EB         37.5      fl     36.40 - 46.30     calc.
     RDW-CV   EB         12.1      %     11 - 14.40     calc.
     PDW   EB         12.8      fl     9 - 17     calc.
     MPV   EB         10.9      fl     9.40 - 12.30     calc.
     P-LCR   EB         32.5      %     13 - 43     calc.
     PCT (тромбокрит)   EB         0.29      l/l     0.17 - 0.35     calc.
ДKK 5 DIFF -   EB                      
     NEUT (ANC)   EB         1.78      G/l     1.70 - 6.80     DC+LD
     LYMPH   EB        4.90      G/L     1 - 3.70     DC+LD
     MONO   EB         0.78      G/L     0.20 - 0.90     DC+LD
     EO   EB         0.25      G/L     0.04 - 0.36     DC+LD
     BASO   EB         0.03      G/L     0 - 0.08     DC+LD
     NEUT %   EB         23      %     22 - 54     DC+LD
     LYMPH%   EB        63.30      %     20 - 60     DC+LD
     MONO %   EB         10.1      %     4.70 - 12.5     DC+LD
     EO %   EB         3.2      %     0.70 - 5.80     DC+LD
     BASO %   EB         0.4      %     0.10 - 1.20     DC+LD
СУЕ   EB        2       mm/h     2 - 34     cap.phot
Ретикулоцити   EB        0.6       %     0.5 - 1.5     MIC
Клинична химия
Общ холестерол (Chol.)   S        4.14       mmol/l     3.5 - 5.20     PHOT
АсАТ   S       52       IU/l     0 - 32     IFCC
АлАТ   S        20       IU/l     0 - 33     IFCC
Магнезий (Mg)   S        0.82       mmol/l     0.70 - 0.95     PHOT
Желязо   S        16.49       µmol/l     4 - 24     PHOT
ТЖСК   S        65.71       µmol/l     41 - 77     calc.
Ненаситен ЖСК   S        49.2       µmol/l         PHOT
Специфични протеини, витамини
Ferritin   S        46.79       µg/L     13 - 150     ECLIA
Витамин В12   S       656.30       pmol/l     145 - 569     ECLIA
Фолиева к-на   S        44.92       nmol/l     8.83 - 60.80     ECLIA
Homocysteine   S        6.6       umol/L     0 - 12     Enz
25-OH-Vitamin D   S        78       ng/ml     32 - 80     ECLIA

# 36
  • Мнения: 11 911
Витамините, желязо, хомоцистеин всичко там е добре, щитовдините ти ги беше показвала, ще се подобрят сега след включване на хормона. Ти пита по-напред пропуснах да кажа - при започване на хормон или промяна на доза се изследва след 40-45 дни, по-рано няма смисъл. Промяна гарантирано ще има и по-рано, но не може да се направи реална оценка все още, докато не е минало достатъчно време.

Чернодробните са проблема, но от тях не разбирам особено, дано намерите читав гастро.

# 37
  • Мнения: 48 232
Дори и да не е гастро, детето е на лекарства, ако не греша, вероятно това товари. Лекуващия лекар ще вземе отношение дали са опасно завишени и какво да се предприеме. Казвам го, понеже моята дъщеря беше така и следяхме.
Както напоследък не пускаше много много изследвания, така последно Ендо пусна на детето всякакви неща, защото беше отслабнал. Доверявам й се. Скоро трябва да пуснем витамин Д, ако ги спрем 2 седмици преди изследването ок ли е

# 38
  • Мнения: 492
Ами не знам защо ни каза ендокриноложката да отидем след месец  и аз това някъде го метнах за 40-50 дни.Витамин Д като ни е ок 78 по една капка ако давам ок ли е?

# 39
  • Мнения: 11 911
Хепи да 2 седмици е добре, мисля че минимума беше 10 дни. А откри ли се причината за отслабването?


nnnn82 а защо искаш да даваш още Д ?

# 40
  • Мнения: 1 527
Мибобо, да, на тирозинт е от 88 мкг и тсх все още пада. Нищо чудно началото на април да трябва да свалям дозата. Факт е, че детето ми порастна за 1 година с 10 см, вече не е мудна, депресивна и все уморена. Самата тя казва, че има енергия. Обаче Д и Б12 ме побъркват, защото все са долу, а все ги пие. Сега й вкарах цинк, селен, мед, магнезий за първи път, пък да видим на следващата контрола. А за беля все трудно й хващат вена за кръв😱🤪

Относно чернодробните. На моето дете също бяха около тези стойности, nnnn82, но след като влезе в норма тсх, при последното изследване бяха нормални. Не знам точната връзка, но е факт. Те могат да са високи и от повечко кг, и от ир.

# 41
  • Мнения: 48 232
Не се откри. Той расте силно на височина в момента, кг изобщо не догонват. Храни се ...мечта. месо, зеленчуци и плодове, яйца, риби и т.н. Може би не приема достатъчно калории, но баници и торти не яде, сега пробутвам ядки, яйца.Понежв е ДО, сме заедно постоянно. Вероятно трябва да качи и мускулна маса, и то на новия ръст. Сложно е с тийн. Провери го за цьолиакия, макар че сме изследвали още преди години ( тогава ми се смяха).

# 42
  • Мнения: 11 911
Е те си имат периоди децата и щом казваш, че е дръпнал доста на височина вероятно изглежда още по-слаб. Но важното е да е здрав и щом се храни добре, супер.

Бонго и моя син от както е на хормон за  половин година дръпна 4см , че се бях сдухала яко, защото предната година имаше само 1 см, дрехи не бях купувала не помня от кога. Относно Д и В12, смени й препаратите, да не би да не ги усвоява тези , да не са подходящи за нея.

А да питам как са с концентрацията и паметта децата ви? Моя син си е с по-слаба концентрация принципно, но тази година е ужас, то и пубертета го гони яко де ама на моменти се отчайвам.

# 43
  • Мнения: 492
Заради инструктажа от личната ,моето е още малко на 2 г е.
Преди няколко месеца бях пуснала пак витамин Д и Б12 бяха ниски ,но в референтни .Витамин Д бе към 38 .Давах витамини на Гардън лайф органични.Информативно го казвам ,явно добре се усвояват.

# 44
  • Мнения: 48 232
За концентрацията ми е трудно да преценя,но скочи ли тсх,спят. Просто заспиват. В час дори.

Общи условия

Активация на акаунт