Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 65

• 48 138
  • 726
  •   1
Отговори
# 315
@mibobo благодаря за отговора. Да всеки месец следя TSH и FT4.
Поздрави!

# 316
Здравейте,
Аз съм бременна 26г.с от 5 години съм с хашимото, всеки месец следим тсх и фт4 досега всичко беше в норма но този път тсх беше 3,160 и увеличухме дозата на еуторокса. Искам да ви питам тук има ли момичета с такъв случай и това притеснително ли е. Знам че по време на бременност тсх не трябва да е над 2.5

# 317
Здравейте, има ли някой, който се следи при д-р Асьов? Питам, защото бях при него на преглед, назначи ми една камара изследвания, за които платих около 300лв и сега няма часове за него в близките месеци. Писах му на мейла и чакам да видя ще ми отговори ли. Чудя се дали въобще ще ми отовори, дали ще преглежда скоро някъде....

# 318
Здравейте,
Аз съм бременна 26г.с от 5 години съм с хашимото, всеки месец следим тсх и фт4 досега всичко беше в норма но този път тсх беше 3,160 и увеличухме дозата на еуторокса. Искам да ви питам тук има ли момичета с такъв случай и това притеснително ли е. Знам че по време на бременност тсх не трябва да е над 2.5

Аз първо забременях с ТСХ 4,6 , после го свалих и поддържах до 2, в 7-ми месец имах такъв скок до почти 3, но ми казаха, че в последните месеци е допустим малко по-висок  ТСХ , бебето забравих от коя седмица има и своя жлеза. Не смятам, че е нещо фатално, още повече че е коригирана дозата.

# 319
А при какви стойности изписват?Възможно ли е през интервал от 20 дни веднъж Т3 да е в долна граница ,веднъж в горна?С тези стойности да настоявам ли за хормон (преживях първоначалния шок ,че детето ще пие ,но явно и аз трябва да го почна)Освен избухливост не виждам за сега симптоми ,но майките на пубери ще ме разберат .Майтапа на страна ,доста бързо паля последно време ,но и много ми се събра.

# 320
Изписват при стойности над референтните. Да, възможно е. Т3 много бързо се мени в рамките на 24-36 часа. Жлезата ти още се бори и почти смогва да ти осигурява хормони, но е много вероятно до 1-2 години да те предаде. И въпреки всичко т4 е твърде ниско. Въпрос на време са симптомите. Аз лично бих започнала хормон.

# 321
И аз на там клоня ,пък и да съм по поносима за околните ,нерви яко ме тресат.Айк почна на своя воля да го взимам ,не ми ли трябва някой да ме наблюдава?Момичета ,къде правите изследвания за пропускливост на червата?Замислям се за детокс център ,ама има ли смисъл да давам толкова пари или да почна АИП направо.Как смъквате Мат и Тат?

# 322
Ако решиш да започнеш сама, се следиш сама. От присъстващите и отговарящите тук надали някоя разчита на дозиране от ендо. Сами си оправяме дозите спрямо резултатите от изследванията. Ти не трябва да дапочваш с повече от 12,5 мкг. След 2 м контрола и, ако си в рамките на 1,5 - 2 тсх и фт4 поне 60% от леф стойности, държиш тази доза.

# 323
Визирайки инфото в нета .. има ли случаи тук в групата .. на т. нар ремисия (за излекуване не говорим) на Хашимото или вкарване на антителата в референтине граници. Има много съвети за спиране на глутен, млечни и т.н.

# 324
Визирайки инфото в нета .. има ли случаи тук в групата .. на т. нар ремисия (за излекуване не говорим) на Хашимото или вкарване на антителата в референтине граници. Има много съвети за спиране на глутен, млечни и т.н.

Да има, казвала съм за сина си почти във всяка тема назад - имаше ТАТ 3 пъти над норма, сега вече 3г е в ремисия. Много са темите, но е хубаво да се чете и назад, има много различни случаи поради които са се оформяли различни разговор, има цитирани статии, източници, теории и т.н.
А на първата страница съм написала кратки насоки за работа относно антителата, като не всичко работи при всеки разбира се.

# 325
Здравейте,

Аз първо забременях с ТСХ 4,6 , после го свалих и поддържах до 2, в 7-ми месец имах такъв скок до почти 3, но ми казаха, че в последните месеци е допустим малко по-висок  ТСХ , бебето забравих от коя седмица има и своя жлеза. Не смятам, че е нещо фатално, още повече че е коригирана дозата.
Мисля, ч в третия триместър започваше да действа жлезата на бебето. При мен реално чак в 8 ми месец се усети осезаемо (всеки месец ми скачаше Тсх, постоянно се налагаше корекция на дозата, докато накрая беше доста спаднало, явно като се е включила и жлезата на плода).
При мен тсх докато съм забременявала беше около 2. Буквално два дена след теста пусках изследвания и установихме, че е скочило над 5.5. Естествено, веднага вдигнах дозата от 25 на 50.

# 326
Аз съм с друг тип ремисия - антителата никога не са ми влизали в граници, но хормоните - да, и повече от 5 години не приемам лекарства за щитоводната жлеза.

# 327
То най-добрата ремисия е всичко да си дойде по местата .. Пожелавам го на всички:)
Допълнетилен въпрос .. имам болки в гърлото от време на време .. и някакъв заден секрет. Чудя се да пускам секрет носно-гърлен и да търся проблем или е възможно да е от жлезата. Все още не пия хормони, защото съм прясно диагностицирана и си чакам прегледа на 9 ти.

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 17:40 от ddani

# 328
Ddani, а също има такава болка,но си имам и задна хрема(изкривени прегради на носа имам).Не е като болка ,а като дразнене.

# 329
Не съм чувала за гърлено-носен проблем да е предизвикан от ЩЖ, но все пак другите момичета ще кажат, че са по-навътре в нещата.

Общи условия

Активация на акаунт