Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 65

• 48 737
  • 726
  •   2
Отговори
# 555
На мен лично почти всички лекарства ми влияят на терапията с Л-тироксин, единственото което правя е да спазвам много голямо отстояние между тироксина и всичко друго което приемам, така успявам да контролирам ситуацията. Пия си хапчето в 5 сутринта и чак в диапазона 12:30-22:00 разпределям всички останали медикаменти.

# 556
NAC имам, но не съм го допиша. Не съм видяла някакъв ефект от него...а е трудно приемане на 100 добавки

# 557
На мен лично почти всички лекарства ми влияят на терапията с Л-тироксин, единственото което правя е да спазвам много голямо отстояние между тироксина и всичко друго което приемам, така успявам да контролирам ситуацията. Пия си хапчето в 5 сутринта и чак в диапазона 12:30-22:00 разпределям всички останали медикаменти.

Благодаря! Най-вероятно е това. И аз гледам да има разстояние между хапчетата, но не винаги успявам. Понякога има 45 мин.между хапчетата, а понякога 2 часа. Никой не ми го беше обяснил. Дори Аг-то като ми изписа Дуфастона, каза че няма проблем, че пия Л-тироксин.

# 558
  • Бургас
И на мен лекарствата ми влияят на усвояването на Л Тироксин.
Обаче...
Сутрин се пие Нолпаза(повечето са чували за Нексиум),иначе ми изгаря стомахът от Л Тироксин.
После вдигам кръвно и пулс.Бета блокер,той също пречи на усвояването на Л Тироксин.
И бензодиазипини,и антидепресанти...Единият се пие сутрин.
Това е.
И аз пия към 4-5 Нолпаза+Л Тироксин,после след 8-9 почвам с другите.
За черен дроб също трябва да пия лекарства...
И за пикочна киселина,но не ги пия.
Личната изписа,ревматоложката каза да ги спра,ако получа тежка криза,пак да я потърся...
Съвсем ми писна с тези лекарства.

# 559
Khaleesi, моля те, пиши какво е казал Асьов за твоя случай.
Другия четвъртък съм, ще споделя тогава Simple Smile

# 560
Здравейте.От две години имам нощно изпотяване и не успявам да открия причината за него.Не мога да си спомня през цялото това време кога точно се проявавява, тъй като периода е много дълъг, но май лятото нещата затихват.В началото имах проблем и с цикъла, но след лечение от гинеколожката ми цикъла се нормализира, но потенето продължава.Преди 2 месеца си пуснах изследвания и ендокриноложката ми каза, че не знае каква е причината и не може да ми помогне.Пусках хормони и по нейно настояване правих обременяване с глюкоза.Това са ми резултатите: tsh - 1.95, mat-15.8 tat- 11.8, ft4- 14, 04 (12-22).
Аз все още смятам, че проблема е в ЩЖ.Надявам се да ми дадете вашето мнение, защото вече не знам накъде да се насоча, за да спра това проклето изпотяване Grin

# 561
А на колко години сте? Предвид това, че ви е спирал цикъла, проблема е по-вероятно да е при половите хормони, а не от щитовидните. Мака, че са свързани.

# 562
На 32.От тогава нямам проблем с цикъла.Всичко си ми е като по часовник

# 563
А какъв е бил проблема, и с какво го оправиха, с противозачатъчни ли?

# 564
FT4 е нисичък, има си хипофункция. FT3 не виждам да е изследван, а той също е важен.

# 565
А какъв е бил проблема, и с какво го оправиха, с противозачатъчни ли?
Идваше ми много на често, пих Дуфастон 3 месеца и се регулира.

За Ft3 не знам защо не е изследван, такъв си беше пакета за хормоните на ЩЖ.Вече като получих резултатите, видях че го няма.Може би да пусна нови изследвания заедно с ft3 🤔 можете ли да ми кажете кое може по здравната каса, защото предния път си платих всички изследвания и ми излезна доста солено

# 566
По каса са ТСХ, Т4 и антитела МАТ, Т3 и ТАТ се плащат.

# 567
Обаче тук - там по лабораториите пускат пакет ЩЖ и ти излиза горе долу същото да си платиш петте хормона в пакет вместо да доплащаш трите и да пуснеш двата по ЗК.

# 568
  • София
Bubs, със същите проблеми съм, само че 5-6 години поне:(. Май месец нещата затихват и лятото не се потя, октомври-ноември отново. Нощем се преобличам и два пъти понякога...До сега не съм намерила ендокринолог да ми каже от къде идва това.Sad Но още не съм на хормон, и не знам как би ми повлиял на тези оплаквания. В книгата си И. Уенц споменава за нощни изпотявания, но ги свързва с хипогликемии. Ама защо през лятото проблемът изчезва - не знам. Rolling Eyes

# 569
Bubs, със същите проблеми съм, само че 5-6 години поне:(. Май месец нещата затихват и лятото не се потя, октомври-ноември отново. Нощем се преобличам и два пъти понякога...До сега не съм намерила ендокринолог да ми каже от къде идва това.Sad Но още не съм на хормон, и не знам как би ми повлиял на тези оплаквания. В книгата си И. Уенц споменава за нощни изпотявания, но ги свързва с хипогликемии. Ама защо през лятото проблемът изчезва - не знам. Rolling Eyes

На принципа проба - грешка установих, че като спя се потя отпред, по врата до корема чак - когато прекаля с глутена. Позволя ли си 1- 2 дни да хапна хляб, паста, сандвич, закуски тестени - се потя. След като го спра - глутена, спира и потенето.
   А години наред се чудех защо се потя нощем. Почвах да си мисля за пневмонии и да пия аспирини и парацетамоли.
   Тук в тази тема научих за глутена и пробвах палеодиетата. Тогава разбрах причината за потенето.

Общи условия

Активация на акаунт