Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 65

• 47 272
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
И за лекарите няма кой знае каква информативна стойност, освен ако дълго време не стои нисък, а другите са добре. Аз лично като пускам на 2,3 месеца хормони съм го хващала Т3 на долна граница, а на следващия път, в горната 1/3...Не се притеснявай.

На повечето тук, в темата, FT3 ни е перманентно нисък, поне аз с такова впечатление съм останала, следейки дискусията. За себе си мога да потвърдя със сигурност - винаги ми е бил в най-долната третина, а съм го изследвала поне 20 пъти.

# 91
И за лекарите няма кой знае каква информативна стойност, освен ако дълго време не стои нисък, а другите са добре. Аз лично като пускам на 2,3 месеца хормони съм го хващала Т3 на долна граница, а на следващия път, в горната 1/3...Не се притеснявай.

На повечето тук, в темата, FT3 ни е перманентно нисък, поне аз с такова впечатление съм останала, следейки дискусията. За себе си мога да потвърдя със сигурност - винаги ми е бил в най-долната третина, а съм го изследвала поне 20 пъти.

В такъв случай е добре да се консултирам с лекар, не съм наясно. Вероятно конверсията нещо не е добре, а и тук повечето приемате допълнително хормон. Аз бях със хипер функция и високи антитела(Хашитоксикоза) и приема Пропицил за подтискане на производство на хормони. Сега от октомври не пия нищо и ще видим накъде ще тръгнат нещата🤨😟

# 92
Бонго  не знам с тази мед не съм много запозната, чета че сравнително рядко се получава дефицит, нивата намаляват от прием на много цинк и вит.С, също така четох, че е ниска при желязодефицитна анемия . Аз следя цинк и мед 1 път годишно основно уж заради цинка и пускам двете като съотношение да ги гледам как са защото знам, че са им зависими нивата. И до сега е имал понякога ниски нива мед по към долна граница,  но не съм предприемала нищо, ама сега вече са под норма явно трябва да дам нещо. И мен не ми се ходи по лекари точно сега...
В предвид, че и феритина му е нисък, желязото даже не е на средата, цинка също не е особено висок
Скрит текст:
Май клоня да взема ей този сироп https://apteka.framar.bg/30043974/%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%BE-%D1%8 … -200-%D0%BC%D0%BB

По темата за Т3, моя също е нисък в най-добрия случай е приближавал средата.
При сина ми е добре над средата е, но при него е в началото хипофункцията и е дете все пак, вероятно и това е от значение.

# 93
Мибобо, определено всички показатели вървят към желязодефицитна анемия, барабар и с фолиевата. Дай му за не повече от месец и пак ги виж.
Голямата ми дъщеря (8 клас) все е с ниско желязо и като я подкарах с таблетки коприва, сок от цвекло и билкова кръв за месец и половина от 9 вдигна желязото на 28 😱 (при долна 26). Сега всичко съм спряла. Малката също пи сок от цвекло и билкова кръв, но при нея се вдигна само хемоглобинът от 132 на 148. Желязото не мръдна. Но на нея не съм давала коприва. Тая коприва чак пък толкова да е значима?! Не вярвам. Все пак голямата няма други проблеми. За медта знам, че ако е ниска, трудно се натрупва желязо. Но това важи и за фолиевата к-на. Затова сега всичко давам без билкова кръв и цвекло, че пък доста се качи хемоглобинът. Лошото е, че докторята, като видят висок хемоглобин, и не обръщат никакво внимание на желязото.🧐

# 94
Моята е само с нисък феритни,и не обръщат внимание. От желязо й става лошо. Цвекло няма да близне. Коя билкова кръв?

# 95
  • София
здравейте,

днес ми правиха ехография на ЩЗ и се оказа, че възлите са ми станали четири по два от двете страни по около 1см в диаметър и сега съм с направление за тиреоглобулин маркер и след това консултация с хирург. Истината е, че аз нямам дискомфорт или болка или каквото и да е. Чета цял следобед за лекар, който да ми обърне внимание, а не да ме прати на операционната. Та, ако имате някоя препоръка ще съм ви благодарна. Попадна ми  д-р Асьов като ендокринолог и така звучеше обещаващо.

# 96
  • В големите очи на малчо, а географски - София.

Здравейте! Записах час за ендокринолог, започнах пак да пия вит.D,  ( Вигантол).
Какво още бих могла да си изследвам, преди да отида на лекар, и има ли смисъл?
Не се чувствам зле, но имам ИР и излишни кг.

# 97
Моята е само с нисък феритни,и не обръщат внимание. От желязо й става лошо. Цвекло няма да близне. Коя билкова кръв?
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010007646
Сок от цвекло. По 100 мл давам на ден. https://befit.bg/rabenhorst-bio-naturalen-sok-ot-cveklo-750-ml-560076 Ако си го цедиш сам вкъщи, заедно със сок от ябълка е много вкусно. То си е сладко и цвеклото, но пък си мирише на земя.

# 98
Абе важна е копривата май, помня като бяхме малки и брат ми беше с желязодефицитна анемия и си му даваха някакви лекарства, но лекарката беше казала да му прави майка чай от коприва.
Ами ще го подкарам с това сиропче, аз иначе фолат вече съм почнала и ще го проверя другия месец как са нещата. Тая Билкова кръв съм я гледала няколко пъти, пише, уж че е без глутен, но в състава пък пише, че има пшеничен зародиш и не смея.

Все се каня да го проверя за мутации с тези дефицити на витамини В ама за кое по напред пари и все отлагам.

А за докторите е така, аз подозирам, че ако отида с тези изследвания и ще ми се изсмеят...и ще ми изпишат едни мултивитамини и толкова.

# 99
Момичета, здравейте!

С Хашимото съм, в понеделник личната лекарка ме вика за ваксина / Астра Зенека/!

Знам, че не сте ендокринолози, но ценя мнението ви!

Дайте ми съвет да се ваксинирам ли, апропо, не съм раждала още, но съм на 38г.!

Ще съм благодарна за насоки и от момичета с хаши, които са се ваксинирали

Мерси!

# 100
Има дискусия по темата на предните страници, както и в предната тема също. Мненията са разнопосочни, което е нормално Simple Smile ... решението е лично на база убеждения, информираност и т.н. така, че съвет не мога да дам.
Прочетете назад, няколко дами писаха, които са се ваксинирали вече.

# 101
здравейте,

днес ми правиха ехография на ЩЗ и се оказа, че възлите са ми станали четири по два от двете страни по около 1см в диаметър и сега съм с направление за тиреоглобулин маркер и след това консултация с хирург. Истината е, че аз нямам дискомфорт или болка или каквото и да е. Чета цял следобед за лекар, който да ми обърне внимание, а не да ме прати на операционната. Та, ако имате някоя препоръка ще съм ви благодарна. Попадна ми  д-р Асьов като ендокринолог и така звучеше обещаващо.
Аз бях при Начев, който ми обърна внимание на всичко, не ме претупа, дори като попитах да ходя ли веднъж годишно на ехография ми каза, че препоръчва веднъж на 2 години, и че му е най-лесно да ми вземе парите, но няма нужда.
Чела съм и много добри отзиви за проф. Пандев, той знам, че оперира, но ако при теб се налага трябва да го направиш. Първо изчакай резултата от маркера, предложиха ли ти биопсия ?

# 102
  • София
Точно това е, че не е ясно необходима ли е операция, но да се изследвал този маркер. Биопсия на този етап не се препоръчва, но ако се стигнело до операция, се правело на момента изследване на тъканта и се вземало решение за пълно премахване или парцелно. Лимфните възли са с нормални размери без изменения.

# 103
Имаше една тема за операция на ЩЖ, там момичетата също могат да помогнат със съвет относно лекар, който не бърза с интервенциите, без да е необходимо.
Успех ти пожелавам !

# 104
Точно това е, че не е ясно необходима ли е операция, но да се изследвал този маркер. Биопсия на този етап не се препоръчва, но ако се стигнело до операция, се правело на момента изследване на тъканта и се вземало решение за пълно премахване или парцелно. Лимфните възли са с нормални размери без изменения.
Потърси професор Станимиров от лицево-челюстна хирургия в Александровска за консултация. Той няма да предприеме със сигурност нищо, ако не е необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт