Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 65

• 48 852
  • 726
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, пия Еутирокс от един месец. Започнах го със стойности на ТАТ 1216 при норма 115, МАТ и ТSH три пъти над нормата. Ендокриноложката ми каза контрола след три месеца, дали да не пусна изследвания по-рано? Или няма смисъл, незнам организъма колко бярзо се повлиява от лекарствата. Това 1216 доста ме стресна.

# 421
Според вас при тези стойности дозата е 75 мг л тироксин , дали да се вдига? Ще питам и ендо.

# 422
Към новите. Ако продължите да четете, тепърва ще установите, че диетите и естетическите (хранителни) напъни са една от най-честите причини за хипотиреоидизъм. Конските хранителни продукти пък докарват и Хашимото.

Да, Хепи, за вдигане е, но с малко. Пробвай само с 6,25 и на следващата контрола, ако не е добре, с още толкова.

Еvti, няма смисъл по-рано. Цифрата да не те стряска. Или ще се вдигне, или ще падне, когато "си реши". С хормона няма да й повлияеш. С него регулираш фн3, фт4 и тсх.

# 423
nnnn82, а, в грешка си. Не съм за високи въглехидрати, против съм прекалено ниските, но твоите щом са 100-120, значи не са толкова ниски.
Косопада не е само от липса на витамини и минерали.
Ето тук може да прочетеш малко от Шоки(блога е неин)за Хашимото, антитела, хранителните режими, въглехидратите:
https://bg-mam.ma/p/967079/34775290

https://m.bg-mamma.com/?topic=967079.555

Към новите. Ако продължите да четете, тепърва ще установите, че диетите и естетическите (хранителни) напъни са една от най-честите причини за хипотиреоидизъм.
+1
Кратко и ясно. Аз се опитвам да кажа същото, но по-заобиколен начин 😁

# 424
Ок.,но щом сме тук сме си го докарали проблема .Въпросът е от тук насетне на къде?

# 425
Насетне всеки по свои убеждения. Добре е плавно с промените, да да видиш кое как влияе.

# 426
Аз при ниски въглехидрати повръщам, не твърдя категорично,че е от тях, но когато ги вдигна се оправям.
Иначе ги държа около 100 -120 грама на ден, което за мен е голям напредък, но с бавен темп на сваляне на килограми.

# 427
Насетне ровене, четене, проба, грешка.
Още една надявам се полезна статия:
Въглехидратите и щитовидната жлеза
http://foodforthoughtbg.blogspot.com/2019/03/blog-post_24.html?m=1

# 428
Хепи за вдигане е дозата да. Това на детето ли? Направиха ми впечатление границите.

И аз днес изследвам моето хлапе и тъкмо това ми направи впечатление, че предния месец направи 12г и сега вече са му променени границите на хормоните. Преди ТСХ беше до 6, вече го дават до 4,3.
Правим контрола след 6 седмици заради вдигната малко доза, а се оказва, че Т4 е паднал още уффф вярно расте, пубертет, но направо се отчайвам на моменти, явно пак трябва да се вдига дозата....

# 429
На дъщеря ми, почти на 20 е. Откакто спря лечението за артрит, тсх лети и лети. Беше на имуносупресираща терапия няколко години, и на 25 мг л тироксин поне 10 години, без никаква промяна.  От тогава постоянно се качва. Според лекарите не е от това, ама според мен е баш от това. Няма промени по структурата засега сериозни, но явно се активизира щитовидната. Артрита е автоимунен също. При нея си личи лесно, защото започва да спи много като скочи...спи, докато къртим дограма или стена до нея...
Малкия сега го закрепихме...ще видим като се затопли. Вчера минаха и двамата кардиолог. Ендокринолога беше засякла при него високо кръвно, еднократно, и ни напомни да идем. Харесвам д-р Велковски, мерихме го 2 седмици, той прегледа обстойно, няма нищо за притеснение, каза че е в норми, а еднократно от възрастта и жлезата. Много е спокоен и изчерпателен. Има и други особености по сърцето, обсъдихме и съм по-спокойна сега.

# 430
И моята дъщеря има много симптоми на хипо+ ир, но тсх и е малко над 2, и нула внимание от ендокринолозите по отношение на щитовидната, занимават се само с ир. А съм чела как оправи ли се хипото, се повлиява и ир. Обаче, нищо не смея да предприема сама.

# 431
Да, и сина ми е доста сънлив последно време, но то при него е комплексно и хипофункция но и от дефицити явно. Ето сега пуснах вит.Д , ноември съм го проверявала над средата е бил, сега му е 30 /50-120/ , и фолиевата в дефицит и желязото малко ниско и така. Но определено е и за вдигане на дозата, колкото и да не ми се иска. Ще поискам и аз за кардиолог, тази година не сме ходили.

# 432
Недей сама, но следи и се интересувай
 Не са никак прости нещата. Ир е много неприятна Sad
Витамин Д ми е писнало вече, постоянно пием и сме в недостиг. За него е ясно просто...приемаме си.
Много лошо е, че дъщеря ми спортува, храни се добрв, но много мрази добавки и хапчета и вече не живее при мен и не мога да й бутам в устата разни неща. Повечето неща повлияват добре и артрита, ама...

# 433
Момичета , а какво се пуска за инсолинова ?Аз съм с Хашимото ,а малкото с хипотиреоидизъма.Може ли без насищане да се установи ?

# 434
Пусни инсулин и кр.захар на гладно. В повечето случаи проблема се вижда от тях, е има вариант и те да са добри, а чак при натоварване с глюкоза да лъсне проблема, но според мен като за първо изследване са достатъчни.

Общи условия

Активация на акаунт