Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са разликите между автоимунния тиреоидит на Хашимото и хипотиреоидизма?
Какви са симптомите на хипотиреоидизъм?
Какви са важните тестове за диагностициране на заболяването?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са разликите между автоимунния тиреоидит на Хашимото и хипотиреоидизма?
Автоимунният тиреоидит на Хашимото е автоимунно заболяване, характеризиращо се с производството на антитела, които атакуват щитовидната жлеза, което води до хипотиреоидизъм. Хипотиреоидизмът е състояние на понижена функция на щитовидната жлеза, при което тялото не произвежда достатъчно хормони на щитовидната жлеза.
-
Какви са симптомите на хипотиреоидизъм?
-
Какви са важните тестове за диагностициране на заболяването?
-
Какви са функциите на TSH, Т4 и Т3?
-
Какви са някои насоки за справяне със завишени антитела?
Привет от мен имам много въпроси и вече не знам накъде,Пиша ви от Испания преди две години ми диагностицираха Базед две години бях на тиродрил не успяха да го контролират и ме пратиха на радиоактивен йод който ми бешв даден на 22 януари 2021,февруари ми правиха анализ на кръв бях си хипер ,края на Март започнах да се чувствам много изморена и да ме боли всичко мускули стави едвам да се движа,на 6 април направих изследване и направо се уплаших личната ми назначи еутирокс 75 ,на 28 април ми се обади ендокринологът по телефона с тоя ковид наште лекари тук ама хич не работят ,та ендото каза започваш левотироксин 100 и след 2 месеца пак анализ,хубаво ама аз съм много зле постоянно замаяна ,главата ми е като отнесена ,боли ме цялото тяло не знам това симптоми на хипо ли са аз имах замайване ис базеда но сега е ужас едвам ходя ,холестерол висок триглицериди високи всичко е мазало ,и да попитам има ли разлика от еутирокс и левотироксин кое е по доброто Много бих се радвала ако някой ми помогне явно йода е подействал и за колко време се сваля тсх .Благодаря ви. При тсх 77 нормално ли е да съм толкова зле и толкова замаяна
Отдавна не съм писала и пак идвам с въпросче.
Взех си няколко книги и ще трябва да започна да ги чета.