Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 65

• 48 681
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
mariqivanova799 това поведение винаги ли е било такова, в смисъл сега е в пубертет така, че може да се приема за "нормално" ако се е появило в последно време.
Иначе аз бих проверила за дефицити поне на желязо, В12, фолиева, вит.Д . Относно оплакванията със стомаха  с какво се храни? Гастрото какво каза, може да има и нервен стомах какви са оплакванията?

# 616
Cengiz Emin 636883, жена ти не беше ли в хиперфункция с Базед преди месец и половина? Какво стана, че се срина хормона така?
И аз не разбирам bongo имаше толково нисък tsh беше на хапчета пропицил 2×1 и Оксибор форте 1х1.Но сега е tsh то отишъл над 2 и изписал доктора еутирокс
Хубаво е като питаш нещо, да добавяш и историята на случая ти, за да могат хората които решат да ти отговорят, да се ориентират.

# 617
Cengiz Emin 636883, жена ти не беше ли в хиперфункция с Базед преди месец и половина? Какво стана, че се срина хормона така?
И аз не разбирам bongo имаше толково нисък tsh беше на хапчета пропицил 2×1 и Оксибор форте 1х1.Но сега е tsh то отишъл над 2 и изписал доктора еутирокс
Потърсих старите коментари. С Хашимото и хипер е, а не Базед. Но вие все пак изследвахте ли антителата за Базед? Да, правилно. За еутирокс е сега. А пропицила спряхте ли го? Ако сте го спрели и още е в хипер с този еутирокс много бързо отново тсх ще стигне 0. Ти или жена ти е с тромбофилия? Бебчето ин витро ли е? Всичко има значение. Свържете се с Начев или Катя Тодорова по-скоро за консултация. Мисля, че Тодорова преглежда и в Плевен.
Направихми Тrak изследване сигурно питате за това там е резултата беше добре.Пропицила продължава още жена ми,но нама ли пие само 1×1 на ден.Жена мие с тромбофилия хомозиготен носител генотип 4G/4G,всеки ден слага фраксипарин 0,4 мг,бебчето не е ин витро.

# 618
  • Бургас
mariqivanova799 това поведение винаги ли е било такова, в смисъл сега е в пубертет така, че може да се приема за "нормално" ако се е появило в последно време.
Иначе аз бих проверила за дефицити поне на желязо, В12, фолиева, вит.Д . Относно оплакванията със стомаха  с какво се храни? Гастрото какво каза, може да има и нервен стомах какви са оплакванията?
Има нервен стомах определено.
Има силна непоносимост към мляко и яйца на изследванията.
Желязо и витамин Д пускахме,супер са.
Даже гастрото пусна по каса желязо.
Каза да се крайни без млечни,но той непрекъснато иска.
Снощи в 4:00 имаше диария.
А поне месец преди това си беше ок,но започна пак да хапва разни разнообразни неща.
Майка ми е купила безлактозно мляко и сирене и му дава.Но те са млечни,не иска да разбере,че имат казеин,млечен протеин...Ние не знаем дали точно лактозата прави проблема.Казвам да намерим веган сирена и млека,но...Изпокарахме се сутринта,тя умира да му дава "разнообразна" храна.
И искам като мен да спре глутена,но той крещи с цяло гърло,че нямал непоносимост,били му отрицателни антиглиадиновите...Ами и моите са,на непоносимости съм само слабо положителна.Но ям ли глутен,с червата ми настава ад...Чак до над 60 кърваво-слузни диарични изхождания съм стигала,първо мислеха,че съм с улцерозен колит.Е,може и да съм,но без глутен не е толкова драматичен.Засега.

# 619
  • София
Здравейте! Може ли някой да ми каже как е правилно да се мери TSH, F3 и F4. Не знам дали трябва да съм си изпила сутринта Еутирокса или не трябва да го пия, преди да отида  да дам кръв?

# 620
На гладно, без кафе и без Еутирокс. След като ти вземат кръв си го изпий.

# 621
На гладно само може малко водичка след вземането на кръв вече хапчето

# 622
  • Велико Търново
Вчера гледахте ли Духът на здравето в Преди обед по Бтв ( 11:00ч)? На мен една колежка ми каза и сега си го върнах. Д-р Румен Пандев е гост, темата е "Защо автоимунните заболявания на щитовидната жлеза не са присъда? "

# 623
  • София
Здравейте,
може ли някой да коментира стойностите ми на иследванията?
FT 3  ( свободен Т3 )   4.67pmol/l                  реф. 3.20 - 6.80
FT 4 ( свободен Т4 )    15.00pmol/l                реф. 12.00 - 22.00
 anti Tg ( TAT )               <10.00IU/ml                реф. До 115.00
 anti TPO ( MAT )           <9.00IU/ml                  реф. До 34.00
Витамин В12 ( Vit. B12 ) 149.00pmol/l          реф. 140.00 - 490.00

Оплакванията ми са свързани с качване на килограми (основно на корем), косопад, от време на време през нощта се събуждам с изтръпнала ръка, от около две седмици имам световъртеж и чувство, че пропадам като легна. Тези дни качвам и кръвното, въпреки , че по-принцип съм с ниско. Умората не я коментирам, защото не мога да преценя дали е нормално при сегашния ритъм на живот. Кръвните ми са добри. Хемоглобина ми е 147. Имам повишен холестерол 6.97 при норма до 5,2.
Брагодаря!

# 624
ТСХ няма ли? Иначе от Т3 и Т4 се вижда хипофункция. Но В12 е много нисък и голяма част от симптомите са от него според мен.

# 625
За килцата в коремната област задължително инсулин и захар.

# 626
  • София
ТСХ няма ли? Иначе от Т3 и Т4 се вижда хипофункция. Но В12 е много нисък и голяма част от симптомите са от него според мен.
Пропуснала съм!
TSH e 2,260 mlU/l при норма 0,300 - 4,200

# 627
# 628
Мда, при мен по пулса се усети, че става нещо, след като изкарах една седмица с пулс 120, накрая отидох на лекар, и се почна....

# 629
Аз бях на кардиолог тази седмица. Сложи ми холтер и ми изписа Тромкардин. Ще го пия три месеца и ако няма промяна започваме друго.
Ама хормон за жлезата нямам изписан и ще се влача така.

Общи условия

Активация на акаунт