Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 65

• 48 681
  • 726
  •   2
Отговори
# 600
Здравейте жена ми е бременна на 4 тия месец момента,всеки месец пуска изследване за ЩЖ резултатите са следните.
Ft4 0,820 (0,700-1,480)
Tsh 2,881 (0,350-4,940)
Eндото написа еутирокс 25 микрограма според вас това хапче заради високото Тsh ли?Правилно лие според вас?Благодаря

Да, висок ТСХ и нисък Т4

А защо пиете вигантол, а не нещо друго?
Повечето хора май смениха с разни спрейове и други добавки, и са доволни.

Аз съм доволна от него и струва 2-3лв на фона на другите добавки от над 15лв и нагоре.

# 601
Зависи колко се пие.
Неотдавна взех Now 2000 iu 120 капсули за 18 лв. Сега има 120 капсули за 23 лв- примерно- дражета, дъвчащи.
1 Вигантол ако се пие по 2000 iu на ден, май стига за 10 дена -3 лв. Като дръпнем чертата...
Промоции постоянно има.
И на 5000 iu по 120-180 броя.

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 20:12 от Merelenda

# 602
2000единици са 4 капки Simple Smile и няма как да свърши за 10 дена. 1 мл е 40 капки, а шишенцето е 10мл т.е. 400 капки и по 10к на ден да се пият (5000 единици) пак е за 40 дни. А аз лично  предпочитам течен вит.Д, не на капсули първо като усвояване течния е по-добър, второ мога да дозирам точно и колкото реша. Всеки си преценява какво да пие, на мен не ми е въпроса за промоциите. Ако съм преценила, че даден препарат си струва и 20лв ще дам.

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 21:18 от mibobo

# 603
Правилно. Моя грешка. 🙂
Пиех Вигангол доста години на периоди. От миналата година минах на капсули. Реших да ги пробвам, а с капките често се случваше да пропусна и да пия наведнъж.

# 604
Cengiz Emin 636883, жена ти не беше ли в хиперфункция с Базед преди месец и половина? Какво стана, че се срина хормона така?

# 605
Правилно. Моя грешка. 🙂
Пиех Вигангол доста години на периоди. От миналата година минах на капсули. Реших да ги пробвам, а с капките често се случваше да пропусна и да пия наведнъж.

Да, спор няма капсулите са по-удобни. Но аз съм си направила навик по време на хранене и ми стоят в кухнята да ги виждам. А и вкъщи  често давам и на сина ми, така че заради него помня и мен си Simple Smile . А когато пия само аз и не помня много минавам на прием 2 пъти в седмицата на повече капки. Повечето ендокринолози даже така изписват 1-2 пъти седмично на големи дози.

# 606
Извинявам се за глупавия въпрос, но ми откриха киста на щитовидната жлеза, това възел ли е? Може ли някой да ми обясни.

# 607
Мисля, че тука някой беше споменал, че вит Е е добре за черния дроб или греша? Ако някой има повечежинфо ще съм много благодарна

# 608
  • Бургас
Хора,на сина(14) ФТ3 и ФТ4 са си добре,но ТСХ е на горна граница...
Детската ендо нищо не изписа,нищо да не сме правили...
Но има оплаквания от стомаха( и на детски гастроентеролог бяхме)
Малко прилича на моята история...

Няма антитела завишени.
Казаха дори селен да не пие.

# 609
Засега може да го наблюдават само

# 610
  • Бургас
Засега може да го наблюдават само
Така казаха.
Намерих стари изследвания,пак съм пускала ТСХ.Бил е поне 4-5 години по-малък,пак е на горна граница.
Скоро пак пусках,пак така...
На какво може да се дължи.
Нервен е.
Не слуша.
Не влиза в онлайн часовете.
И не му пука.
Моля го,караме се...
Даже го бях записала на детски психиатър,но се отказах.
Не пише домашни,не учи,не отговаря на учителите,ако не е на кеф .
Иначе е адски чувствителен,при притеснение повръща,получава тежко главоболие, разстройство...Аз и да му се скарам не смея.
Баща му не живее с нас,тръгна си докато синът беше бебе още.

# 611
Физически добре ли се развива? Равномерен растеж на ръст и тегло? Винаги ли е бил нервен?

# 612
Cengiz Emin 636883, жена ти не беше ли в хиперфункция с Базед преди месец и половина? Какво стана, че се срина хормона така?
И аз не разбирам bongo имаше толково нисък tsh беше на хапчета пропицил 2×1 и Оксибор форте 1х1.Но сега е tsh то отишъл над 2 и изписал доктора еутирокс

# 613
  • Бургас
Физически добре ли се развива? Равномерен растеж на ръст и тегло? Винаги ли е бил нервен?
Да,но напоследък е по-нервен.
Много обстойно го прегледаха,физически добре се развива,но е малко слабичък и лекарката каза,че е много, много леко забавен.Ама...каквото такова.

# 614
И аз не разбирам bongo имаше толково нисък tsh беше на хапчета пропицил 2×1 и Оксибор форте 1х1.Но сега е tsh то отишъл над 2 и изписал доктора еутирокс
Потърсих старите коментари. С Хашимото и хипер е, а не Базед. Но вие все пак изследвахте ли антителата за Базед? Да, правилно. За еутирокс е сега. А пропицила спряхте ли го? Ако сте го спрели и още е в хипер с този еутирокс много бързо отново тсх ще стигне 0. Ти или жена ти е с тромбофилия? Бебчето ин витро ли е? Всичко има значение. Свържете се с Начев или Катя Тодорова по-скоро за консултация. Мисля, че Тодорова преглежда и в Плевен.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 09:47 от bongobongo

Общи условия

Активация на акаунт