За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 453
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
  • Мнения: 22 580
Да ви питам - днес видях в месарницата агнешки езичета и ми се приядоха, но не посмях да купя. Видяха ми се хубави - малки и имат черни шарки по тях - така ли трябва да бъдат? Продавачката ми каза, че се варят и може да не се белят, защото кожичката им била фина - вярно ли е? И какво мога да ги направя, като ги сваря?
По спомен имат такива петна по езичетата агнетата. Сварените може да сготвиш с каша или да изпържиш и да спретнеш гурме порции. Simple Smile
Дали да ги белиш белят, ще видиш като ги свариш, но вероятно е права месарката (би трябвало да са компетентни) и няма да е нужно. Не съм готвила такива (месарница няма на доста километри от мен, за съжаление).

... Ако искам да добавя маскарпоне, желатинът преди или след него следва?
Както и е Ефибуш ти е писала... когато сместа ти е готова, накрая слагаш желатина и дорбре размесваш, та да е навсякъде той.

# 121
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 613
Момичета, не си спомням в коя от темите /понеже следя няолко/, се коментираше маслото, но да кажа, че вчера и днес, маслото Президент /само него ползвам/ е на 3,99 лв. в Т-маркет. Пиша това, понеже се коментираше, че от 8 е намалено на 6 лв. в някой магазин. В Т-маркета, честичко го пускат на тази цена и аз си купувам 4-5 бр, за да си имам!

# 122
  • Мнения: 8 434
Агнешките езици са с тъмни шарки, нормално е. Аз беля всички езици (с агнешки имам опит само с домашно отгледано животно, беля го). За приготвяне - може само сварен , поръсен с червен и черен пипер, може с масло задушен, всички рецепти за другите видове език са подходящи.

# 123
  • Мнения: 9 464
С масло и чесън езикът ми е фаворит ☺😋 без значение какъв е. Агнешкият и други съвсем млади и не ги беля.
Марчева, при мен мястото във фризера винаги е крайно ограничено ,затова си замразявам САЛВИЯ по няколко стръкчета в пликче, което винаги мога да наместя между два плика с месо. В хладилника бурканче 😂 понякога е трудна мисия да събирам. Тази година обаче салвията, магданоза и кервиза презимуваха със зелени листа, макар и малко.
Песто успешно замразявам от години и неведнъж съм споделяла. И пак поради липса на място, в някои бурканчета слагам тройно-четворно количество босилек спрямо другите продукти.
Когато ми потрябва изваждам от него, добавям още ядки, сирене , чесън ,зехтин и го  пасирам отново. Като прясно е. Магданозено също, него ползвам за мариновани на пиле, зеленчуци за скара и сосчета

# 124
  • София
  • Мнения: 4 594
Ако искам да добавя маскарпоне, желатинът преди или след него следва?
Аз добавям желатина най-накрая. То като омесиш плодовете и сиренето една смес се получава, и в нея се слага желатинът. (Нали знаеш че желатинът се подготвя предварително?)


Благодаря ти! Simple Smile) Знам, работила съм с желатин, само че в глазура за чийзкейк, панакота. Тук се почудих дали няма някаква последователност, защото сместа няма да е течна като тези, които съм правила.

# 125
  • Мнения: 9 256
Салвията се съхранява съвсем добре изсушена. Не бих сложила подправка в олио/ зехтин във фризер, не виждам предимство, а и съм сигурна, че ще има дъх на гранясало

# 126
  • Sofia
  • Мнения: 29 137
Имам патешки дробчета и искам да ги направя на дроб сарма.
Дали ще се получи ?

# 127
  • Sofia
  • Мнения: 22 580
Салвията се съхранява съвсем добре изсушена. Не бих сложила подправка в олио/ зехтин във фризер, не виждам предимство, а и съм сигурна, че ще има дъх на гранясало
Мазнина да гранясва на студено не съм виждала.

# 128
  • Мнения: 9 464
Имам патешки дробчета и искам да ги направя на дроб сарма.
Дали ще се получи ?
Да, давай

# 129
  • София
  • Мнения: 12 222
Салвията се съхранява съвсем добре изсушена. Не бих сложила подправка в олио/ зехтин във фризер, не виждам предимство, а и съм сигурна, че ще има дъх на гранясало
Ако е в хладилник това е невъзможно. Освен това аз се доверявам на една италианка, която е такъв перфектен кулинар, че понякога ми отвява главата , толкова е добра, по нейна идея реших и аз да си приготвя и череша Амарена, ама нищо не стана, изхвърлих ги и затова си купувам готови, разликата, от това което сътворих и това което видях, уж как се правят беше огромна, моите за нищо не ставаха и последствие си купувам когато намеря.

# 130
  • Мнения: 2 638
Как да направя добър кафяв ориз? Всеки път го смотвам, днес имам и пресен спанак за добавка.

# 131
  • Sofia
  • Мнения: 29 137
Няма сваряване...отказах се да ползвам такъв.Взимам ориз Баланс,макар да няма нищо общо с кафявия...

# 132
  • Sofia
  • Мнения: 22 580
Как да направя добър кафяв ориз? Всеки път го смотвам, днес имам и пресен спанак за добавка.
Вари го без съотношение да спазваш, с повече вода и проверявай. Като ти хареса, отцеждаш и готово. Това ако го вариш самостоятелно. Да го готвиш с нещо заедно... тегав си е.

# 133
  • Мнения: 2 638
Ако си задуша спанака с лук в тиган и после метна готовия ориз при тях?

# 134
  • Sofia
  • Мнения: 22 580
Мдаа... действай. Всяко поотделно да е готово и ги събираш за малко да се овкусят едно друго и това е. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт